Stvaranje origamija u obliku ribe

Stvaranje origamija u obliku ribe

Origami je čitava umjetnost bogatom poviješću koja je došla u masovnu kulturu iz zemalja istoka. Sada mnogi prakticiraju ovaj smjer kreativnosti, jer pomaže proći slobodno vrijeme, opustiti se nakon teških radnog dana. Origami nije samo divan hobi, ali i sjajan način za opuštanje cijele obitelji na jednom stolu.

Za predškolce, to će biti veliko zadovoljstvo i magija – da biste dobili stvarno čudo iz uobičajenog i nepretencioznog lista papira.

Jednostavne opcije

S ovom opremom iz papira možete dodati ogroman broj različitih figura, ali slika ribe je jedan od najpopularnijih. To ne iznenađuje, jer Najčešće je to morska ili riječna životinja i povezana s ljudima s Japanom, koja se smatra rođendanskom origami. U početku, bilo je više vjerski, a kasnije je prošao u čin narodne umjetnosti.

Origami “riba” iz papira – ovo je prilično jednostavna figura s kojom djeca 4-5 godina. Shema takvog obrta neće prisiliti roditelja da razbije glavu i provesti živce, a podučavanje korak-po-korak će pomoći da ne bude jedan primjer za dekoraciju djece. Ova riba se čak može primijeniti na akvarij kao dekor. Bit će dovoljno da ga pričvrstite vanjskom staklu. Za potpunost možete napraviti nekoliko modela.

To je ono što trebate.

  • Kvadratne listove papira, koji će djelovati kao osnova slike (za njihovu proizvodnju možete izrezati standardni A4 format ili se pripremiti – mogu se kupiti u trgovini za tiskanicu).

  • Škare, Ali vrijedi se prisjetiti da se mogu koristiti samo pod nadzorom roditelja, kako bi se izbjegle različite vrste ozljeda.

  • Olovkom ili olovkom. Uz njihovu pomoć, možete crtati oči ako smatrate potrebnim.

Također možete koristiti dobro raspoloženje za stvaranje djece najudobnija atmosfera.

Nudimo korak-po-korak upute, koje bi trebalo pojednostaviti proces sklopa origami.

Stavite ispred sebe papirnati trg. Boja i veličina mogu se odabrati za vaš ukus. Sve ovisi o ideji koju želite utjeloviti.

Sljedeći korak mora biti naveden linije preklopa buduće ribe, mogu biti prilično svjetlo. Da biste to učinili, spojite suprotne krajeve lista i maglu. Kao rezultat toga, trebali biste dobiti određeni trokut. Pobrinite se da je stavka savijena što je moguće točno.

Zatim proširite rezultirajuću sliku i savijte suprotne krajeve, proširite se ponovno. Tako da dobivate kvadrat s dvije dijagonale u sredini.

Zatim savijte papir na pola, tako da se trg pretvara u pravokutnik. Takav osnovni oblik se često nalazi u umjetnosti origami.

Vaš pravokutnik vanjski kutovi omotaju unutra. Prilično pritisnite rezultirajuću sliku tako da se nikada nije ispalo.

Na trokutu hipotenneze, uzmite skicu budućeg repa. To može biti apsolutno bilo. Sve ovisi o vašoj mašti.

Nakon što ste naveli rep, izrežite ga. Ne ostavljajte djecu s škarama na jednom. Ne zaboravite na sigurnosnu opremu.

Vaša riba je praktički spremna. Da bi joj kreativan i originalni, dodao joj oči, obojite ljuske ili peraje. Dajte svom djetetu da pokaže moju fantaziju sebe i obojite svoju ribu. Pa će se osjećati više neovisnosti, za djecu je vrlo važno.

Bila je to jedna od najčešćih origami sorti u obliku ribe. Mnogo je mnogo. Najpopularnije obrt je origami “zlatna riba”. Malo je teže od prethodne verzije, ali će lako riješiti u djece 6-7 godina.

zlatna riba

Ovaj domaći ljubimac će biti drago bilo kojem djetetu. Zlatna ribica je izvrstan dodatak bilo kojem akvariju, au mnogim bajkovitim pričama obavlja najgorih želja. Takvo čudo nije nužno stečeno u trgovini za kućne ljubimce, može se sigurno napraviti vlastitim rukama. Postat će izvrsna i izvorna igračka, proces okupljanja koji će isporučiti mnogo zadovoljstva ne samo dijete, već i odrasla osoba.

Stavite list papira ispred sebe i spojite ga suprotne kutove. Prijeđite prstom, učinite ga jasnijim. Tako da morate dobiti klasični trokut.

Okrenite rezultirajuću brojku tako da je njegova baza na vrhu.

Trokutni gornji kut se savijaju i spojite se s donjim kutom. Tako da opet dobivate kvadrat, ali samo više. Sada je postao višeslojni, a gornji sloj je dva papirna “krila”. Pokušajte saviti kuteve što je više moguće kako ne biste izgubili obrazac.

Savijte se na pola krila dobivene tako da se njihovi ciljevi povezuju s suprotnim kutom trga. Preklopna linija treba biti jasno usmjerena.

Pobijediti svoje savjete sa strane.

Možete uzeti proizvoljni kut sklonosti, ali ne zaboravite slijediti simetriju.

Zatim podignite jedan od donjih trokuta, ali nemojte zaboraviti da se preklopna linija ne smije proći u središtu trga, ali odmah ispod.

Napunite rezultirajuću stavku unutar džepa, a izbočeni dio se podesi na središte obrta.

Trokut koji ste spavali na sredinu, savjetujte, a zatim ga ponovno pošaljite. Tako da dobivate sličnost nekih harmonika. Ne zaboravite pažljivo pokušati sve nabore. Potrebno je tako da riba čuva svoj oblik.

Okrenite svoj radni komad i savijte ga tako da dobijete omotnicu u obliku trokuta.

Ovaj pretvarač se otkriva tako da se pretvara u kvadrat. Ovaj dizajn će poslužiti kao glava i torzo naših riba.

Na kraju trga, gdje ste dobili preklop u obliku trokuta, stegnite kut unutra.

Napravite rezove na dnu ovog trokuta i uklonite rep.

Origami “zlatna ribica” je spremna. Sada ga možete dodavati neke pojedinosti za vaš ukus.

Karp koi

Karp Koi je jedan od najčešćih likova Japana. Slika ove ribe može se naći na raznim drevnim freskama i drugim povijesnim spomenicima izlazećeg sunca. Ova riba je postala personifikacija sreće, ljubavi i hrabrosti.

Priča se da privlači bogatstvo i sretno kući. Stoga će prikupiti takva maskota biti vrlo dobra ideja.

Napravimo prazan kvadrat, uobičajeno je nazvati dvostruki kvadrat, a to je jedna od glavnih tehnika u umjetnosti origami.

Savijte gornji sloj tako da se ispadne iz trokuta.

Vanjski kutovi su se približili sredinom obratka. Onda ponovno radimo ovaj postupak.

Okrenite model na drugu stranu, prilagodite stranke u preklopnu liniju i ponovno se otvorite.

Čvrsto preuzmite donji kut i istežite lik. Kao rezultat toga, trebate dobiti rombus. Osigurati sve zavoje, čvrsto pritisnite radni komad.

Uglovi romb savijaju se u središte i okrenite ga natrag.

Duži dio romb podijelite na dva i ispravlja se na strane. Ovaj element će poslužiti kao peraje.

U produbljivanju detalja umetnite prst i povucite dugi kut. Uklonite rezultirajuću figurinu.

Tako da je slika šarana sveobuhvatnija, širi oblik prsta.

Sada ste naučili kako stvoriti simbol sreće i sreće. Ali takva riba se može koristiti u dekorativnim ciljevima. Volumetrijsko tijelo ribe će biti povoljno povoljno na ravnu površinu.

Kišovit

Punk, izrađen od mnogih raznobojnih riba, postat će izvrstan pribor i dodavanje unutarnjih poslova. I što je najvažnije, učinite ga nehomnim.

Da biste to učinili, napravite broj riba koje trebate razne boje (boju, veličinu i druge parametre koje odaberete na vlastiti zahtjev).

Uz pomoć ljepila, pričvrstite model na žičanim okvirima ili nevidljivim. Možete pokušati postići učinak mnoštva i učvrstiti ih na različitim razinama.

Zatim pričvrstite ribu u bazu (na primjer, na platnu). I objesiti dobivenu sliku na zidu.

Takva originalna i lijepa ploča neće se ignorirati i impresionira gost u vašem domu. Možete ga čak i svečano dati, takav dar će biti sretan svaki.

Kako napraviti modularni origami?

Modularni origami je složenija i mukotrpna tehnika, ali će se čak ostvariti za početnike. Njegova je značajka da se brojka ne prikuplja iz jednog komada, već iz modula. Sastavljanje jedne Figurine može uzeti daleko od jednog sata. Proizvodnja takvog rada je vrlo naporan, ali u isto vrijeme vrlo zanimljiv i uzbudljiv proces. Obrt, presavijeni od trokuta, postat će izvrstan suvenir, takve lijepe proizvode ostaju ravnodušni.

Da biste preklopili jednostavnu figuru ribe nazvanu skalariju u modularnoj origami tehnici, trebat će vam oko 87 modula (Neće povrijediti da napravi nekoliko rezervnih). Oni su izrađeni vlastitim rukama, a uloga baze je igrao obojeni papir.

Početno čine ovaj model neće biti mnogo rada jer je metoda montaže vrlo jednostavna.

Uzeti dva modula koji će djelovati kao usta i staviti ih.

Za drugog reda trebat će vam tri dijela primarne boje. Umetnite ih u prethodni redak, ali pokušajte nešto razbiti.

Za treći red trebat će vam četiri, a za četvrti red, pet modula iste boje, ali jedan od njih bi trebao biti drugačiji, jer će djelovati kao oko.

Postupno, nastavite sklop, možete pokrenuti alternativne module u redoslijedu u kojem želite.

Nakon što je dosegnuo jedanaesti red, potrebno je usporiti, jer se sastoji od sve tri modula. Sada smo počeli formirati rep skalarnog. On mora biti od ove veličine, tako da figura može izdržati težinu. Pa pokušajte učiniti ga malim, 6-7 redaka bi trebalo biti dovoljno.

Dalje, morate se vratiti i napraviti peraje. Za njih će vam trebati samo 5 modula za svaki.

Akvarij Scalaria je jedan od najjednostavnijih modela u ovoj tehnici. Proces fased montaže ne uzima vam puno slobodnog vremena, ali ćete se dobro provesti s djetetom za zajednički hobi.

Takvi hobiji imaju pozitivan učinak na razvoj malih ruku ne samo u djece, već i kod odraslih.

Koristan savjet

Ako ste sami odlučili napraviti osnovu za origami, pobrinite se da je to glatko. Materijal loše kvalitete može negativno utjecati na samu rad.

Tijekom tijeka rada pokušajte ne žuriti nigdje. Požurite se snažno odražavaju u rezultatu, budući da se linije dobivaju neaktivne i neravne.

Nemojte koristiti ljepljive materijale. U origamima nije uobičajeno koristiti ljepilo ili traku, brojka treba držati isključivo pomoću papirnatih nabora.

Ako nešto ne radi, započnite skup od samog početka. Razmislite o svakoj akciji i pokušajte shvatiti što radite pogrešno. Origami zahtijeva ogromno strpljenje i ljepotu, tako da ćete morati razviti te kvalitete.

Više o tome kako napraviti origami u obliku ribe, pogledajte u video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: