Vintage satovi: 5 inspirativnih modela

Starinski satovi ukrasit će bilo koji — ne samo klasični-interijer, već antikne stvari treba odabrati mudro. Na kojem se modelu zaustaviti? Ponudite detaljan vodič.

Djedov sat u drvenom kućištu simbol je obiteljske stabilnosti i kontinuiteta generacija.

Djedov sat

Najstariji satovi. Britanci su smislili staviti sat na pod još u stoljeću na internetu. Danas, kao i tada, djedovi satovi pokazuju šik i status, dajući unutrašnjosti čvrstinu. Potrebno je veliko tijelo kako bi bilo prostora za kretanje njihala. Često se izrađivao sa staklenim vratima kako bi se promatrao vješto izrađen mehanizam. Takav luksuz zahtijeva prostrane sobe i u svakom slučaju stari stari sat ne smije se stavljati u kut— to je središnji dio interijera.

Konzolni satovi tradicionalno su ukrašeni mini skulpturama, pozlata i fino rezbarenje.

  • Sat Art. ATINA86401 ATINAINE tvornice
  • Sat 12-9475 tvornice u vezi s oceanom
  • Gledajte 2 tvornice u tvornici
  • Sat 2183 tvornice A. A. A. A. A. A. A. A

Sat Art. ATINA86401 ATINIA tvornice.

Konzolni sat

Skulpturalni luksuz. U mine-mine stoljećima pojavljuju se skromniji modeli koji se već mogu staviti na poseban konzolni stol. Na postoljima su bili postavljeni uglavnom ukrasni predmeti, vaze i figurice, pa su konzolni satovi bogato ukrašeni skulpturom i umetkom. Porculan, lijevan, ukrašen slikama, dragim i poludragim kamenjem, takvi satovi— pravi umjetnički predmet. Skulpturalni predmeti na biblijske teme osmišljeni su kako bi podsjetili na prolaznost vremena i postavili filozofski način.

Većina modernih satova ima kvarcni pokret. Kvarcni satovi griješe najviše 15 sekundi mjesečno. Starinski mehanički satovi mogu žuriti ili zaostajati 40 sekundi dnevno, potrebno ih je redovito navijati. Kvarc je manje hirovit, iako s vremenom kvarc Stari i satovi počinju žuriti. Za razliku od kvarcnih satova, mehanički satovi mogu trajati stoljećima ako se njima pravilno rukuje.

Na slici: sat 03 / tvornički podaci o tvornici.

Kočijski sat

Za duga putovanja. Da biste sat ponijeli sa sobom na put, morali ste ga spakirati u izdržljivu zaštitnu futrolu i pričvrstiti posebne ručke za nošenje. Još jedna važna razlika u kočijama— visina ne veća od 30 cm. U današnje vrijeme ovaj sat izgleda sjajno na stolu ili kaminu. Budite oprezni: na oglasima"kupit ću stari sat" prevaranti često reagiraju. Na tržištu postoji mnogo krivotvorina koje se prenose kao antikviteti.

Kaminski sat

Dekoracija dnevne sobe. Kaminski satovi pojavili su se u Francuskoj u stoljeću na internetu. Dizajnirani za portal kamina, često su se nadopunjavali ukrasnim predmetima u istom stilu: vazama, lijevanim svijećnjacima, mramornim figuricama. Porculanske Futrole za satove bile su vješto oslikane, a drvene— ukrašen rezbarijama. Za izradu kućišta korišteni su i mesing i mramor. Takav sat— izvrsna dekoracija dnevne sobe.

Za Kaminski sat danas nije potrebno imati kamin: ukrasit će stol, komodu i stolić za kavu.

Kupit ću stari sat, pustiti ga da ukrašava interijer" – misle mnogi ljubitelji antikviteta. Ali ne zaboravite da su stari satovi hiroviti i zahtijevaju pažnju. Prvi mehanički sat trebao se navijati svakih 12 sati. S vremenom se mehanizam poboljšavao, a trajanje tečaja povećavalo. Najrasprostranjeniji je osmodnevni mehanizam. Mehanički satovi zahtijevaju njegu – svakih nekoliko godina mora ih podmazati stručnjak.

Sat s kukavicom

Ugodni šetači. Izmislili su ih Nijemci na početku stoljeća. U početku je uloga kukavice bila namijenjena pijetlu, pretpostavljalo se da će njegovi krikovi podsjećati na krhkost bića i pozivati na kajanje. No, Pijetlov krik pokazao se vrlo teškim za reprodukciju. Stoga je sva slava pripala kukavici. Unutar sata— dva zvižduka i dva krzna povezana pomoću visećih utega s mehanizmom sata. U vrijeme isporuke, krzno nabubri i puše u zviždaljke. Satovi s kukavicom preferiraju se u kuhinji ili knjižnici, ali prikladni su i u radnoj sobi i u hodniku. Većina modela izrađena je od rezbarenog drveta, pa je dobro kada u unutrašnjosti još uvijek postoje drveni elementi.

Satovi s kukavicom danas su prestali biti isključivo atribut seoskog stila. Suvremeni dizajneri natječu se u kreativnosti, smišljajući duhovite autorske interpretacije.

Odabir sata

Gledajte, 60011, 60011, 600, 11, 60, 6 Sat je 06598 Marka je astrologija Sat CuClock brand Magis
Čitaj više  Kamin u unutrašnjosti: pravilno ukrašavamo ognjište
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: