Kuhinje od punog drveta

Drvena kuhinja prikladna je i u stanu i u vikendici. Ali što je moderni namještaj od punog drveta? Otkrivamo je li doista drvena i je li uvijek izrađena u klasičnom stilu?

Tražimo drvo

Nemojte brkati furnir i niz. Mnogi ljudi žele kupiti kuhinje od prirodnog drva. Ali ne razumiju svi što je uključeno u ovaj koncept. Drvena kuhinja može biti obložena furnirom ili može biti izrađena od punog drveta.

  • Furnir to je tanka ploča drva & # 40; 0,3-1 mm debljine ), rezano u uzdužnom ili poprečnom smjeru. Furnir je obložen drugim, obično jeftinim materijalima, na primjer, ivericom i MDF-om. Čini se da je kuhinja izrađena od drveta, ali zapravo— ne.
  • Niz — to je dovoljno debela & # 40; od 2 cm & # 41; šipke. Oni su međusobno povezani na ovaj ili onaj način, a dobiva se drveni detalj: fasada, countertop itd.

Svugdje ili samo sprijeda? Kada, na primjer, kažu "kuhinje od masivnog pepela", to obično znači namještaj s fasadama od masivnog pepela. Tijela ormara izuzetno su rijetko izrađena od drveta, jer je vrlo skupa. Standardni materijal za zidove, dna i poklopce namještaja— Iverica, ponekad laminirana drvenim filmom. A stražnji zidovi često su izrađeni od tanke vlaknaste ploče & # 40; kolokvijalno lesonit & # 41;.
Prave kuhinje od punog drveta. U takvim modelima sve je izrađeno od drveta— uključujući kućišta. Koštaju puno i samo ih nekoliko proizvođača proizvodi.

Primjeri kuhinjskih setova s okvirima i fasadama od masivnog drveta oraha, hrasta, jasena.

  • Kuhinjski set Amea_01 iz Tvornice amea
  • Kuhinjska garnitura za kuhinju iz tvornice za kuhinju
  • Kuhinjski set Ama-ama iz Tvornice Amapa
  • Kuhinjski set Ama - ama 1 iz Tvornice Ama

Kuhinjski set Amain_01 iz Tvornice Amain.

Čitaj više  Ama & ama odabrao dizajnera godine

Fasadne konstrukcije

Drvo + furnir. Ovo je najčešći dizajn: okvir je izrađen od punog drveta, a ploča je furnirana furnirom. Tekstura dijelova je što je moguće sličnija i čini se da su izrađeni od istog materijala. Sloj boje posebno dobro skriva razlike, koje često prekrivaju fasade kuhinja u seoskom ili rustikalnom stilu.
Samo niz. U nekim se slučajevima fasade proizvode u potpunosti drvene— okvir i ploča izrađeni su od niza. U prodaji je vrlo malo takvih kuhinja.
Niz slaganja. Ova je opcija još rjeđa. Dio se sastoji od malih drvenih traka zalijepljenih zajedno. Obično se niz za tipkanje puno češće koristi za izradu radnih ploča.

Vrste drva

Tvrdo drvo. To su trešnja, orah, bukva, hrast, jasen, javor, breza, kruška, maslina, Bagrem, kao i egzotične Venge, tikovina, mahagonij, Merbau, ebanovina itd. Oni se najčešće koriste u proizvodnji kuhinjskih fasada, jer su najotporniji na promjene temperature i vlage.
Bukva kao najbolja opcija. Bukove kuhinje imaju fasade prekrasne tamno žute nijanse. Proizvođači namještaja vole bukvu jer se lako obrađuje tijekom proizvodnog procesa, a istovremeno ima visoku čvrstoću.

Nije ograničeno na klasike. Drvene fasade mogu biti opremljene namještajem u gotovo bilo kojem stilu. Stoga ne biste trebali stavljati znak jednakosti između riječi "kuhinja klasika" i "kuhinje od masiva". Sve ovisi o ukrasu i dekoru.

Na fotografiji: kuhinjski set u modernom stilu Amapa iz Tvornice Amapa.

Stil drvenih kuhinja

  • Klasične kuhinje. Obično su ukrašeni rezbarenim elementima, nadopunjeni staklenim vratima s sandukom ili uzorcima i ručkama za broncu.
  • Zemlja i rustikalna. Fasade kolekcija u seoskom stilu obojene su neprozirnom mat caklinom koja skriva teksturu drveta, a u rustikalnom stilu— namjerno stare: trljaju pozlatu i boju, prekrivaju patinom.
  • Kuhinje u modernom stilu. U pravilu su lišeni ukrasnih elemenata, pa stoga fasade postaju njihov glavni ukras— u našem slučaju od drveta, s zamršenim uzorcima vlakana na rezu. Kako ne bi sakrili prirodnu teksturu, prozirni lak obično se koristi kao završna obrada.
Čitaj više  Ono što se pamti po TV-u.Milano 2017?

Dekoracija kuhinja od masivnog drveta u modernom stilu svedena je na minimum. To su posebne impregnacije, lagane nijanse i prozirni lakovi na bazi vode. Dizajnirani su kako bi naglasili prirodne ljepote i ekološku prihvatljivost drvene teksture.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Smilyana Dvorjak

Pozdrav, dragi ljubitelji kućne udobnosti i poboljšanja! Ja sam Smilyana Dvorjak, iskusni dizajner koji stvara tapiseriju stila i spokoja u području interijera. Pridružite mi se dok idemo na putovanje kroz moje dugogodišnje iskustvo, a svaki projekt svjedoči o alkemiji dizajna koja životne prostore pretvara u svetišta udobnosti.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: