Stvaranje origamija u obliku ruža

Stvaranje origamija u obliku ruža

Origami tehnika omogućuje vam da stvorite lijepe i originalne obrta. Postoji velika raznolikost opcija za proizvodnju sličnih proizvoda. Danas ćemo govoriti o tome kako napraviti ružičasti origami, koji materijali će biti potrebni za to.

Klasične ruže u origami

Za početak, pogledat ćemo kako samostalno napraviti jednostavne obrta u obliku ruža.

Za početnike

Prije početka rada treba pripremiti sve potrebne materijale:

  • Papir u boji (crvena, zelena)+
  • ljepilo (bolje upotrijebiti PVA)+
  • pletenje olovke ili iglica.

Posebnu pozornost treba posvetiti odabiru prikladnog rada. Često se koristi jednostavan ured, valovito, krep materijal, obojeni papir. U svakom slučaju, temelj bi trebala dobro zadržati. U suprotnom, ruža će jednostavno početi otkriti i postati bezoblično.

Prvo, uzet je crveni papir kvadrat, planira se uzdužni preklop, sklopiv na pola. Nakon toga, radni komad nježno razvijati i napraviti još jedan preklop, već je već poprečno.

Tada su sva četiri ugla obratka pala na središnji dio papirnatog trga. Dakle, mora se formirati standard “prokleti”. Slika se odvija 90 stupnjeva i ponovno preklopite materijal pretvaračem. Ova se tehnika naziva “dvostruka prokletstvo”.

Zatim, treći put ćete morati savijati kvadratne kutove. Svi dijelovi nabora su bolji pažljivo strogo potegnuti ruke tako da se brojka ne počne raspadati. Na kraju se formira cvjetni pupoljak – morat će samo nježno implementirati “latice”. U tom slučaju, svi vrhovi dobivenih malih trokuta se ubrizgavaju u svim slojevima.

Rubovi “latica” su pričvršćeni na pletenje iglice ili jednostavnu olovku. Oni će postati malo valovito i stječu svoj prirodni izgled. Nakon toga, možete nastaviti s proizvodnjom lišća za ruže. Za to, papirni trg je uzet zelen. Iz njega tvore osnovnu žetvu u obliku zrak zmije. Materijal se dvaput presavija kroz dijagonalnu liniju i otkriva. Bočne stijenke se savijaju do središnje osi na dnu obratka, a zatim u gornjem dijelu.

Materijal je sklopljen na pola prema uzdužnom liniju. Jedan od oštrih kutova savija gore i širiti rezultirajući džep. Iste akcije se provode na drugoj. U završnoj fazi ostaje samo za ljepilo spremni pupoljak na listu.

Bolje je napraviti nekoliko ukrasnih ploča odjednom. Oni su fiksirani s različitih strana cvijeta kako bi dobili uredan i lijep sastav.

Često iz nekoliko takvih proizvoda čini cijeli svijetli buket. Također možete zasebno napraviti krute stabljike iz zelenog papira. Za to, guste tanke cijevi iskrivljene iz materijala, njihov kraj je fiksiran ljepilom. Gotovi cvjetni pupoljci zajedno s lišćem su pričvršćeni na dobivene stabljike. Takav se zanat može staviti u vazu ili košaru. Ova opcija će biti u mogućnosti pristupiti djeci.

Čitaj više  Kako napraviti origami u obliku prstena?

Također možete formirati cijelu šarenu ploču. Za svoje sklop, nekoliko ruža se izrađuje s pločama lišća. U isto vrijeme mogu biti različitih veličina. Nakon toga, oni su postavljeni na ravnu osnovu, formirajući skladan sastav, svi dijelovi su zalijepljeni na površinu.

Ovaj proizvod će biti dodatno ukrašen raznim detaljima (gumbi, kuglice, perle) i objesiti na zid kao izvorni dekor.

Realan

Takva ruža se može napraviti čak i bez ljepila. Da biste napravili puzavac vlastitim rukama, prvo trebate pripremiti kvadratni crveni list, ne bi trebalo biti više od 10 centimetara. U prvoj fazi, osnovni prazan “dvostruki trokut”. Kutovi na bočnoj preklopi na vrh. Nakon toga, kutovi spuštaju knjigu i podignite natrag.

Kutovi će se morati otkriti i lagano poravnati na takav način da postaju poput malih kvadrata. Dalje, vanjski kutovi se spuštaju odozgo do središnjeg dijela papira prazno, nakon čega se cijela brojka okreće i ponovi sve radnje.

Gornji kut se zatim savija do ruba i savija u suprotnom smjeru. Donji dio papira se otvara. U središtu okomitog dijela potrebno je lagano osvijetliti tako da je na kraju ispalo dva trokuta s vrhovima u središnjem dijelu.

Proman se ponovno okreće. Središnji kutak postavljen okomito. Kvadrat na desnoj strani na dnu zavoj prema dolje niz dijagonalnu liniju. Rezultirajući proizvod nježno se odvijaju 180 stupnjeva, a zatim se ponovno savijaju na dva jednaka dijela donjeg kvadrata na desnoj strani.

Proizvod se odvodi u lijevu ruku. Druga ruka počinje postupno okretati njezin središnji dio. Učinite to dok se ne formira prekrasan gusti bulk pupoljak.

Iz takvih domaćih ruža možete napraviti prekrasan panel ili samo šareni dekorativni buket.

Mali

Sada ćemo pogledati kako možete napraviti minijaturne uredan porast u origami tehnici. Za ovo pripremite tanku traku s širinom od 1 centimetra. Možete uzeti bilo koju boju.

Gornji lijevi rub pripremljene trake se savija u dijagonalnoj liniji. Na dijagonalnom rubu proizvoda se ponovno savijati. Iz gornjeg kuta bit će potrebno napraviti preklop. Zatim, držeći vrh, postupno ugasiti mali pupoljak. Važno je kontrolirati tako da se zavoji s kutovima ne podudaraju.

Preostali kraj papira pomoću ljepljive smjese je pričvršćen na stražnji dio cvjetni pupoljak. Ako želite, možete napraviti mnoge ruže i formirati lijepi minijaturni buket.

Izrada takvih obrta je lako, dijete se može nositi s tim.

Kako napraviti module?

Ova opcija će biti teže proizvesti, ali gotova zanatska radionica će izgledati tako lijepo i zanimljivije. Unaprijed, potrebno je pripremiti mali trgovi papir u boji, ove gredice će trebati 8 (ako je ruža će uključivati ​​dva sloja) ili 15 (ako je ruža se sastoji od tri sloja).

Čitaj više  Mi bi origami u obliku miša

Trg mora biti presavijeni na pola, puta linija temeljito je izglađen prstima. Zatim se to raspoređeno natrag – kut gore kao romb. Uzmi desni kut i savijati ga unutra kroz linije stapanja.

Lijeva kutak spriječen na isti način. To treba biti upletena malo. Da biste to učinili, možete koristiti olovku: to je rana na papiru, dajući potrebnu formu. Kao rezultat toga, bit će modul-latica.

Prvi red od cvijeta ide od tri latice svijetle. Da biste to učinili, na lijevom kutu jednog gotovog latica i pod pravim kutom druge latica nanesite malu količinu ljepila sastav. Svi dijelovi slijepljena su spojeni u krug. Kao rezultat toga, ispada prvi red.

Drugi red će se sastojati od pet latica. Prvo, sve ljepke odozgo, a zatim se okreće i glumi ispod. Lilltet twist u krug. Za treći red potrebno je za sedam latica, bit će sastavljeno na isti način kao i dva prethodna. Rezultat će biti tri odvojena praznina.

Sva tri reda učvršćuju jedni s drugima u jedan cvjetni pupoljak, počinju s najmanjim. Popraviti sve to je potrebno s ljepilom. U proizvodnji takvog cvijeta iz modula možete odmah uzeti dvije boje papira odjednom kako biste napravili najljepši i originalniji obrt.

Rose napravljena u takvoj tehnici bit će prikladan dar za 8. ožujka.

Još jedna zanimljiva opcija će biti kocki. Da biste ga stvorili, najprije ćete morati izrezati iz listova zelenog i crvenog cvijeća tri kvadrata istih veličina. Umjesto crvene, možete uzeti još jednu boju (žuta, ružičasta, plava, bijela).

Nakon toga, kvadrat se sastoji u centru. Formirao je liniju ovratnika. Lickest se odvija. Rubovi koji su jedan nasuprot međusobno savijaju se na sredinu i ponovno formiraju liniju. Zatim donji kut na desnoj strani zavijte do linije za savijanje odozgo. Također dolaze s suprotnim kutom.

U desnom kutu uredno se savija na dnu i bit će potrebno kombinirati rub oblika s okomitim vidljivim preklopom. Jedan preklop se savija na desno. Dno ugla je poravnat, fokusirajući se na preklopnu liniju. Papir se okreće. Sve iste akcije se ponavljaju s suprotnim kutom. Nakon toga se materijal ponovno okreće, savijajući kut modula.

Čitaj više  Origami ideje za djecu od 6-7 godina

U sljedećoj fazi se formira kvadrat, u ovom slučaju će biti potrebno nježno pretučeno kutove odjednom s obje strane. Također napravite još dva modula. Kao rezultat toga, crvene grede kocke će se ispasti u broju od tri komada.

Zatim možete nastaviti raditi s zelenim materijalom. Kao ranije, Kvadratni list na dva jednaka dijela. Formirao je liniju ovratnika. Papir se odvija. Suprotni rubovi materijala za savijanje do središnjeg dijela, linija se ponovno formira.

Kasnije napravite nove frakture. Donji kut na desnoj strani podignut je do gornjeg puta. Također učiniti s suprotnim kutom lista. Pravi kut je savijen s dna, koji kombinira rub lista s vertikalnom preklopom. Jedan preklop je savijanje na desno, donji dio ugla je poravnat.

Papir se okreće, sve operacije se ponavljaju već s druge strane. Tada se broj okreće i savija uglove modula. Zatim ponovno savijte gornji kut. Proizvod se rotira i počinje savijati kutove na isti način kao i kod stvaranja crvenih praznina.

Kako bi se pretvoriti malu kocku u prekrasan dekorativni ruže, morate izvaditi male zelene kutke, te ih implementirati. Tako latice cvijeća će ispasti.

Za formiranje pupoljaka pin kutu od dna puta s tri strane. Kutovi druge na isti način moći će se dati za crtanje linija.

U proizvodnji ovog ruža je vrijedan koristite tanki, ali u isto vrijeme vrlo izdržljiva presvučeni papir. Ovaj materijal će omogućiti da se pravilno formira letjelicu, ona će lako izdržati više zavoja i ne gubi oblik i izgled.

Koristan savjet

U proizvodnji raznih obrta u origami tehniku ​​Podsjetimo neke važne preporuke. Tako, Ne zaboravite da je za takav rad je najbolje kupiti poseban papir za origami. No, kada to može biti u mogućnosti pristupiti i jednostavne boje papira. Ako želite napraviti proizvod u mokroj tehnici, onda biste trebali odabrati gusti materijal koji se tretira s ljepilom. Ponekad se koristi valoviti papir: savršeno se drži oblik, pogodan za stvaranje malih dijelova.

Dakle, da je vaša rukotvorina zanimljivija i lijepa, bolje je koristiti nekoliko boja odjednom. Ali zapamtite da moraju biti skladno u kombinaciji jedni s drugima. Također možete dodatno ukrasiti gotove domaće proizvode pomoću raznih elemenata (rhinestones, biseri).

Za djecu se preporučuje odabrati jednostavne upute korak po korak za proizvodnju proizvoda u origami tehnici. U tom slučaju možete unaprijed odabrati gotovu shemu. Modularni stil može biti pogodan za one koji već imaju određene vještine.

Kako napraviti origami u obliku ruža, pogledajte u sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: