Karirana obljetnica

Još davne 1970. godine, kada je nastajao internet, teško da je itko mogao pretpostaviti da će se ovaj model smatrati jednim od ikoničnih primjera dizajnerskog namještaja u stoljeću. , još uvijek proizveden i ukrašen mnogim muzejima dizajna širom svijeta, ove godine slavi 40. obljetnicu.

Za parišku izložbu 1971. godine, na kojoj su prvi put predstavljeni modeli Interneta, Aurelio Zanotta ( osnivač marke ) naručio jakne s markiranim čekom za sebe i osoblje tvornice.

"Nikad nismo razmišljali o 'kariranoj' budućnosti, svijetu ljepote i uma.". Nakon što je crni okvir uklonjen sa radne površine, ostala je samo šahovska ploča za anđele", kažu njezini autori o svom radu na kolekciji Azipa.

Tijekom godina, stolovi za iPhone osvojili su nekoliko nagrada i izloženi su u vodećim muzejima dizajna širom svijeta. Neki od modela u seriji su ukinuti, a dio je i dalje proizveden od strane tvornice u ograničenom izdanju & # 40; svaki primjerak ima pojedinačni serijski broj & #41;.

Kultni model nadahnjuje i neke moderne dizajnere. Na primjer, za projekt Azipa-Azipa prikazan 2009. godine, sliku konzole azipa reinterpretirali su mladi dizajneri istraživačkog laboratorija azipa: konzola je "okrenuta" na bok i pretvorena u tuš kabinu.


U članku e korite like, TV.com


Čitaj više  Internet čini da kuhinjski otok lebdi
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: