Kotao u potkrovlju: 6 pitanja na koja treba odgovoriti

Kotlovi male snage mogu se postaviti na bilo koji kat seoske kuće, čak i u potkrovlju. Koja se pravila moraju pridržavati prilikom ugradnje grijaće jedinice u potkrovlju?

Je li moguće instalirati kotao u dnevnoj sobi?

Da, ako se radi o kotlu sa zatvorenom komorom za izgaranje. Sigurniji je od tradicionalnog koji ima otvorenu komoru. Prilikom ugradnje takvih kotlova, stanarima kuće ne prijeti trovanje ugljičnim monoksidom, a soba se ne hladi tijekom rada opreme za grijanje. Kondenzacijski kotlovi uvijek su dostupni sa zatvorenim komorama za izgaranje i idealni su za ugradnju u stambene prostore. Istina, koštaju upola više od tradicionalnih.

Koji se kotao može instalirati u potkrovlju?

Zidni kotao. Kotao na kruto gorivo za dom— prilično teška jedinica, bez temeljitog jačanja podova, jednostavno će probiti pod. Da, i ne vole svi nositi teško gorivo na tavan, pa ova opcija kategorički nije prikladna. Prihvatljivija opcija— zidni kotao za dom koji radi na plin ili lož ulje. Samo imajte na umu da će kotao tijekom rada stvarati buku, a tekuće gorivo ima neugodan miris.

Kolika bi trebala biti visina dimnjaka?

Najmanje 4-5 m. Kako bi se osigurala Dobra vuča, stručnjaci savjetuju arhitekte da slijede regulatorne dokumente. Visina dimnjaka ( od peći do izlaza & # 41; za plinski kotao mora biti najmanje 4 m, za tekuće gorivo— 5 m. «Rezanje" dimnjak može dovesti do poremećaja normalnog rada kotla.

Je li moguće bez dimnjaka?

Možete, ako odaberete kotao sa zatvorenom komorom za izgaranje. U tom će se slučaju protok zraka i uklanjanje produkata izgaranja dogoditi jedan po jedan & # 40; koaksijalni & # 41; cijev, naziva se i "cijev u cijevi". Ako kotao ima malu snagu & # 40; do 30 kilovata & # 41; dimnjak se može izvesti ne kroz krov, već izravno kroz vanjski zid. Kanal se preporučuje ukloniti na visini od najmanje 2,5 m od tla i na udaljenosti od najmanje pola metra od najbližeg prozora.

Trebam li dodatnu ventilaciju?

Prirodna ventilacija je dovoljna. A za veću sigurnost moguće je opremiti rupe koje se ne zatvaraju i vode u susjedne prostorije, 30 cm od poda i površine najmanje 200 četvornih metara. vidi. Ispušni otvor trebao bi biti iste veličine, samo što bi trebao biti smješten što bliže stropu.Čitaj više  Kotao za pirolizu na kruto gorivo: što uzeti u obzir pri odabiru
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: