Drveni namještaj: u biti i po izgledu

Od čega je izrađen drveni namještaj, daleko je od praznog pitanja. Doista, zajedno s predmetima od prirodnog masiva, aktivno se prodaje namještaj koji izgleda samo drveni.

Čvrsti namještaj

100% drvo. Strogo govoreći, samo namještaj od punog drveta bez ikakvih nečistoća i ljepila ima pravo nazivati se drvenim. To mogu biti i vrijedne vrste & # 40; hrast, bukva, mahagonij, orah & # 41; i jednostavniji masiv & # 40; breza, smreka & # 41;. Prvi imaju izvrsne performanse i lijepu teksturu… Potonji su često tonirani kako bi im dali teksturu prestižnijih pasmina.

Nemoguće je sumnjati u ekološku čistoću stabla. I zato ( za razliku od plastike i modernih materijala od ploča s"nedokazanom štetom" & # 41;, drveni namještaj idealan za dječje interijere.

Na slici: igraonica za igre na sreću-99-1 tvornice za igre na sreću.

Najkvalitetniji je namještaj izrađen od lokalnih vrsta drveta. Svaka zemlja ima svoje: u Italiji i Španjolskoj— orah i trešnja, u Njemačkoj— bukva, a u skandinavskim zemljama i Rusiji uglavnom proizvode namještaj od masivnog bora i breze.

Ugled proizvođača. Prikupite maksimalne podatke o odabranoj marki namještaja. Uostalom, kvaliteta namještaja od punog drveta izravno ovisi o sirovinama & # 40; uvjeti predobrade, sušenja, skladištenja & # 41;.

Nekvalitetni namještaj malo poznate marke možda neće odmah pokazati svoje nedostatke: tek nakon 5-6 mjeseci počet će se sušiti i deformirati. U idealnom slučaju, ako sam proizvođač provodi puni ciklus obrade niza namještaja: to je jedini način da se zajamči kvaliteta.

Čitaj više  Namještaj na napuhavanje: upoznajte se

Renomirani proizvođači kontroliraju cijeli ciklus obrade drva, tako da drveni namještaj zadržava najvišu kvalitetu, čistoću linija, ljepotu teksture, netaknutost ručno izrađenih elemenata.

  • Komoda 06 Ama tvornica Amapa.
  • Tablica 492173 tvornica podataka o tehnologiji.
  • Klupa za INTERNET3437 & #40; internet & # 41; tvornice.
  • Konzola, 59, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica.

Drvena iluzija

Uz sve prednosti čvrstog namještaja, mnoge kupce odbija njegova visoka cijena. A visokokvalitetni namještaj u furniru može biti dostojna alternativa čvrstom masivnom.

Na slici: namještaj za spavaće sobe tvornica asa & asa, u završnoj obradi furnira od oraha.

Furnir— nije jeftino! U svojoj srži furnir— ovo je tanak rez plemenitog drveta utisnut na jeftinu podlogu okvira namještaja. Međutim, furnir ne treba smatrati znakom "ekonomske klase": čak su i dvorski Izrađivači kabineta Louisa Cacia koristili furnir za stvaranje drvenih intarzija na fasadama namještaja. Odnosno, furnir— ovo nije ništa drugo nego metoda ukrašavanja površine, štoviše, poznata još od antike. Namještaj u furniru jeftiniji je od masivnog namještaja, a to je lako objasniti. Prvo, Stopa neispravnosti pri radu s nizom je mnogo veća, a troškovi, naravno, utječu na cijenu konačnog proizvoda. Osim toga, namještaj u furniru bit će jeftiniji zbog manje potrošnje najvrjednijeg drva.

Što je u osnovi? Važno je pitati ne samo o vrsti furnira, već i o osnovi na koju je pritisnut. Najčešće tanki sloj drveta & # 40; furnir & # 41; zalijepljen na MDF ili ivericu. Drugim riječima, to je prešana piljevina prekrivena slojem plemenitog drva. Kvalitetniji temelj— drvena ploča. To je takozvani zalijepljeni ili spojeni masiv: ploče sastavljene od malih drvenih blokova. Takav je materijal, s jedne strane, jeftiniji od čvrstog niza. S druge strane— omogućuje kupcu jamčenje bezuvjetne ekološke čistoće kojom se namještaj na bazi iverice ne može pohvaliti.

Čitaj više  Lijena kolekcija

Površina namještaja obično je premazana, lakirana kako bi se zaštitila od oštećenja. Nije iznenađujuće da je laiku teško razlikovati namještaj od punog drveta od furnira.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: