8 pitanja o tapetama za slikanje

Odlučili ste zalijepiti zidove, a zatim ih obojiti. Što trebate znati pri odabiru tapeta za slikanje? Koji materijali postoje, tehnike bojenja, metode ukrašavanja, kolika je amplituda cijena?

1. Zašto baš za slikanje?

Takve pozadine daju više slobode. Pozadina za slikanje ne zahtijeva posebnu pripremu zidova prije bojanja. Ne moraju se dugo i pažljivo poravnati. Osim toga, koristeći pozadinu za slikanje, možete preciznije odabrati boju koja odgovara odabranom namještaju ili tekstilu, stvoriti bilo koji uzorak na zidu. Pomoću njih možete lako promijeniti raspoloženje u unutrašnjosti, obojiti tragove aktivnosti svojih omiljenih malih huligana i kućnih ljubimaca.

2. Od kojeg materijala?

 • Reljefni vinil na papiru ili netkanoj podlozi – najčešća vrsta tapeta za slikanje. U slučaju papira, ljepilo se nanosi na platno, a ako je baza netkana, onda na zid. Osim toga, netkana tkanina je vrlo izdržljiva i ne skuplja se kada se osuši.

Na slici: pozadina 42042-60 tvornice Ama+ama.

 • Fiberglasa pozadina je pogodna za spavaće sobe i dječje sobe— oni su ekološki najprihvatljiviji, ne emitiraju štetne tvari, lako se čiste, a također ojačavaju zidove, sprječavajući pojavu pukotina, što je posebno važno za stanove u Novim Zgradama.
 • Stakloplastika — još jedna ekološka opcija tapeta za slikanje, samo bez reljefnog uzorka. Izvrsno rješenje za one koji vole glatke zidove. Stakloplastika će ih zaštititi od pukotina i pružiti dodatnu zvučnu izolaciju.
 • Linkrusta — dekorativni materijal s dubokim reljefom od drvenog brašna, lanenog ulja, voska, krede i kolofonije, nanesen na papirnu ili tekstilnu podlogu. Ovaj prirodni materijal privući će mnoge složenim dubokim utiskivanjem i zadivljujućim uzorcima.
 • Pozadina tvornice 13425
 • Pozadina 4126 tvornica u vezi s oceanom
 • Pozadina 1968
 • Pozadina tvornice 13413
Čitaj više  Njujorška geometrija Jane Svetlove

Pozadina 13425 tvornica.

3. Kako slikati?

Svakom materijalu— svoju vrstu boje. Odlučivši se za materijal, shvatit ćete kako obojiti pozadinu.

Na fotografiji: boja za zidove i stropove tvrtke Azipinois.

Vodene disperzije i boje na bazi vode idealne su za rad s vinilnim tapetama, akril i lateks pogodniji su za tapete od stakloplastike. Sve ove vrste boja brzo se suše i nemaju miris.

Za dizajn linkrusta često se koriste uljne boje na bazi prirodnog ulja za sušenje ili akrilni emajli na sintetičkoj osnovi, kao i voštane paste za isticanje reljefa nakon nanošenja osnovne boje.

Vrijedno je napomenuti da je bolje ne ostavljati pozadinu neobojenom— slikanje tapeta čini njihovu površinu otpornijom na oštećenja, kao da"cementira" nju.

4. Koliko puta možete prebojati?

Proizvođači preporučuju do 7-8 ciklusa, međutim, neki taj broj podižu na 15. Obično je ovaj pokazatelj veći za tapete od stakloplastike, koje, za razliku od vinila, ne gube reljef tijekom ponovnog bojanja.

5. Kako slikati?

Postoji skup pravila. Oni će vam pomoći da shvatite kako obojiti pozadinu na optimalan način.

 • Svaki zid mora biti obojan u cijelosti odjednom — ako napravite pauzu, granica između prve i druge faze bit će vidljiva.
 • Prvi put je pozadina obojana u dva sloja, prilikom ponovnog bojanja u istu boju dovoljan je jedan sloj. Prilikom prebojavanja iz tamne u svijetlu, prvo morate nanijeti sloj bijele boje, a zatim nijansiranu.

Postoje li druge tehnike obrade tapeta?

Azurno premazivanje, lakiranje, sjenčanje, četkanje, prskanje ili pozlata. Ove tehnike mogu koristiti oni koji imaju određenu vještinu i vještinu. Tako možete stvoriti jedinstvene ukrasne efekte na glatkim tapetama ili naglasiti reljef na njima.

Na slici: pozadina 1952.

6. Koji je inventar potreban?

 • Valjak, četka. Valjak je potreban za ravnomjernu obradu zida, a ne možete bez četke na spojevima s drugim ravninama. Valjak može biti mekan i tvrd. Meko se koristi za kontinuirano bojanje, tvrdo— kako bi se naglasilo olakšanje.
 • Slikarska traka korisno je zaštititi druge ravnine koje nisu zalijepljene tapetama od prodora boje.
 • Šablone potrebno je stvoriti sliku na pozadini bez reljefa.
 • Boca s raspršivačem pomoći će u stvaranju glatkog prijelaza i gradacija boja.
Čitaj više  Pozadina za zidove: širok raspon ponuda

8. Koliko košta?

Trošak tapeta za slikanje kreće se od 220 do 3000 kuna, ali može biti i veći, ovisno o njihovoj vrsti. Tapete za slikanje na bazi papira obično su jeftinije od netkanih. Standardna rola vinilnih tapeta na papirnatoj osnovi & # 40; 10. 0,53 m ) košta oko 220 kuna, a na netkanoj— oko 400 kuna. Svitak stakloplastike & # 40; 50 1 m & # 41; koštat će 500-850 kuna. Cijena iste role reljefnih tapeta od stakloplastike već je 1300-3000 kuna.Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Smilyana Dvorjak

Pozdrav, dragi ljubitelji kućne udobnosti i poboljšanja! Ja sam Smilyana Dvorjak, iskusni dizajner koji stvara tapiseriju stila i spokoja u području interijera. Pridružite mi se dok idemo na putovanje kroz moje dugogodišnje iskustvo, a svaki projekt svjedoči o alkemiji dizajna koja životne prostore pretvara u svetišta udobnosti.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: