Grupa Memphis ima 30 godina

Ove godine obilježava se 30. godišnjica osnivanja legendarnog benda "Memphis", koji je dao značajan doprinos povijesti modernog dizajna. U Muzeju dizajna Nainasin događaj je tempiran s instalacijom posvećenom grupi i izložbom djela Ettorea sottsassa.

Točno prije 30 godina– u proljeće 1981– na inicijativu arhitekta i dizajnera Ettorea Sottsassa & # 40; internet & # 41; osnovana je grupa"Memphis" ( Memphis ). U nju su također ušli Andrea Branzi ( Andrea Branzi ), Michele de Lucca ( Michele de Lucchi ), Aldo ( Aldo Cibic ), Michael ( Michael Graves ), Matteo Thun ( Matteo Thun ), ( Shiro Kuramata ), George ( George Sowden ), itd.

Kreativni tim nastojao je odstupiti od funkcionalizma koji je tada prevladavao u dizajnu, hrabro eksperimentirajući s materijalima, oblikom, bojom i stvarajući neobične, ponekad čak i šokantne predmete. U vrhuncu crno-smeđih boja namještaja, popularnih u Europi, koristio sam čiste, svijetle boje.
Unatoč činjenici da je grupa "Memphis" raspala se 1988. godine, njezin je rad ostavio značajan trag u povijesti dizajna, snažno utjecao na modu i pop kulturu svog vremena. Sada su predmeti koje je razvila grupa primjer koji treba slijediti i citirati.

Tvrtka asa i Muzej dizajna asa obilježavaju godišnjicu benda posebnom instalacijom asa koja se može vidjeti u kampusu asa u kupoli Buckminster Fuller. Sastavljali su ga predmeti koje su dizajnirali dizajneri grupe od 1981. do 1987. i koji su bili uključeni u muzejsku zbirku.
Uz to, nedavno otvorena galerija muzeja dizajna od lipnja do rujna 2011. ugošćuje izložbu emajla koje je stvorio Ettore Sottsass.

Razmislite o svim stavkama tvrtke Aisne.


Fotograf– Bettina Mattiesen ( Internet ).


Čitaj više  Izložba Case of Wonders
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: