Dekorativna žbuka: crteži, teksture i stilovi

Uz pomoć različitih vrsta ukrasnih žbuka možete stvoriti jedan ili drugi reljef na zidu, učiniti ga višebojnim ili običnim. Dostupni su i svi stilovi – od klasičnih do hi-tech.

Ovaj ukrasni premaz oponaša zidove interijera francuske Provanse s" izgorjelom " bojom i bjelkastim mrljama "žbuke"koja prolazi.

Dekorativna žbuka ispod kamena ili mramora

Kao u dvorcu. Ovo su najpopularniji ukrasni premazi. Tekstura površine može biti glatka & # 40; primjer– venecijanska žbuka ), ali češće ima reljef. Njegova visina ovisi o tome koje su čestice kamena uključene u žbuku. Moguće su različite opcije– od sitne kamene prašine & # 40; brašna ) do grubih mrvica.

Kamene obloge i dekorativna mramorna žbuka odgovaraju bilo kojem stilu & pojačala; od klasičnog do modernog.

Dekorativna žbuka ispod betona

Moderno i neobično. Žbuka ispod betona obično nema izražen reljef. Ali njegova površina nije glatka, već hrapava, prošarana pijeskom, šljunkom itd. Uz pomoć takvog ukrasnog premaza možete stvoriti ultra moderan interijer: minimalistički, u visokotehnološkom stilu itd. Na pseudo-betonski zid mogu se primijeniti sve vrste crteža– na primjer, akrilnim bojama.

Žbuku ispod betona preferiraju oni koji žele da njezin interijer bude i ultra moderan i što neobičniji. Ali čak i za respektabilan minimalizam, ovo pokrivanje&pojačalo; internet je najbolja opcija.

Dekorativna žbuka za prirodne i umjetne materijale

Vješta imitacija. Dekorativna žbuka za drvo, tkaninu, kožu, slamu, koru drveta itd.p. oponaša teksturu prirodnih predmeta i materijala koje je stvorio čovjek.

Čitaj više  Pozadina trave: 12 nijansi koje trebate znati

Princip je isti: sastav smjese žbuke uključuje određene komponente. Mogu biti sjajne ili mat– kao rezultat, stvara se neobičan vizualni efekt, na primjer, ispod svile. Takvi premazi prikladni su i za moderan i za klasični interijer.

Premazi koji reproduciraju teksturu prirodnih ili umjetnih materijala omogućuju postizanje impresivnih vizualnih efekata.

Antikna ukrasna žbuka & # 40; starinski )

Antički motivi. «Ostariti" površina se može koristiti posebnom ukrasnom žbukom, koja se također mora nanijeti na određeni način. Neobične mrlje nastaju četkom, smjesa se nanosi neravnomjerno, u nekoliko slojeva, a zatim se polira. Antikna ukrasna žbuka pogodna je za klasične i različite etničke stilove.

Antičko premazivanje&pojačalo; internet– izvanredan proces. Rezultat ne ovisi samo o kvaliteti materijala, već i o vještini žbuke.

Dekorativna žbuka s prirodnim motivima & # 40; pijesak, valovi, oblaci & # 41;

Oponašanje prirode. Učinak reprodukcije prirodnih motiva postiže se na dva različita načina. Prvi– uključivanje u sastav žbuke određenih komponenti koje tvore reljef, drugo– pokreti ruke majstora koji lopaticom može nanijeti bilo koji"uzorak"na zid. Žbuka s prirodnim motivima pogodna je za bilo koji stil.

  • Na slici: model Nair 10 iz Tvornice Naina
  • Na slici: model Amapa iz Tvornice Amapa
  • Na slici: model Amapa iz Tvornice Amapa
  • Na slici: model Amapa & # 40; Palmir & # 41;, Amapa iz Tvornice Amapa

Na slici: model Nair 10 iz Tvornice Naina.

Dekorativna žbuka s metalnim efektom & # 40; Pozlata, srebro, biser & # 41;

Tajanstveni sjaj. Sastav žbuke uključuje i najmanje čestice metala, što stvara sjaj na površini. Dekorativni premazi s metalnim sjajem pogodni su za interijere visoke tehnologije, srebrne ili zlatne žbuke– za sobe u klasičnom stilu.

Višebojni premazi

Zabavno i slatko. Ovdje je moguće nekoliko opcija. U nekim se slučajevima masa žbuke dijeli na dijelove kojima se dodaju različite boje. Zid je prekriven mješavinom različitih boja: mrlje, pruge itd. Rezultat uvelike ovisi o vještini žbuke.

  • Na slici: model & # 40; Millicolor & #41;, 3010
  • Na slici: model Amapine, 12.122 iz tvornice amapine
  • Na slici: model Amapine, 22.706 iz tvornice amapine
  • Na slici: model Acepa, 24.621 iz tvornice acepa

Na slici: model & # 40; Millicolor & #41;, 3010.

Čitaj više  Suptilna materija

U drugim slučajevima & # 40; flock premazi & # 41; šarene pahuljice prskaju se po zidu. Površina je šarena i istodobno reljefna. Treća opcija je najjednostavnija– prekrasna žbuka već uključuje čestice različitih boja. Gotovo svi polikromni premazi dizajnirani su za interijere u modernom stilu.Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: