Praktični aspekti izolacije buke

Postoji mnogo načina da kuću učinite tihom i mirnom. Među njima su i najnaprednije tehnologije i jednostavne, generacijski dokazane metode. Najbolja taktika je kombinirati oboje.

Kako "rade" različiti materijali?

Ploče od mineralne vune — gotovo univerzalni materijal za zvučnu izolaciju. Prikladni su za oblaganje zidova, nakon čega se mogu ožbukati ili prekriti suhozidom, kao i za popunjavanje prostora iza lažnih stropova. Koristite ih i prilikom izrade nacrta "plutajućeg" Pavla.
Žbuka, membrane, podloge — na tržištu se sada pojavljuju mnogi Ultra tanki materijali sa svojstvima apsorbiranja buke. Njihova je prednost prije svega u tome što ne jedu prostor prostorije u takvim razmjerima, kao što se, na primjer, događa prilikom postavljanja spuštenih stropova ili oblaganja zidova mineralnom vunom sa suhozidom. Međutim, preporučuje se njihova uporaba u kombinaciji s drugim sredstvima zaštite. Inače, učinak može biti minimalan. O tome kako kombinirati različita sredstva— posavjetujte se sa stručnjacima prilikom kupnje.

Nosači za izolaciju vibracija ( vibrofleks & # 41;– za razliku od konvencionalnih krutih nosača, oni su dizajnirani tako da prigušuju buku različitih frekvencija. Prilikom postavljanja spuštenih stropova i zidnih obloga trebate koristiti upravo takve "akustične" suspenzije– u kombinaciji sa zvučno izolacijskim materijalima, učinak apsorpcije buke značajno se povećava.

Na fotografiji: vibracijski izolacijski zidni nosač Vibrofleks-COP tvrtke Akustic Group.

Trebate posebne pričvršćivače

Plastični tipli tipa "gljiva" — preporučuju pričvršćivanje materijala za zvučnu izolaciju na beton ili drugu podlogu. Oni održavaju integritet tkanine koja apsorbira zvuk.

Čitaj više  Razumna ušteda: odabir materijala za proračunske popravke

Zašto i kako razbiti krute strukture?

Kroz njih se prenosi buka. Gdje god je to moguće: na spojevima zidova i poda, na suzbijanju unutarnjih pregrada sa stropom— potrebno je pokušati napraviti zračne praznine i elastične slojeve.
Izrada plutajuće podloge. Od nosivih zidova u sobi odvojeni su zračnim prazninama napravljenim po cijelom obodu. Napunjeni su mineralnom vunom ili drugim izolacijskim materijalom. ( više o uređaju plutajućeg poda pogledajte. članak "Toplinska i zvučna izolacija poda" )
Izgradite unutarnje pregrade prema pravilima. Ne stavljajte ih na betonski pod, već na cementno-pješčani estrih. I na vrhu ne dovodite do stropa za 1-2 cm. Ovaj jaz je ispunjen bilo kojim elastičnim materijalom: poliuretanskom pjenom, brtvilom, vučom u gipsanom mortu.
Ispravno obložite pergorodke od gipsanih ploča. Obloga ne smije dosezati oko 1 cm do poda i stropa.

Kako položiti parket kako ne bi ometali susjede?

Ako visina stropa dopušta: mineralna vuna &#40 položena je po obodu prostorije; kao kod postavljanja plutajućeg podnog poda & # 41;, ostatak područja položen je s dva sloja mineralne vune, na vrhu— dva sloja šperploče.
Ako su stropovi niski: pod parketom napravite podlogu od pluta ili pjenastog polietilena. Ako je parket položen na trupce— važno je udovoljiti svim zahtjevima zvučne izolacije: između trupaca postavlja se mineralna vuna, ispod njih se postavlja zvučno izolacijska traka.Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: