Izvorne svjetiljke šperploča

Izvorne svjetiljke šperploča

U svakoj kući možete pronaći znatan broj različitih rasvjete. Često su ugrađene male svjetiljke u sobama. Ovi izvori svjetlosti mogu se napraviti čak i sa svojim vlastitim rukama. Danas ćemo govoriti o tome kako napraviti svjetiljku šperploča.

Osobine

Objekti izrađeni od drvene baze moći će biti u mogućnosti ostvariti bilo koju vrstu interijera, Osim toga, oni će postati izvrstan dodatak bilo kojem trenutku. Proizvedeni proizvodi od takvog materijala imaju neobičnu strukturu i lijep vanjski dizajn.

Najjednostavnija i ekonomičnija opcija za proizvodnju takvih predmeta s vlastitim rukama je šperploča. Lako je raditi s njom i početnicima.

Svjetiljke od takvog materijala moći će napraviti gotovo svaku osobu, u isto vrijeme možete uzeti stari izvor svjetla ako ne želite raditi s novim električnim krugom.

Alati i materijali

Da bi takva svjetiljka bila sami, trebat će vam sljedeće materijale:

 • Šperploča+
 • žica i prekidač u bloku+
 • Doweli i matice (bolje je koristiti namještaj i jagnje+
 • LED samoljepljiva traka ili drugi elementi koji će djelovati kao izvor svjetla za buduću svjetiljku+
 • Posebni zaštitni lakovi (trebali bi pokriti drvene površine kako bi ih učinili više izdržljivijim i kvalitetnijim).

Osim gore navedenih materijala, također će vam trebati sljedeće alate.

 • sječivo+
 • Bušilica i bušilica+
 • Lobsik Ručni tip+
 • pila za metal+
 • mlin+
 • Alat za crtanje, brusni papir+

Zanimljive ideje

Učinite to sami što možete napraviti razne Svjetiljke iz šperploča. Osim toga, postoji veliki broj različitih Crteži, što će vam pomoći da čak i početnike.

Jednostavno i neovisno nacrtati shemu budućeg proizvoda i slijediti ga.

Stolna lampa

Da bi se napravio takav izvor svjetla, prvo je potrebno pripremiti mjesto za rad (radni stol ili stol). Trebalo bi biti čisto. Nakon toga, ispunjavaju sve potrebne materijale i alati.

 1. Možete odmah pokupiti osnovu E14, LED svjetiljku E14 (bolje je uzeti lampicu za prskanje), prekidač i vilicu. Rupa za bazu trebala bi biti 28 milimetara. Za vanjski prsten, to bi trebalo biti 43 milimetra.
 2. Phanneur je bolji odabrati debljinu ne više od tri milimetra. Drvena baza mora biti pažljivo polirana. Međutim, potrebno je pripremiti crtež za budući proizvod.
 3. Nakon toga, crtež počinje prebaciti na paneur. Popravljen je na drvenom temeljima, možete to učiniti pomoću gumba. Provjerite ukupne dimenzije, izgled, ispravno postavite pojedinosti o svjetlu na listu šperploča.
 4. Tada možete nastaviti piti pojedinačne dijelove desktopske svjetiljke. Prvo morate napraviti detalje o unutarnjim izvorima. Konture svjetiljke rade na kraju.
 5. Uzmite zapise za ruke, trebat će zadržati pod kutom od 90 stupnjeva. Pijenje trošljivo potrošiti na crtanje oznake. Alat bi se trebao pomicati glatko, bez trzaja. Inače, možete pokvariti drvenu temelj.
 6. Ako ste malo u procesu rada, došli ste s linije za crtanje, a zatim samo vratite Jigsaw na ovu oznaku. Slične pogreške mogu se ukloniti kasnije pomoću datoteke.
 7. Skupština gotovih elemenata provodi se samo prema uputama (od prvog dijela do drugog, u redu). Nakon što prikupite cijeli dizajn, ponovno ga provjerite, trebate obratiti posebnu pozornost na dijelove na kojima postoje rupe za električni uložak.
 8. Postupak za lijepljenje dijelova najbolje se obavlja uz pomoć PVA ljepila. Također možete koristiti posebnu stolarsko ljepilo. Da bi se elementi dobro spojili, mogu se dodatno ispuniti čvrstim elastičnom trakom, tako da će ljepljiva težina biti u stanju shvatiti. Završena svjetiljka je prekrivena lakom za drvo.
Čitaj više  Proizvodnja šperpločanog zrakoplova

Zidno svjetlo

Napraviti izvor zidnog svjetla iz takve materijale, prva potreba oblikuju drvene grede. Trebali bi biti ravni i imaju pravokutni oblik. Sve što trebate dva dijela. Također unaprijed Pripremite mali bar koji će djelovati kao kutak. Slijede sve dobivene gredice Tretirajte fungicidne kompozicije i tvar odbijanja vode. Onda su ostavljeni za sušenje.

Kada se svi detalji potpuno osuše, trebate odmah obložiti ih zaštitnom impregnacijom i stog. Dva praznina pričvrstiti međusobno u obliku slova “g”. Učinite to bolje s vijcima za samozaštimanje.

Između tih dijelova sipati malo ljepljivog smjese i zalijepljena U ovom mjestu ugao za davanje tvrdoće. Na vrhu vježbe morate izbušiti malu rupu za žicu, nakon čega se baza provodi.

Na zidu koji pokriva dobivenu lampu može se pričvrstiti pomoću nesebičnosti ili nosača.

Luster

Za proizvodnju stropne svjetiljke može biti Pripremite ravne štapiće velike guste. Ali u isto vrijeme, promjer bi trebao biti dovoljan da se proteže kabel. Svaki štap je potreban vježbajte u središnjem dijelu.

Sve ličilice pažljivo prekrivena zaštitnom impregnacijom i brodom na sušenju, može uzeti jedan dan. Umetnuti u umetak rupa LED vrpce. Kontakti svakog takvog svjetla su spojeni na kabel i nužno izoliraju. Na strop, završen luster se pridružuje kukom ili nosačicom.

Iz šperploča možete napraviti lijepu Noćna svjetla za dječju sobu. Često se svjetiljke izrađuju u obliku malih kuća, malih životinja (u obliku kitova, mačaka, sova, zeca, pasa). Od šperploča možete izrezati i mjesec, i sunce i oblak, lijepo je dogovoriti. Sve ovisi o fantaziji.

Za proizvodnju dječjih noći možete pripremiti nekoliko malih ravnih praznih mjesta šperploča u obliku kvadrata ili pravokutnika iste veličine. U svakom takav detalji, crteži u obliku životinja ili u obliku biljnog ukrasa. Kroz rupe, svjetlo će pasti u sobu.

Neka drvena noćna svjetla čine rezbare u obliku različitih volumetrijskih sastava. Ali u isto vrijeme, bit će potrebno napraviti nekoliko rupa s različitih strana, prodrijeti u svjetlo u sobu.

Preporuke

Ako ćete sami napraviti drvenu svjetiljku, onda biste trebali obratiti pozornost na neke od preporuka stručnjaka. Zapamtite da je u procesu rada s Plywoodom boljim Stavite zaštitne naočale ili masku. Uostalom, kada pijenje dijelova, oštra piljenica može letjeti u oči.

Čitaj više  Kako napraviti čajnu kuću iz šperploča?

Također, nemojte zaboraviti da kada svjetiljka ima nekoliko žarulja, žice će na kraju biti veće, ali će shema uključivanja raditi na istom principu.

Ako ste učinili Zidno svjetlo, Treba se postaviti na vrh podne obloge od 1,2 m do 1,6 m. U hodniku, osnivanje domaćih šupa treba napraviti na nadmorskoj visini od oko dva metra.

Tako da drvene svjetiljke ne gube prekrasan izgled tijekom vremena i nisu deformirane, preporučuje se povremeno Očistite ih suhom mekim tkivom. Također je vrijedno rukovanje proizvodom s tvari koja se sastoji od biljno ulje i sok od limuna. Pomiješajte ove komponente potrebne su u proporcijama 1: 2.

Ako postoje zagađivači na svjetiljci, koji se ne mogu ukloniti pomoću suhe tkanine, možete ga obrisati Ljetni alkohol. Izvori svjetlosti iz takvog materijala Ne postavljajte u sobama s visokim razinama vlage ili s previsokim temperaturnim režimom.

Ako ne možete ukloniti akumuliranu prašinu s drvenih proizvoda na vrijeme, na njemu se mogu pojaviti različiti mali paraziti. Oni će pokvariti izgled drva, osim toga, takva će se lampa morati baciti.

Ovi drveni proizvodi Ne preporučuje se da je blizu izvora topline (baterija ili kamin). Udaljenost od takvih struktura treba biti najmanje jedan metar. Inače se dizajne mogu deformirati.

Ako želite napraviti dizajn proizvoda originalnijim, možete ga koristiti i Podružnice prirodnog drveta. Često su zalijepljeni po cijelom području površine za igru. Ali takvi izvori svjetlosti moći će se približiti svakom unutrašnjosti. Podružnice se nalaze u segmente unaprijed, što bi se trebalo malo razlikovati od drugih u duljini i obliku. Tretiraju se zaštitnim lakom, uklanjaju akutne procese. Svaka grana je bolja hodati dobro brusnim papirom.

Koristite previše debele stavke, ne mogu uništiti opći dizajn gotovog uređaja.

Prekrasni primjeri

U unutrašnjosti sobe lijepo izgleda Luster od šperploča u obliku velike. To se može učiniti, naizmjenično vertikalne i horizontalne tanke pruge od drva. Dakle, ispada dizajn u ćeliji, a svijetlo žarulja će biti prilično dobro rasvjeta.

Čitaj više  Zanimljive ideje šperploča

Još jedna izvorna opcija može postati Drvena svjetiljka u obliku male kuće, u koju će biti postavljena jedna žarulja. Moći će doći u dječju sobu. Ako želite napraviti tako svjetiljku ljepše i zanimljivije, možete odmah napraviti nekoliko takvih kuća.

Tada možete uzeti metalnu žicu. Trebalo bi biti omotano tkaninom, papirom ili drugim dekorativnim materijalom. Žica presavijena u spiralu. Na svakoj razini je fiksno nekoliko gustih niti. Svaka od njih čvrsto je vezala jednu drvenu kuću. Kuka je pričvršćena odozgo do metalne spirale. On će djelovati kao pričvršćivanje.

Takva se svjetiljka može postaviti na strop, stepenice, objesiti preko stola ili preko dječjeg kreveta.

O tome kako napraviti noćno svjetlo iz šperploča, pogledajte u sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: