Kako provjeriti parfem barkoda?

Kako provjeriti parfem barkoda?

Sve vrste robe na ambalaži imaju barkod, uključujući parfem. Zahvaljujući ovom znaku, možete naučiti o autentičnosti duhova i razlikovati lažnjak od izvornika. Razgovaranje o brojevima ispod koda nije tako jednostavno, tako da prvo treba naučiti o vrsti i upoznati se s pravilima dekodiranja. Vaša se pozornost nudi korisne informacije koje će pomoći u daljnjim vježbanju vaše kupnje razumnije i sudske.

Vrste barkodova

Barkod se naziva bar kod, djeluje kao putovnica ove ili ta vrsti robe. Ovo je grafička slika pod kojima proizvođač određuje određeni skup brojeva, zahvaljujući njima možete saznati detaljnije informacije o proizvodima. To uključuje proizvod za proizvodnju, poduzeće, koje proizvodi parfem, karakteristične (na primjer, brand, sastav ili druge važne informacije). Možete provjeriti duhove o autentičnosti samo kada naučite dešifrirati sliku. Budući da je riječ o parfumeriji, često se kodira u sljedeće mogućnosti:

  • Američki kodiranje se sastoji od 12 znamenki – UPC-a+
  • Uglavnom prihvaćena širom svijeta od 13 znamenki – EAN-13+
  • Sustav koji se koristi za mini-pakete, koji se ispisuju 8 znamenki – EAN-8.

Moderni kodovi mogu se podijeliti na linearni i dvodimenzionalni. Prva opcija prikazana je u obliku horizontalnog reda s vertikalnim linijama, sastoji se od 20-30 znakova. Takvo šifriranje se smatra jednostavnim, koristi se za probijanje (identificiranje) proizvoda u hipermarketima. Što se tiče dvodimenzionalnih znakova, u njima se može šifrirati nekoliko stranica informacija, jer sadrže informacije o karakteristikama i parametrima proizvoda. Dakle, više linije u kodu, više jedinica podataka je uključeno od strane proizvođača. Treba napomenuti da komplikacija simbola označava povećane zahtjeve opreme na kojima se ispisuje barkod.

Možete samostalno naučiti čitati kodiranje, koji će pomoći pažljivo odabrati proizvode na temelju stečenog znanja. Kao što je već spomenuto, 12 znakova sadrži 12 znakova u američkom sustavu, svaki proizvođač ima svoj broj koji se bavi robom. Prve dvije znamenke ukazuju na zemlju proizvođača, od 3 do 6 – Kodeks tvrtke, koji proizvodi parfem, preostale brojke, osim ekstrema, označavaju karakteristike proizvoda, a potonji je kontrolni broj.

Dekodiranje europske kodiranje

Posljednja slika, koja je kontrola, potrebno je provjeriti skrivenu poruku, koju čita sustav. U europskom kodiranju, prva tri brojke ukazuju na zemlju u kojoj se proizvodi roba. Treba napomenuti da neke države imaju niz kodova, na primjer: od Ruske Federacije – 460-469, Kina – 690-693 i T. D. Proizvođač se prikazuje u 4-7 znakova.

Nakon toga, ima 5 znamenki u kojima je skrivena karakteristika proizvoda s kojim je moguće detaljnije. Prvo, ime je naznačeno, a zatim potrošački podaci, parametri volumena, mase i dimenzije, sastav sadržaja, boja, na kraju – kontrolni broj koji se mora podudarati s rezultatom koji ćete dobiti nakon izračunavanja.

Provjera točnosti

Vaša pažnja je predložena upute o tome kako sami provjeriti kod s jednostavnim izračunom. Algoritam se sastoji od sažetka 2, 4, 6, 8, 10 i 12 znakova, što je rezultirajući broj pomnožen s tri. Tada je potrebno preklopiti sve neparne brojke (kontrola je isključena), dodajte rezultat dobivenog u prethodnom koraku. Konačni broj, desetke desetaka, a zatim ga odnesite od 10. Imat ćete znamenku koja se mora podudarati s kontrolom.

Neka nam dati primjer izračuna autentičnosti proizvoda s kodom 2460123456784. Sažimamo sve brojeve koji su na ramenima, radit će 24. Tada ćete pomnožiti taj broj na 3 – 72. Preklapamo preostale brojeve, osim kontrole i izlazi 24, dodajte prethodni broj, rezultat – 96. Nadoknaditi desetke, a zatim oduzeti od 10 preostalih 6. Kao što možete vidjeti, rezultat se potpuno podudara s kontrolnim brojem, što potvrđuje autentičnost proizvoda. Ponekad se uneseni kod ne može prepoznati, ali ne biste trebali odmah brojati lažnu robu. U nekim slučajevima, informacije koje se nalaze u barkodu skriveno od strane proizvođača.

Treba napomenuti da nije potrebno izračunati neovisno, pogotovo ako nema vremena, postoje mnoge usluge namijenjene za obavljanje ovog zadatka, tako da možete olakšati rad i uskoro dobiti rezultat.

Kako razlikovati lažne od izvornika?

Provjerite je li toaletna voda na originalnosti samostalno, ako znate nekoliko tajni. Naravno, bilo koji predstavnik lijepog seksa volio bi stvarne duhove, bilo da su francuski ili talijanski, glavna stvar je da su autentični, jer svjedoči o kvaliteti proizvoda.

Postoji nekoliko tajni koja će vam pomoći da otkrijete lažnu i ne trošite novac na ono što nije vrijedno pozornosti. Trebalo bi biti dodijeljeno da se ponekad registrirani zaštitni znak nalazi u jednoj zemlji, a sama proizvodnja je u potpunosti u drugoj državi. Na primjer, duhovi pod talijanskim brandovima često se proizvode u Kini, a ponekad iu Koreji ili Francuskoj, ali danski tvrtke proizvode parfem s kozmetikom u Poljskoj, jer je mnogo profitabilnije.

Svaki je kod registriran za određenu zemlju, tako da je važno razmotriti ovaj parametar.

Ako govorimo o glavnim problemima i korporacija, oni ne rade samostalno, jer je tijekom godina imaju otkrivanje novih poslovnica diljem svijeta, stoga kapacitet proizvodnje je raspoređena između njih, a sam bar registriran i činjenica. To je sigurno reći da je parfem marke postao brend nekoliko osnivača odjednom, a njihov položaj je drugačiji. Third-party tvrtka koja proizvodi duh određene tvrtke prima originalnu licencu, zbog čega ima zakonsko pravo na proizvodnju i distribuciju proizvoda. Ponekad je ambalaža izvornih duhova može se razlikovati od onih koji su bili proizvedeni u nekoj drugoj zemlji.

Prije kupnje, obratite pozornost na važne trenutke. Originalni parfem uvijek je opremljen poklopcem, koji je čvrsto fiksna, isto se odnosi na dekorativnim elementima i dozator. Prvih nekoliko klikova nakon raspakiranja WC-a vode treba biti prazan ako postoji tekućina u dozatoru, može značiti da je miris lažnjak. Procijeniti kvalitetu sadržaja može se samostalno temeljiti na mirisu i bojama. Ako, nakon otkrića boce, osjetili ste alkohol, a na dnu banke ima talog, trebali biste se suzdržati od kupnje takvog proizvoda.

Preporuke

Nekoliko jednostavnih savjeta bit će uklonjeno od kupnje lažne WC vode. Prvo pravilo je da se preporučuje stjecanje dobrog parfema u specijaliziranim prodavaonicama, ali ne iu prijelazima ili rukama, jer je to siguran način da se spotakne na neriginalne. Obratite pozornost na pakiranje papira ili polietilen: moraju se čvrsto uklopiti na proizvod, ne može biti bora narednih boraca ili nabora, isto se odnosi na deformaciju. Ako ste na kraju primijetili smeće, možda ne sumnjate da je to lažnjak. Proučite rubove filma na strani kutije: treba ih pažljivo zatvoriti. Pakiranje u izvornom parfemima je teško sakriti prvi put.

Dolje i iznad postoje naljepnice s markama. Sada možete početi učiti natpis. Mora biti glatka, svako slovo ispisano jasno i jasno, lako čitati, boja nije izbrisana. Ponekad u žurbi možete pogrešno pročitati ime parfema, a ako znate kako je ispravno napisano, onda provjerite jesu li sva slova na paketu i sama boca. U izvornoj toaletnoj vodi, tiskanje se uvijek točno podudara, ne dva. Ako imate slobodno vrijeme, napravite izračun kako biste provjerili rezultat s kontrolnim brojem ispod barkoda, to će se pobrinuti da se osigura da je roba ovjerena.

Naravno, da biste ubrzali proces, možete koristiti jedan od programa koji su na mreži: dovoljno je da unesete skup znakova, a sustav će vam pružiti informacije.

Batch kod se nalazi na dnu kutije, tamo ćete vidjeti serijski broj zabave, položiti ga s onim što se primjenjuje na posudu. Što se tiče boce, brandovi uvijek koriste visokokvalitetno staklo, u kojem nema mjehurića zraka ili nepravilnosti, pa se preporuča pažljivo provjeriti za prisutnost IKK ili drugih nedostataka. Isto se odnosi na proizvode od metala i plastike, nikada neće biti čips ili ogrebotine – sve je savršeno, glatko i estetski. Poklopac se mora čvrsto uklopiti i zatvoriti bocu, a cijev je tanka i gotovo neprimjetna. U lažnom parfemu, pulverizer cijev može uzeti oblik zmija, kao što je predug i ističu se. Treba napomenuti da izvorni brandirani parfemi ne mogu koštati jeftino, tako da biste trebali proučiti cijenu kategoriju i saznati troškove parfema koji ste tražili sebe. Ako veliki popust ili aktiviranje ponude na toaletnoj vodi, to ne znači da je stvarna, provedite svoju “istragu” u autentičnost.

Kao što možete vidjeti, kupuju duhove sebe ili kao dar može potrajati neko vrijeme, ali zahvaljujući gore navedenim informacijama možete provesti inspekciju sebe kako biste pronašli dobar parfem od popularnog branda i ne bojte se da su potrošili novac za lažnju. Barkod može mnogo reći o proizvodu, tako da počne dešifrirati znakove da biste dobili važne informacije. Naravno, to će vrijedno proučavati informacije o web stranici proizvođača, gdje je uvijek koristan podaci, a nakon toga se šalje u potragu za zapanjujućem mirisom, što je važan dodatak bilo koje slike.

To nije samo važna, već vrlo fascinantna okupacija, koja će vam omogućiti da osjetite ne samo detektiv, već i poznavatelja kvalitetnih proizvoda.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: