Koliko košta Iverica?

Na cijenu ploča utječu i izravni i neizravni čimbenici. Prvi karakteriziraju kvalitete i posebna svojstva materijala, drugi su zbog logistike i odnosa prema marki. Na čemu možete, a na čemu ne možete uštedjeti? Shvaćamo.

Što određuje cijenu iverice?

Različite vrste drva– različita cijena iverice. Za proizvodnju Iverica koriste se razne sirovine: bor, smreka, breza, hrast i druge. Tvrdo drvo je općenito jače i skuplje od mekog drveta, ali za većinu poslova iverice od bora i smreke sasvim su prikladne.

Hidrofobna svojstva povećavaju cijenu ploče. Cijena Iverica otpornih na vlagu bit će viša, što se objašnjava dodatnim troškovima proizvodnje i impregnacije.

Za prvu sortu morat ćete platiti više. Trošak iverice s glatkim kunaovima i glatkom površinom bit će veći od cijene ploča drugog razreda– s malim ogrebotinama i čipovima.

Laminirane iverice. Od ove vrste iverica najčešće se proizvodi namještaj za ormare. Ovaj materijal košta puno više: oko 1250-1400 kuna. za list iverice & # 40; u usporedbi sa 600-750 r. za list iverice & # 41;.

Na fotografiji: laminirana iverica tvrtke Akropola.

Obrađena površina je skuplja. Brušene ili laminirane ploče koštat će više od konvencionalnih ploča zbog dodatnih troškova proizvodnje.

Klasa emisije utječe na cijenu. Jao, morate platiti za ekološku prihvatljivost materijala, a cijena iverice s nižim sadržajem formaldehida bit će veća.

Neizravni čimbenici povećanja cijene iverice. Na konačni trošak ploče neizravno utječu troškovi prijevoza. Osim toga, marže za marke proizvođača i prodavača materijala nisu neuobičajene. Iznajmljivanje skladišta i maloprodajnog prostora također utječe na to koliko košta Iverica.

Razumna ušteda

Na čemu ne biste trebali štedjeti? Odlučili ste žrtvovati hidrofobna svojstva DPS-a, namjeravajući koristiti obične iverice za kuhinju ili kupaonicu? U sobama s visokom vlagom, ploče bez svojstava otpornih na takvu mikroklimu brzo će dokazati da su uštede sumnjive.

Također se ne isplati računati na smanjenje cijene zbog klase emisije. Ušteda na zdravlju– odluka je neuspješna, a Iverica klase E2 zabranjena je za proizvodnju dječjeg namještaja, što ne govori u njegovu korist.

Nema potrebe govoriti o uštedi na vrsti ploča ili na obradi njihove površine: i ocjena i brušenje više ovise o namjeni uporabe nego o želji kupca da plati manje.

Što možete uštedjeti? Prije svega, treba imati na umu da prilikom naručivanja značajne serije materijala imate pravo na značajan popust, tj. .e. na veleprodajne cijene.

Ne treba se bojati domaćih proizvoda, misleći da je uvezeni proizvod skuplji zbog onoga što je bolje. U mnogim su slučajevima veći troškovi povezani s troškovima uvoza u zemlju, a Iverica ruske proizvodnje nije inferiorna od zapadne.

Možete sigurno odbiti preplatu za prodajni prostor prodavatelja, odlučivši se za internetsku kupnju. Važno je pravovremeno razjasniti troškove dostave naručene robe kako ne bi došlo do neplaniranih troškova.Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: