Kako napraviti zagonetke od žice to učiniti sami?

Kako napraviti zagonetke od žice to učiniti sami?

Za bilo koje dijete, rješenje raznih zagonetki bit će korisno. Trenutno, mnogi roditelji čine takve dizajne sami bez kupnje u trgovini. Izrada takvih proizvoda može biti izrađen od raznih materijala. Danas ćemo govoriti o metalnim žičanama zagonetke.

Proizvodne značajke

Prilikom stvaranja zagonetki od metalne žice treba razmotriti niz važnih značajki. Ne zaboravite da je ovaj materijal prilično lako povrijediti, tako da su svi oštri rubovi definitivno skrivali ili pleteni na takav način da kraj nisu vidljivi uopće.

Također u proizvodnji sličnih dječjih zagonetki, sjetite se da materijal mora biti dobro fiksiran. Bolje je odmah uzeti nekoliko žica. Doista, u procesu rada, dizajn će biti u mogućnosti lako deformirati, a proizvod će biti razmažen.

Alati i materijali

Da biste stvorili takve zagonetke vlastitim rukama, morate unaprijed pripremiti sljedeće potrebne stvari.

  • Žica. Preporučuje se odabir čeličnih baza, ali će biti teško biti savijena. Možete uzeti aluminijsku žicu s poprečnim presjekom od 4 milimetra.
  • Malim noktima. Oni će biti potrebni kako bi ispunili konturu proizvoda (potrebno je oko 30 komada).
  • Drveni ugljen od željeza. Njegov promjer bi trebao biti oko 12 milimetara. Biti će biti potrebno za stvaranje glatkih prstena.
  • Puzzle predložak. Detaljne sheme i crteže mogu se naći na internetu i ispisati ih.
  • Instrumenti. To uključuje nipperi i kliješta.

Implementacija tehnike

Takve zagonetke za dijete mogu se napraviti na različite načine. Razmotrite najlakši opciju. Za početak, pokupite prikladnu skicu za stvaranje proizvoda. Popularne opcije su sheme s odgovorima u obliku malih životinja (slona, ​​puža, mačka), kao iu obliku srca ili zvijezda. Ova skica se nježno primjenjuje na drvenu dasku. Mali nokti su punjeni duž konture crteža. Važno je da su na postojećim konturnim zavojima. Nakon toga, aluminijska žica postupno je položila konturu, svi su krajevi dobro fiksirani.

Čitaj više  Sve o tkanju od žice

Tada biste trebali nastaviti s izradom izmjenjivog dijela. Da biste to učinili, odrežite 2 komada žice 15,5 i 14 centimetara. Na krajevima ovih segmenata oko željeza praznine savijaju prstenove. Duži dio je fleksiranje tako da je lik sličan, nalik na slovo “p”. Na kraju je jedna stavka nježno umetnuta u drugu. Zadatak ove zagonetke je staviti na oblik u obliku životinje, zvijezde ili srca dobivenih odvojivih detalja.

Također možete napraviti jednostavnu zagonetku od metalnih noktiju s istim promjerima. Za to ćemo trebati samo dva nokti. Prvo savijaju njihove vrhove zajedno s šeširom. Učinite to na takav način da su pod kutom od 90 stupnjeva do preostalog dijela s rubom. Praznine između dijelova u promjeru trebaju biti nešto veći od promjera samih noktiju. Kada su oba dijela u potpunosti pripremljena, trebaju biti međusobno povezani. Rub svakog nokta mora se obaviti u praznine. Rješenje ove zagonetke bit će odvajanje elemenata.

Možete napraviti sidrenu slagalicu. Za ovo Uzmi čeličnu žicu i izrežite komad od 30 centimetara iz njega. Nakon što pripremite cilindrični metalni prazni ili promjer od 20 milimetara. Na prazno u sredini komada savijati prsten, tako da dobivamo sidreni nosač. Bez uklanjanja stavke s prazninama, okrenite žicu za dva okreta.

Njezini ciljevi se brišu uz pomoć okruglih glava. To bi trebalo biti učinjeno tako da “ramena” buduće sidro. Koristite drugi komad čeličnog materijala kako biste napravili RIM. Na to savijanje nekoliko petlji za zalihe. Šape i sidre rog mogu se napraviti uzimanjem diskova i noktiju. Šipka ne treba biti čvrst u vreteno preuzak.

Neovisno možete napraviti puzzle „Asterisk s prstenom”. Da biste to učinili, uzeti drvenu ploču velikog debljine, nacrtati 2 kruga na njega (to je bolje koristiti cirkulaciju). Njihov promjer treba biti 40 i 95 milimetara. Uz pomoć prijevoz kruga, oni su podijeljeni u deset jednakih sektora, svaki od njih je oznaka sredine i molio tamo male nokte (promjera 3-4 mm).

Čitaj više  Kako napraviti prekrasne pahuljice od žice?

Kao rezultat toga, trebali biste dobiti predložak u obliku petokraka lančanika. Kape svih noktiju može biti uklonjena s droplja. Formirana nepravilnosti vrijedi cut off s datotekom. Meke aluminijske žice kruga, tako da utvrđuje željenu duljinu detalja. Temelj je potpuno izravnala uzimajući izvornu dužinu stvoriti prazan.

Od žice morate odrezati mali komad i napraviti na krajevima „ušima”. Njihov promjer treba biti 10 i 20 milimetara. Contour re-krug baza. Kao rezultat toga, figura će se pokazati u obliku zvijezde, to je glavni dio ove zagonetke. Naušnica (30 mm) i prsten (25 mm) na kraju može se izraditi od iste žice. Malo izduženih segmentnih naušnica treba lako umetnuti u prsten, u velikom “uhu”.

Kako napraviti zagonetku od dva nokta učinite sami, pogledajte u video.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: