Bio-kamini eko-kamini

Sanjate o kaminu, ali bojite se poteškoća povezanih s njegovom izgradnjom, kao i dima i čađe? Ne odustajte od sna i obratite pažnju na moderne ekološke uređaje-bio-kamine.

Što je bio kamin?

Tajna– u gorivu. Bio-kamini, oni su eko-kamini koji rade na ekološki prihvatljivom bioetanolu. To je visoko pročišćeni alkohol denaturiran dobiven u procesu prerade biljne mase. Gorenje ne oslobađa otrovne tvari i čađu, jer se razgrađuje na vodenu paru i ugljični dioksid & # 40; CO2 ). Količina potonjeg je vrlo mala– par ukrasnih svijeća emitira otprilike istu količinu u sličnom radnom vremenu. Stoga dodatna ventilacija prostorije nije potrebna.

Oko plamenika Grijaći element & # 40; plamenik & # 41; glavni je funkcionalni dio kamina. Ostali detalji uobičajene peći-zidovi, svod, baza-ovdje obavljaju samo dekorativnu funkciju. Lako je ugraditi plamenik unutar kamina tradicionalnog kamina ako iz nekog razloga ne radi.

Na slici: bio-kamin iz Tvornice.

Uređaj bio-kamina

Bez dimnjaka! Značajke dizajna određene su jedinstvenim svojstvima goriva. Dimnjak u ovom slučaju nije potreban. Kamin se sastoji od dijela peći i vanjskog dizajna. Dio peći– jedinica za gorivo eko kamina– to je zatvorena posuda u koju se ulijeva alkohol. Spojen je na mlaznicu ( jedan ili više ovisno o veličini ognjišta & # 41;. Etanol počinje isparavati, a pare koje ulaze u mlaznicu se zapale. Ako ugradite posebnu zaklopku, možete podesiti intenzitet plamena i lako ga ugasiti. Volumen spremnika za gorivo obično je 0,7-3 litre, o tome ovisi vrijeme rada kamina. U prosjeku, 1 litra alkohola osigurava Gorenje 2-2, 5 sata.

Čitaj više  Kako odabrati kamin?

Mogućnosti ugradnje bio kamina doista su beskrajne. Možete se diviti plamenu čak i dok ležite u kadi!

Bio kamin u unutrašnjosti

Klasična i moderna. Dizajn uređaja može biti vrlo različit– i tradicionalni i vrlo originalni. U prvom slučaju, plamenik je ugrađen u komoru s jednom ili više staklenih fasada. Ukrašeni su portalima ili okvirima. Možete ih sami pokupiti, ali mnogi proizvođači nude potpuno gotove proizvode s portalima od drveta, kamena ili metala.

Bio kamini mogu biti otočni i zidni, kutni, ugrađeni. Pa čak i samostojeći.

Eko kamin u bilo kojem stilu potpuno je neovisan o arhitektonskim elementima zgrade, tako da se može instalirati bilo gdje u sobi. Izumljeni su i mini modeli koji se mogu staviti na stol, šank, policu ili čak ugraditi u stolić za kavu na kotačima.

Zidovi bio kamina ne nose nikakvo opterećenje– potrebni su samo za sigurnost. Stoga se staklo sve više koristi u dizajnu. Ni na koji način ne sprječava kontemplaciju plamena, oblici mogu biti najneočekivaniji: tikvice, kuglice, piramide, krugovi.

Aroma svjetiljka. Vlasnici tradicionalnih kamina – drva ili ugljena-mogu peći roštilj u ognjištu. Snaga vatre bio-kamina za to-nažalost-nije dovoljna. Ali neaktivni plamen bio-kamina može se koristiti za aromaterapijske sesije. Dovoljno je kupiti odgovarajuću mlaznicu sa strane & # 40; u nju se ulijeva ulje & # 41;. Kada se zagrije, mirisna tekućina postupno isparava, a soba je ispunjena aromama.

Na slici: bio-kamin iz Tvornice.

Prednosti bio kamina:

 • jednostavna instalacija: nije potreban dimnjak;
 • širok opseg primjene: nije potrebna dozvola za instalaciju u stanu, uredu itd.;
 • ekološka prihvatljivost: gorenje ne stvara štetne tvari, čađu;
 • estetska privlačnost: daje pravi plamen;
 • dostupnost mobilnih modela. Samo se takav uređaj može prenijeti s mjesta na mjesto;
 • ovlaživanje zraka– zbog ispuštanja vodene pare tijekom Gorenje;
 • relativno niska cijena– u usporedbi s drugim vrstama kamina.
Čitaj više  Klasifikacija ložišta prema dizajnu

Ideja! Bio kamin se može umetnuti u prazan portal za kamin na drva ili ugljen. Ispostavit će se gotovo jednako dekorativno i mnogo puta lakše instalirati, održavati, raditi.

Nedostaci bio kamina:

 • nije uređaj za grijanje. Zagrijavanje prostorije je sporo i jedva primjetno;
 • potreba za strogim poštivanjem pravila zaštite od požara. Gorivo se mora napuniti na temelju određenog vremena rada kamina;
 • miris alkohola. Alkoholne pare ispunjavaju sobu kad se kamin zapali, iako se tijekom gorenje ne osjećaju;
 • trošak goriva. Cijena litre bioetanola usporediva je s cijenom litre šampanjca: provesti večer uz kamin– skupo zadovoljstvo.


Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: