Drvena kuhinja: u izgledu ili u biti?

Sviđa li vam se tekstura drvenih kuhinjskih fasada? Zatim kupite klasike iz skupog niza. Međutim, imitacija drva i kombinirane fasade također imaju svoje čari.

Drvene kuhinje

Skup izgled, ekološki prihvatljiv, jedinstven. Kuhinje iz masiva izgledaju čvrsto i plemenito. Tekstura svake fasade je jedinstvena. Ali cijene kuhinje izrađene od drva bit će znatno veće od cijena slušalica izrađenih od drugih materijala. Za što plaćamo? Prvo, drvo se može profilirati, glodati, ukrašavati rezbarijama, pozlatom i patinom kako želite. Ako su vam potrebne kovrčave, reljefne fasade, bogata ukrasna završna obrada, trebali biste obratiti pažnju na kuhinje izrađene od drveta po narudžbi. Izrađuju se od drveta jasena, trešnje, trešnje, oraha, hrasta, bagrema i tulipana— sve ove pasmine odlikuju se otpornošću na vlagu.

Kuhinje od iverice i MDF-a

Uspješno oponašaju stablo. MDF ili iverica oplemenjena furnirom, zalijepljena plastikom ili laminiranim filmom s"drvetom" uzorak možda nije tako ugodan na dodir kao pravo drvo, ali izgleda sasvim prirodno.

Kada je izbor u korist imitacije opravdan 100%?

  • Trebate namještaj u modernom minimalističkom stilu. Karakteriziraju ga glatke glatke fasade. Ako ste se odlučili za ovaj stil, onda nema smisla trošiti novac na kuhinje izrađene od niza po narudžbi. Ploče s drvenim oblogama uštedjet će proračun.
  • Trebate namještaj bez održavanja. Niz— materijal je kapriciozan. Suprotno tome, fasade izrađene od materijala od drvenih ploča otporne su na mehanička oštećenja, otpornije su na vlagu i ne zahtijevaju posebnu njegu.
  • U kuhinji je malo prostora. Kuhinje od masiva, sa svim svojim vijencima i pilastrima, zahtijevaju prostor. Među kuhinjama od materijala od drva i ploča lakše je pronaći manje pretenciozne, kompaktne opcije.
Čitaj više  Kako izvući maksimum iz kutne kuhinje

Uokvirene fasade

Omogućuju vam pronalaženje optimalne kombinacije materijala. Suština dizajna je jednostavna: Tanja ploča umetnuta je u okvir od četiri trake. Proizvođači koriste okvirne fasade u kuhinjama od bilo kojeg materijala– to može biti niz, MDF, iverica ili njihova kombinacija.

Na fotografiji: pročelje kuhinje tvornica Cinema Cinema.

Opcije okvirnih fasada

  • Stablo + stablo. Ploča izrađena od drveta iste pasmine umetnuta je u drveni okvir. Razlika— u debljini. Okvir obično ima oko 18 mm, a umetak— manje od centimetra. Često je ploča izrađena od jeftinijeg drveta, a zatim prekrivena furnirom koji odgovara okviru.
  • Drvo + MDF & # 40; Iverica & # 41;. Češća i ekonomičnija opcija: okvir od prirodnog drva u kombinaciji s pločom od furnira. Takve su fasade vrlo pouzdane u radu. Osim toga, po izgledu se ne mogu razlikovati od niza, pogotovo ako je furnir dostupan s obje strane & # 40; za više proračunskih opcija sa stražnje strane— laminirani film & # 41;.
  • MDF+MDF. Da bi smanjili troškove MDF slušalica, proizvođači često koriste imitaciju strukture okvira. To je lako učiniti upravo u slučaju MDF-a, jer se ovaj materijal lako melje. Na njegovu površinu lako je nanijeti reljef koji prikazuje okvir i ploču. Pravi MDF okviri dobro drže umetke od bilo kojeg materijala, uključujući staklo.
  • Metal + MDF & # 40; Iverica & # 41;. Fasade s aluminijskim okvirima izgledaju tehnološki, moderno i dobro drže umetke izrađene od različitih materijala. Površina umetaka s takvim okvirom je ujednačena, bez reljefa, pa se lako može obložiti bilo kojim materijalom: prirodnim furnirom ili plastikom ispod drveta, sjajnim ili mat.

Pokušajte razlikovati moderne masivne kuhinje od modela u drvenom ukrasu. Razlika između kvalitetnih modela nije vidljiva oku! Uvjerite se sami proučavajući naš izbor kuhinjskih setova.

Kuhinja AGRESTE tvornice Cheminees Philippe.

Čitaj više  16 dječjih sjedala za igru

Kuhinja, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica.

Kuhinja EMOTION tvornice Faoma.

Kuhinja Rosa tvornice Febal.

Kuhinja PERNES tvornice Cheminees Philippe.

Kuhinja Diamond tvornice Cesar.

Kuhinja Icon / section 1 tvornice Ernestomeda.

Kuhinja ALNOINOX GOLD tvornice Alno.

Kuhinja MAYA tvornice Cesar.

Kuhinja Cinema tvornica Cinema 1920.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: