Dječji namještaj: materijali

Koji namještaj odabrati? Postoje drvena, plastična i pletena, kao i iverica i MDF. Ako ste zabrinuti za zdravlje svog djeteta, odaberite ekološki najprihvatljiviji i najtrajniji materijal.

Dječji namještaj izrađen je od različitih materijala, ali najpoželjnija opcija&ipa je drveni namještaj s netoksičnim premazom.

Koji namještaj je najbolje kupiti u vrtiću? Pri odabiru namještaja za vrtić potrebno je uzeti u obzir ne samo ljepotu namještaja, već i njegovu ekološku komponentu. S ove točke gledišta, naravno, neporeciva prednost pripada namještaju od prirodnog drva. Štoviše, prirodna boja drva savršeno se kombinira sa svijetlim bojama tekstila i brojnim igračkama. Od plastičnog namještaja u dječju sobu možete staviti stolice, stolove, svjetiljke&pojačala; one predmete s kojima neće biti čestog i dugotrajnog kontakta.

Koji namještaj je najbolje kupiti u vrtiću? Pri odabiru namještaja za vrtić potrebno je uzeti u obzir ne samo ljepotu namještaja, već i njegovu ekološku komponentu. S ove točke gledišta, naravno, neporeciva prednost pripada namještaju od prirodnog drva. Štoviše, prirodna boja drva savršeno se kombinira sa svijetlim bojama tekstila i brojnim igračkama. Od plastičnog namještaja u dječju sobu možete staviti stolice, stolove, svjetiljke&pojačala; one predmete s kojima neće biti čestog i dugotrajnog kontakta.

Sakrij

Mjesto za spavanje

Krevet. Klinac će sigurno početi učiti svijet oko sebe iz vlastitog namještaja. I definitivno će"probati zub"krevetić. Stoga bi svi predmeti u vrtiću trebali biti izrađeni od prirodnih ili ekološki prihvatljivih materijala koji ne ugrožavaju zdravlje djeteta.

Madrac. Bolje je ne kupiti Pamuk: Pamuk se"peče" i pretvara se u grudice, površina kreveta postaje neravna. Puno bolje guste i manje homogene vrste"pakiranja" ( sezam, kokosove pahuljice, morske alge & # 41;. Pjenasta guma nije previše zdrava za djecu. S vremenom se pritisne, a spavanje na sintetici je neugodno– znojenje se povećava. Malo bolje– lijevana poliuretanska pjena, elastičnija i izdržljivija. Najbolja opcija– proljetni madraci s višeslojnim prirodnim punjenjem: smatraju se ortopedskim i omogućuju ravnomjernu raspodjelu težine djeteta u snu, pridonoseći pravilnom držanju tijela.

Čitaj više  25 stolića na kotačima

Prilikom organiziranja mjesta za spavanje za dijete, trebali biste obratiti pažnju ne samo na materijal krevetića i njegovu pokrivenost, već i na odabir pravog madraca, dajući prednost opružnim madracima s višeslojnim prirodnim punilom.

Dječji namještaj od šperploče. To je izdržljiv, pouzdan i ekološki prihvatljiv namještaj. Prije se vjerovalo da čini jednostavan i bezizražajan namještaj. Ali moderne inovacije napravile su vlastite prilagodbe. Koristeći fleksibilnost materijala, proizvođači su počeli proizvoditi dječji namještaj od šperploče & # 40; češće&stolovi i stolice & # 41; bizarnih oblika i dizajna: za najzahtjevniji ukus poznavatelja dizajna.

Na slici: model Amapa iz Tvornice Amapa, dizajn Amapa, Amapa.

Ormar namještaj

Dječji namještaj od drveta– to je idealno. Materijal je prirodnog podrijetla, Otporan je na habanje. U principu, dječji namještaj izrađen od drveta, bez obzira na njegovo podrijetlo, sve je dobro. Ali stručnjaci savjetuju preferiranje tvrdog drveta ( bukva, orah, trešnja, joha, breza, jasen, javor ) i napustiti četinjače ( mekani bor ili smreka pokazat će sve ogrebotine i udubljenja koje je dijete ostavilo & # 41;. Kada kupujete dječji namještaj izrađen od drveta, važno je obratiti pažnju na njegovu završnu obradu. Pitajte prodavatelja koje je lakove i boje proizvođač koristio u proizvodnji ovog modela. Najbolje od svega, ako su to bile formulacije na bazi vode.

Dječji namještaj od iverice i MDF-a. Iverica je prilično jeftin materijal, ali emitira štetne tvari. Stoga ima smisla pitati se od koje je ploče izrađen namještaj. Za dječje sobe prikladni su samo predmeti izrađeni od iverice klase E1 & # 40; sa smanjenim sadržajem formaldehida & # 41;. Osim toga, u visokokvalitetnim modelima ploča je "zapečaćena" sa svih strana: s prednje i stražnje strane ima laminirani premaz & # 40; ili obložen furnirom & # 41;, a kunaovi su čvrsto zatvoreni filmom, furnirom ili plastikom.

Čitaj više  Ideje za pohranu dječjih zanata

Drveni dječji namještaj je ekološki prihvatljiv, lijep i izdržljiv. Međutim, treba imati na umu da na površinama od mekog drveta mali fidgeti mogu ostaviti udubljenja i ogrebotine&IAS– u tom smislu tvrdo drvo ima prednost.

Dječji namještaj od MDF-a– ekološki prihvatljiviji, jer se formaldehidne smole ne koriste u proizvodnji same ploče. U usporedbi s ivericom, MDF bolje drži vijke, omogućuje ponovnu montažu-rastavljanje ormara i ormara. Proizvodi od MDF-a odlikuju se povećanom trajnošću, godinama ne gube prezentaciju. Ali po cijeni je takav namještaj usporediv s visokokvalitetnim drvenim.

Obiteljski proračun ne dopušta vam uvijek kupnju namještaja od punog drveta za vrtić. Morate znati da je MDF bolji od iverice. A ako koristite ivericu, onda samo klasa E1.

Dječji plastični namještaj mnogo je lakši od bilo kojeg drugog. Dijete će ga moći samostalno pomicati, raspoređujući ga u skladu sa svojim ukusima i sklonostima. Međutim, pri kupnji treba imati na umu da dječji plastični namještaj mora biti izrađen od apsolutno bezopasnog & # 40; skupo & # 41; plastika. Bolje je dati prednost uglednim europskim proizvođačima.

Prednost dječjeg plastičnog namještaja je u tome što je lagan. Djeca ga mogu sama složiti, stvarajući prostor za igru. Preduvjet&pojačalo; internet-bezopasnost materijala.

Pleteni namještaj za djecu– nevjerojatno izdržljiv i udoban. Lagani, gotovo bez težine, pleteni dječji namještaj izrađen je od prirodnih materijala & # 40; ratana, vinove loze ili bambusa & # 41; i njihove sintetičke imitacije. Sve je poput odraslih, osim veličine namještaja.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Smilyana Dvorjak

Pozdrav, dragi ljubitelji kućne udobnosti i poboljšanja! Ja sam Smilyana Dvorjak, iskusni dizajner koji stvara tapiseriju stila i spokoja u području interijera. Pridružite mi se dok idemo na putovanje kroz moje dugogodišnje iskustvo, a svaki projekt svjedoči o alkemiji dizajna koja životne prostore pretvara u svetišta udobnosti.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: