Plavi interijer

Prvo pravilo dekoratora početnika je da u unutrašnjosti ne koristite više od dvije osnovne boje. Uzmimo, na primjer, bijelu i plavu boju i vidimo kakvu raznolikost kombinacija obećavaju u unutrašnjosti. Plava boja u unutrašnjosti može biti romantična, dramatična, neozbiljna: samo trebate vješto odabrati proporcije boja.

Plava boja čini unutrašnjost sočnom, svijetlom, veselom. Glavna stvar je odabrati pravu nijansu i koristiti prave "boje".

Vjeruje se da smo plave interijere naslijedili iz doba carstva. Prema kanonima tog doba, u gradskom stanovanju zidovi su trebali biti obojeni u blijedoplavu boju, vrata i pod sigurno su morali biti tamni, a krevet bi trebao biti postavljen isključivo dijagonalno. Srećom, nitko vas ne obvezuje da slijepo slijedite carstvo. Danas su plave nijanse u unutrašnjosti vješto razrijeđene bijelom bojom– to je bijela boja koja pretvara prim "francuski šik" u ugodnu skandinavsku Provansu. I sama nebeska plava migrirala je sa zidova na namještaj i pribor.

Plavo na bijelom

Dakle, na raspolaganju su nam dvije boje. Prva opcija– kladite se na bijelu, koristite je za najveće površine: zidove, stropove. Najbolje je koristiti ne snježno bijelu boju, već biserno sivu ili otopljenu mliječnu boju. Ili pokupite pozadinu s jedva primjetnim uzorkom koji će vas"srušiti" bjelina glavne pozadine. Ali namještaj u takvom interijeru već možete koristiti u boji– na pozadini bijelih zidova, nijanse plave boje izgledat će još svjetlije.

Isti ton plave boje stvorit će osjećaj "hotela". U jednoj sobi bolje je koristiti nekoliko nijansi boje.

Uobičajeno je bojati prozore bijelom bojom. A ako su zidovi bijeli? Tada se uvez i prozorska niša mogu napraviti u boji. Na primjer, obojite ih nebesko plavom bojom.

Čitaj više  Seoska kuća: prirodno svjetlo

Bijelo na plavom

Ova je opcija za one koji žele više boja. Drveni elementi neka budu kremasto bijeli, a za zidove možete koristiti sve nijanse plave boje. Izbor je velik– tirkizna, ledeno plava, kobalt, sivo-plava. Usput, neki dekorateri izražavaju mišljenje da prigušena sivo-plava boja vizualno proširuje prostor. Ali ovdje je soba u kojoj nema sunca, jedva vrijedi slikati u prigušenom plavom– svijetle boje, naprotiv, pomoći će oživjeti unutrašnjost.

Previše svijetla nijansa plave boje najbolje se koristi samo u fragmentima & # 40; Na jednom zidu, njegovom dijelu ili u priboru.

Koju nijansu odabrati? Najmanje u pitanju odabira boje treba dati savjet! Sve je vrlo individualno: glavna stvar je sklad i ljepota. Ali definitivno nikad ne bih koristio boju breskve za ukrašavanje zidova — imam strogi tabu na njemu i još nekoliko boja.

Koju nijansu odabrati? Najmanje u pitanju odabira boje treba dati savjet! Sve je vrlo individualno: glavna stvar je sklad i ljepota. Ali definitivno nikad ne bih koristio boju breskve za ukrašavanje zidova — imam strogi tabu na njemu i još nekoliko boja.

Sakrij

U kupaonici

Postoji tradicionalno razumijevanje stvari: na primjer, vjeruje se da je plava boja kao umirujuća prikladna za spavaću sobu i kupaonicu, u vrtiću se obično koriste svijetle boje, a u kuhinji su prikladne žućkaste boje koje potiču apetit. Zapravo je složenije od toga. Uz pomoć boje, svaka osoba pokušava ispričati svoju priču u unutrašnjosti. A soba mora biti oslikana ne samo ovisno o njezinoj namjeni, već i o onome što želimo reći. Što želimo reći u svojoj spavaćoj sobi? I u svojoj kupaonici? Ne vide ga svi kao morsku obalu: plavi vodovod dugi niz godina bio je gotovo jedina "mrlja u boji", dostupan sovjetskom čovjeku. Stoga neki ljudi bijele i plave kupke ne doživljavaju kao lijepe, elegantne, moderne.

Čitaj više  Centar Pompidou

Tirkizna, morska, valovita Boja-Plava kao nijedna druga prikladna je u kupaonici.

Ne pokušavamo vas uvjeriti: samo vjerujemo da je kombinacija bijele i plave boje najprikladnija za kupaonicu. Nema potrebe za kupnjom plavih toaleta i umivaonika– samo obojite zidove plavom bojom! A kako bi se pojačao "morski učinak" koristite pletene košare za spremanje ručnika i neobojenih prostirki od sisala.

Tirkizna i čokolada

Ako i dalje osjećate snagu u sebi i ne tražite jednostavne načine, dodajte treću boju bijeloj i plavoj boji. Volimo kombinaciju tirkizne i bogate čokolade.

Prema zakonima boja. topli i hladni tonovi uče jedni druge zvuk. Koristite ovu tehniku u interijeru kombinirajući tople smeđe i hladne plave nijanse.

Postoji nekoliko mogućnosti za upotrebu ove kombinacije: plavi zidovi + namještaj od tamnog drveta, bogati karamel smeđi zidovi + tirkizna presvlaka namještaja ili jednostavno dodajte tamno smeđi pribor u plavo-bijelu sobu.

Možete unijeti plavu boju u unutrašnjost pomoću pribora. Delft porculan ili Gzhel, dizajnerski plastični sat– kombinirajte nespojivo!

  • Satni sat iz tvornice AMAP & AMAP, dizajn AMAP
  • Otvarač za kavu 23 / AMAP iz Tvornice Amapina, dizajn Amapina
  • Karirani Ama-ama iz tvornice ama
  • Jastuk je iz Tvornice

Satni sat iz tvornice asa & asa, dizajn asa.

Nijanse plave na jeziku dekoratera Što se krije iza imena
Beril Nijansa je dobila ime po berilu, prozirnom zelenkasto-plavom kamenu.
Bristol plava Svijetlo plava
Perjanica Tamno plavo-siva ili sivo-plava
Kolumbo Siva, od Franz. "golub".
Kraljevsko plava Paus papir s engleskog. Astrologija, svijetloplava.
Vitriol Prodorno plava, boja otopine bakrenog sulfata.
Millori Tamno plava, Plava
Pariška plava Svijetlo plava.
Pervansh Blijedoplava s lila nijansom
Električar Akva, plava, Plava sa sivim tonom.
Elektron Svijetlo plava s prozelenom.
Schmaltov Plava, od naziva boje koja je izrađena od zdrobljenog plavog stakla & # 40; smalt & # 41;.
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: