Teflon prženja tava: koristiti i nauditi, obnovu oblaganja

Teflon prženja tava: koristiti i nauditi, obnovu oblaganja

Pany Pan – ako ne i kraljica kuhinje, onda definitivno vrijedan i važan “karakter” kuhinje. Pravilno odabrana kvaliteta tava će služiti ne jedne godine, a vlasnici neće patiti od paljenih jela i dugoročnih pribora za čišćenje. Često izbor pada na tavu teflona i razgovarati o njima u našem članku.

Opis

Teflon tava je metalna jela s posebnim prevlačenjem protiv sticka. Sama prevlaka od tave teflona i postoji nešto što se stjecanje cijeni. Zahvaljujući svojim značajkama, hrana ne gori, potrošnja ulja se smanjuje na minimum koji samo po sebi čini hranu zdravije.

Međutim, ako usporedite tavu s prevlakom teflona i keramičkim jelima, potonji će pobijediti u ekologiji. Činjenica je da ako kuhanje, oštetite teflon, otrovne tvari mogu se otpustiti kada se oblaganje zagrijava. Naravno, programeri su radili za to i počeli su pribor jaki, zaštićeni od oštećenja, ali minimalni rizici ostaju.

Što je teflon? U svojim kemijskim svojstvima, slično je plastičnoj, ali elastičnijim i boljim slajdovima. Teflon se primjenjuje u različitim područjima – u proizvodnji papirnatih proizvoda, plastične ambalaže, odjeće.

Teflon Frieng Pan ima važnu prednost – u težini su lakši od keramike i, naravno, lakše lijevano željezo.

To je takozvana lagana jela, što znači da se na njoj trebaju pripremiti brzo jela. Ne pilaf, a ne pečeni, nego omlet, fritatoo, palačinke, razni peći i t. D.

Prednosti i nedostatci

Od Teflona je bolja keramika, već smo rekli – vaganje. Cijena se također može razlikovati. Ali mnogi kupci ne uvjeravaju ovo: čuli su da je tava teflona štetna i opasna, što znači da je bolje ostati daleko od njih. Sudite sami – tablica stavlja na sve na mjestima.

Prednosti i mane prženja teflona

+

Mala težina

Bez ulja kada kuhanje ne može učiniti, iako je dobar tava potrebno malo

Jednostavno u cirkulaciji

Tanka tava deformalna s produljenim grijanjem

Brzo grijanje

Pripravak ima tvari s toksičnim karakteristikama (potencijalna oštećenja)

Ne bojte se temperaturnim skokovima

Površinska koža je osjetljiva, jednostavna za pojavljivanje ogrebotina

Pogodno za sve ploče i vjetrove (glavna stvar je da je ručka postavljena)

Lako je čistiti, ali neki vlasnici se koriste za korištenje abrazive, koji brzo odbacuje jela

Kako odabrati?

Ako dođete u trgovinu specijalizirana za kuhinjske posuđe i jela, varijacija modela je obično velika. Oči raspršene i često se događaju: idete kupiti jednu tavu, i dobivate cijeli set.

Stoga idite u trgovinu pripremljene, s razumijevanjem kako pronaći vrlo model i ne pogoditi s cijenom.

Savjeti za odabir terena Teflona.

 1. Težina. Morat ćemo pronaći kompromis – savršenu težinu i funkcionalnost. Ako je tava poput pahulja, puno jela koje možete kuhati na njemu? Najlakši modeli, u pravilu, ne razlikuju se u trajnosti i trajnosti, a deformacija premaza može biti relativno brzo.
 2. Debljina DNA. Veličina donjeg sloja utječe na čvrstoću tave kad se zagrijava. Deblji, dno, manji rizik od tave.
 3. Vrsta ručke. Možda baci ili vijci. Prva opcija je definitivno pouzdanija. Ako je ručka pričvršćena vijcima, oni će se prevladati tijekom vremena. Postoje modeli s izmjenjivom ručkom: prikladni su za uporabu u pećnici, kao i prilikom primjene jelo na stol u posudi (što je prikladno, na primjer, ako odlučite organizirati večeru u rustikalnoj).
 4. Premazivanje. Konačno, vrijeme je da ga pogledate. Ne bi trebalo biti vidljive štete novoj tavi. Bugorki, udubljenja, “Lysinki” – Ovo je tvornički brak ili deformacija tijekom prijevoza i skladištenja. Čvrsti površinski sloj jamči ujednačenu zagrijavanje i, a ne manje važno, kvaliteta kuhanog jela (odabir mikročestica oštećenog Teflona je opasna za zdravlje).

Životni vijek i pravila

Koliko dugo može teflonski tava? To ovisi o intenzitetu uporabe. Ako se svaki dan pripremate uz pomoć, čak i najviša kvaliteta i skupo tava će se otići u mirovinu za dvije godine. I to nije tako važno, hladnjak, nositi ili staviti ga u pećnicu. Od načina na koji koristite jela, pažljivo ili ne, prema pravilima sigurnosti ili zanemarivanju, također ovisi o životu tave.

Nakon kupnje novog tava treba isprati s toplom vodom s mekim sredstvom za pranje posuđa. Prilično suha jela. I odmahujući ga sa soli i uljem – vrh ludila! Ovaj dedovsky metoda za crptore prženja teflona.

Potrebno je pridržavati se sljedećih pravila rada.

 • Metalni pribor za kuhanje kuhanja za korištenje točno nemoguće – lopatice i slične dizajne moraju biti silikonski ili drveni.

 • Ako površina već izgubi homogenost, na njemu su postojale ogrebotine, sloj se može smatrati djelomično oštećenim, pa nakon pranja i sušenja, podmažite unutarnju površinu pala kapljica za lanene lanene lanene lanene, od kojih su ostaci dobro očišćeni s papirnatim ubrusom.

 • Možete staviti tavu u pećnicu, ali ne prelazite temperaturu u pećnici (temperatura maksimalnog grijanja označena je na pakiranju posuđa). I ručke i druge spojnice također trebaju biti pripremljeni za toplinsku izloženost.

Nikada nemojte operiti teflonske posude abrazivne tvari. Ne pokušavajte njihove špineve spužve, nemojte mnogo naporiti kada tertet dno.

Kako vratiti premaz?

Restauracija deformiranog premaza teflonske tave – nije najzahvalnija operacija. Profesionalna restauracija, ako se posavjetujete, koštat će tako skupo da je mudriji kupiti novu tavu. Sudac za sebe: “Resuscitacija” jela je očistiti zidove i dno bušilice, nakon čega su jela polirana. Nakon toga, ona se oprostila svojim ne-stick svojstava. Ali reći da će se i sve čestice polimera ukloniti s površine.

Ako se hrana na teflonu tavi opekline, ako vidite ogrebotine, ne biste trebali pokušati pokriti s nečim novim (može biti nespojivo s pripremom hrane). Primjena bilo koje kemijske postaje je opasna, samo majstori to mogu učiniti. Vi, kao što je već spomenuto, može samo podmazati tavu s lanenim uljem u vrlo skromnom iznosu.

Lakše je uspostaviti pravu njegu za novu tavu i naučiti je sve članove obitelji. Ali čak i na maksimalnoj delikatnoj cirkulaciji, ne dijelite: dvije ili tri godine je rok nakon kojeg treba zamijeniti tavu.

Briga

Da se brine za jela s prevlačenjem teflona je lako, ali određeni sustav i obveza potrebne.

Razmotrite 9 pravila skrbi za tavu teflona.

 • Noževi, žlice i viljuške, kao i metalni noževi – glavni tabu za takva jela. Nemojte potpisati rečenicu za jedan lijeni korak, smetaju se silikonskim oštricama uvijek u području za pristup u kuhinji. Ne okrećite palačinke za vilicu, čak i ako vam se čini da to činite filigran.

 • Začini velikog mljevenja, kristala soli – to je ono što prevlačenje teflona od jela “percipira” kao abrazivan. Stoga se vjeruje da je u takvim jelima vrijedilo i kuhati, a ne pržiti.

 • Pokušajte ne stavljati podijeljenu prženje pod hladnom vodom. Mirni stav prema temperaturnim razlikama – to nije spremnost za takav stres za finu proizvodnu pokrivenost.

  • Pritisnite posude trebaju meku spužvu ili krpu od prirodnih materijala. Četkanje teflona s metalnom četkom ili ručno tkaninom, naravno, nemoguće je.

  • Ne ostavljajte pečenu hranu u tavi nakon kuhanja. Rastuća hrana – neprijateljska jela.

   • U perilici posuđa možete prenijeti neke modele teflonske tave, ako proizvođač u uputama dopušta.

    • Kupite jela s termospotom (indikator temperature). Dakle, riješite je od opasnosti pregrijavanja. Čim je toplinska grobnica postala svijetla, vrijeme je za smanjenje temperature.

     • Čak i ako proizvođač piše da je vijek trajanja jela 6 ili čak 10 godina, ne primjenjuje se na čestu uporabu. Ako kuhate kodirano jaje na Teflonu svakog jutra, a navečer je krumpir ili dianki još pržiti u tavi, 2 godine usluge bit će zavidno za takve intenzivne eksploatacije.

      • Ako se masna hrana spusti u tavi, opasno je za Teflon. Čak i ako samo imate tanki sloj masti bez ostataka hrane, on ostaje neobuzdan na vrijeme, vjerojatnost da će biti moguće naknadno ukloniti samo s teflonom.

      U kuhinji arsenal bilo bi lijepo imati nekoliko kože: Klasični lijev je pogodan za složena jela koja zahtijevaju dugi pripravak i teflon – za brze manipulacije. I takva podjela dužnosti omogućit će cijeloj posudi da bude dugo vremena bez potrebe za ponovnim zamjenama.

      O tome kako provjeriti tan teflon premaz, pogledajte sljedeći videozapis.

      Ocijenite članak
      ( Još nema procjena )
      Dodaj komentare

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: