14 talijanskih hodnika

U cijelom svijetu talijanski namještaj prepoznat je po kvaliteti i originalnosti oblika. Čak i ako govorimo o hodniku, u ovoj zemlji ne mijenjaju svoju tradiciju i stvaraju praktična i originalna rješenja.

Nakon što se pobrinuo da dnevne sobe, spavaće sobe i hodnici Italija zna proizvoditi kvalitetno i ukusno, svijet ih tako aktivno kupuje da su Talijani i dalje vodeći dobavljači namještaja u mnogim zemljama, uključujući Rusiju. Više od tristo godina samo su plemićke kuće u Europi mogle priuštiti naručivanje od talijanskih majstora, a danas Italija predstavlja isti namještaj za hodnik u gotovo svakoj kući u kojoj cijene kvalitetu i ljepotu. Majstori ove zemlje oduvijek su se odlikovali izumom i izvrsnim ukusom: u srednjem vijeku noge namještaja izrađivale su se u obliku vinove loze, voća i šišarki. Namještaj se sada izrađuje od bora, četinjača uobičajenog na europskom jugu. Ali ne samo od nje. Italija će ući u kuću za preferirani drveni namještaj za hodnik s tromom aromom Sredozemnog oraha i mirte, čempresa, kestena, pa čak i– prava koža. Usput, Moderni hodnici Italija ne čini ništa gore od svoje svjetski poznate klasične verzije. Talijanski dizajneri danas pokušavaju odstupiti od stereotipa i preferiraju svijetle, kontrastne boje, kao i lakonske oblike, zadržavajući naznake tradicionalnog stila samo u detaljima.

Čitaj više  Namještaj iz Baskije
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: