13 peći na drva

Peć na drva jedinstvena je boja i puno korisnih funkcija. Zagrijat će dom, omogućiti vam kuhanje hrane. A o stilskoj raznolikosti peći vrijedi razgovarati odvojeno.

Toplina ognjišta

Unatoč činjenici da se sada u kućama koriste sustavi centralnog grijanja, peći na drva za kuću ne gube svoju važnost. Postoji niz dobrih razloga. Čak i ako se vaš dom grije baterijama, štednjak ili kamin u kući neće naštetiti. Oni će biti korisni u izvan sezone, kada je kotao isključen, a vrijeme je odlučilo "biti hirovito". Otopite štednjak i uživajte u njegovoj ugodnoj, živoj toplini.

Kada odabirete peć za svoj dom, prvo odlučite koja vam je funkcija prioritet. I tek tada kupite odgovarajući model.

Moderne keramičke peći– to su prava umjetnička djela: keramika se izrađuje ručno, a same peći pokazuju visoka svojstva skladištenja topline, održavajući toplinu dugo vremena i ravnomjerno je raspoređujući po sobi. Takve peći vjerojatno imaju mjesto u respektabilnim dnevnim boravcima seoskih kuća.

Čisto kuhinjske peći dizajnirane za kuhanje nisu izgubile svoju važnost– opremljeni su pločama za kuhanje i pećnicama. Toplina u pećnicama takvih pećnica prenosi se na jelo sa svih unutarnjih površina, zbog čega kuhani proizvodi ne gube vlagu, zadržavajući svoj prirodni okus i aromu.

Moderne kaminske peći neophodne su za estetike, za koje je najvažniji čimbenik promišljanje vatre. Peći na drva-kamini s"panoramskim" konveksna vrata prikladna su ne samo za grijanje prostorije, već i kao stvarni unutarnji predmeti, jer se možete diviti plamenu razrijeđenom u visokoj peći iza vatrootpornog stakla.

Mnogi modeli kaminskih peći s kompaktnim metalnim kućištem, ugrađenim i zidnim, često su opremljeni rešetkama za roštilj, rotirajućim postoljima i ražnjićima.

Praktičari će preferirati funkcionalne peći. To su uglavnom peći na drva– za kuću u kojoj posjećujete, takve su peći nezamjenjive: vrlo brzo počinju odavati toplinu.

Čitaj više  Peć-kamin
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: