Vrata sa skrivenom kutijom

Ako vrata u sobi postoje vrata koja ometaju percepciju interijera, sakrijte ih. Aluminijska kutija koja platno čini "nevidljivim" može se ugraditi u bilo koji otvor.

Što su nevidljiva vrata?

Zašto su potrebni. Takva aluminijska vrata mogu se gotovo u potpunosti stopiti sa zidom. Učinak se postiže činjenicom da su vrata montirana u ravnini, nema platna, kutija i izbočeni otvor nisu vidljivi. Platno se vrlo čvrsto uklapa u zid, tako da su praznine jedva primjetne. Vrata se mogu prekriti završnim materijalom za zidove & # 40; ploče, tapete & # 41; i savršeno se uklopiti u okolni prostor. Ovaj dizajn vrata možete koristiti u dekorativne svrhe: napravite ga od stakla ili ogledala, koristite furnirana ili drvena platna, umetke od vitraja.

Primjena. Aluminijska vrata dizajna "nevidljivost" može se koristiti kao interijer. Ova je tehnika posebno relevantna za sobe s minimalističkim dizajnom i interijerima u visokotehnološkom stilu. Ali obično se ti dizajni koriste kada je potrebno maskirati prolaz u drugu sobu: to su vrata u zidne ormare i ostave, u tehnička područja, podrume i tavane. Tehnologija vam omogućuje da ne ometate dizajn dodatnim vratima.

Petlje. Da bi se krilo vrata savršeno uklopilo u dovratnik, koriste se posebne skrivene šarke podesive na tri osi. Izvana nisu vidljivi, a zahvaljujući podešavanju možete ukloniti praznine između kutije i platna. U većini slučajeva dizajn vam omogućuje postavljanje platna koje se otvara u bilo kojem smjeru. Odluku možete donijeti montiranjem šarki. To ni na koji način ne utječe na instalacijske radove.

Na slici: vrata ama iz tvornice ama-ama & ama-ama.

Kako instalirati

Kutija. Temelj dizajna— posebna kutija koja je montirana na vrata na skriveni način. Prvo, drvena lažna kutija &#40 pričvršćena je na zid uz pomoć uglova i poliuretanske pjene; obložena gips kartonom u ravnini sa zidom & # 41;. Zatim se na njega ili kroz lažnu kutiju odmah na zid pričvrsti tanka aluminijska kutija— na samoreznim vijcima ili sidrima. Ova kutija ide u ravnini s oblogom od gipsanih ploča i instalira se u fazi grube obrade kada zidna dekoracija još nije započela. Zatim se ugrađena kutija premazuje, kitira i prekriva završnim materijalima zajedno sa zidom. Proizvođači obećavaju da kutija neće dati zazor, tako da završna obrada neće puknuti. Minimalna potrebna debljina zida za takvu strukturu— 80 mm, Materijal nije bitan.

Čitaj više  Internet oslobađa staklo od odsjaja

Završna obrada. Da bi se vrata savršeno stopila sa zidom, završena su na isti način kao i zid. Strogo govoreći, ono što se smatra "nevidljivim aluminijskim vratima" — ne nužno aluminijska vrata. Samo je kutija izrađena od aluminija, a krilo vrata često je izrađeno od MDF ploče. Vrata su prekrivena posebnim temeljnim premazom, nakon čega se mogu bojati, žbukati, tapetirati, ukrašavati štukaturama ili furnirati. Za nevidljiva vrata koriste se posebni zasuni i brave koji su montirani unutar krila vrata.
Većina slika takvih vrata odgovara standardnoj kutiji, tako da se mogu mijenjati.

Ovisno o tome koje krilo vrata odaberete, vrata se mogu"stopiti sa zidom" & # 40; zbog nedostatka izbočenih platna ) ili biti kontrastna mrlja.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Smilyana Dvorjak

Pozdrav, dragi ljubitelji kućne udobnosti i poboljšanja! Ja sam Smilyana Dvorjak, iskusni dizajner koji stvara tapiseriju stila i spokoja u području interijera. Pridružite mi se dok idemo na putovanje kroz moje dugogodišnje iskustvo, a svaki projekt svjedoči o alkemiji dizajna koja životne prostore pretvara u svetišta udobnosti.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: