Jesen obrt kišobran listovi

Jesen obrt kišobran listovi

Stvaranje raznih zanimljivih obrta omiljena je aktivnost za mnoge djece. Postoji veliki broj različitih ideja za proizvodnju takvih proizvoda. Autumni obrt izgledaju lijepo i izvorno. Danas ćemo govoriti o tome kako možete napraviti jesen “kišobran” od lisnih ploča.

Kako napraviti Appliqué?

Za početak, analizirat ćemo kako korak po korak kako bismo napravili jesen applique “kišobran” za djecu. Prethodno pripremite sve materijale potrebne za ovo:

 • vladar+
 • Sastav PVA za ljepilo+
 • škare+
 • Papir od nekoliko boja.

Prvo stvara sastav sastava. Red papir se uzima za to, iz kojih su 4 kvadrata sa strane 10 centimetara rezano. Nakon toga, svaki od dobivenih kvadrata mora biti presavijen u obliku haube, a zatim popravite rubove uz pomoć PVA ljepila.

Uz pomoć škarama bit će potrebno malo zamisliti gornji rubovi primljenih papira praznine. Svi ovi detalji ljepili su zajedno. Ljepljiva smjesa vrijedi nanošenja na strani. Kao rezultat toga, temelj će biti spremna za buduću aplikaciju.

Radak je nježno lijepljen na list plavog papira, koji bi trebao biti smješten u horizontalnom smjeru. Njezine pažljivo izglađene ruke. Nakon toga se uzima smeđi papir, ručka i vizir za “kišobran” izrezati iz nje.

Zatim nastavite stvaranje jesenskih listova. Za ovaj priprema narančasti papir, sastoji se na pola. Jednostavna olovka nacrtajte obris pola lišća. Onda je sve to rezanje škarama. Dakle, istovremeno će biti par elemenata.

Isti listovi trebaju biti izrađeni od žute i zelene baze papira. Kada su ti dijelovi u potpunosti pripremljeni, oni počinju postupno zalijepljeni na Appliqué.

Preostali listovi mogu se pričvrstiti duž rubova plavog lista. Završena rukotvorina moći će se uklopiti i za vrtić i školu.

Analizirat ćemo drugu opciju za stvaranje prekrasne jesenske aplikacije u obliku kišobrane. Za to ćemo koristiti sljedeće materijale:

 • karton+
 • Baršunasta žica+
 • škare+
 • ljepila+
 • sušene bobice i lišće.

Prvo, baršunasta žica se uzima, iz kante za budući kišobran. U ovom slučaju, malo se savija na jednom od krajeva u obliku kuke. Nakon toga, uzimajući list kartona, iz kojeg je oblik polukruga uredno izrezan. Ova stavka će biti osnova za Appliqué.

U isto vrijeme pripremite suho jesensko lišće različitih svijetlih boja. Također je bolje uzeti nekoliko suhih bobica. Baza kišobrana temeljito se navlaži s adhezivnim sastavom i pričvršćenim pločama lišća. Bobice i nekoliko tankih grančica pričvršćeni odozgo.

Volume kišobran to učiniti sami

Sada ćemo pogledati kako možete napraviti fazni volumetrijski članak “kišobran”. Da bismo to učinili, trebat ćemo iste elemente kao u prvoj verziji.

Prvo na listu obojenog papira s jednostavnom olovkom nacrtajte glatki krug. Tada je podijeljen na 6 odvojenih segmenata koji su izrezani škarama. Za samom kišobran, bit će potrebno samo 4 takva elementa.

Segmenti preklapaju u skupne konuse i ljepilo PVA. Svi formirani detalji zalijepljeni su na papirnu osnovu bilo koje boje. Kao rezultat toga, elementi trebaju biti postavljeni u obliku kišobrana. Također, od crno-smeđeg materijala, izrežite ručku za to.

U isto vrijeme, pripremljene su nekoliko listova drugih papira (žute, zelene, ružičaste, naranče). Od njih s gotovim predlošcima, jesen lišće izrezan. Kada će svi biti spremni, počinju ljepiti na bazu. Ali u isto vrijeme, bit će potrebno popraviti svu plahtu, ali samo njegov središnji dio da bi obrt više volumena.

Volumetrijski kišobran može se izraditi u origami tehnici. Da biste to učinili, uzima papirnate zelene i žute boje. Dvije kvadratne površine sa strane od 15 i 13 centimetara uredno su izrezane iz listova.

Nakon toga, trg se uzima 15 centimetara. Presavije se dijagonalno u dva smjera odmah, a zatim se proizvod savija u 2 jednaka dijela. Kao rezultat toga, treba formirati 4 male kvadrati. 2 će ostati na površini, a 2 elementa na bočnoj strani mora biti preskočena unutra.

Kvadrat na padajuće elemente. Njezini rubovi postupno se odbacuju na središnji dio. Zatim se radni komad okreće i na isti način savija rubove od drugog dijela.

Kao rezultat djelovanja na jednom mjestu, trebalo bi biti 16 odvojenih malih segmenata. Svi zavoji koje se razlikuju od središnjeg dijela trebaju biti preusmjereni. Oni će morati izmjenjivati ​​jedan dolje i drugi. Kao rezultat toga, ispada dijelove s izbočenim kutkom.

Kut pomladiti i ispunite unutrašnjost papira. Tako da ispada kupola budućeg jesenskog suncobrana. Tada trebate pripremiti stavku koja će biti odgovorna za otkrivanje proizvoda. Da biste to učinili, sve iste akcije trebaju biti izrađene kao i prije. Kada će se pojedinost formirati u obliku malog aviona, kutovi moraju biti odsječeni. Kasnije postoje rezovi, povlačeći se s vrha trokuta 4,5 centimetara.

Dobiveni radni komad je otvoren rukom. Sljedeći opet svi zavoji su preusmjereni, oni će morati izmjenjivati ​​i stjecati određeni oblik. U kupoli zelene i žute napravite male rezove škarama. I dijelovi papira međusobno se povezuju.

Stoji tako da njihovi vrhovi izgledaju na suprotnim stranama.

U zelenom elementu, uglovi su malo fleksibilni. Oni primjenjuju malu količinu ljepila i u ovom obliku oni im se pridruže na žutom temeljima. Da biste napravili ručku za proizvod, bolje je uzeti drveni tanak kostur. Okreće se s žutim ili zelenim papirom, unaprijed klizanje jedne strane s tankim slojem adhezivnog sastava.

Kada je ručka potpuno umotana papirom, dobro je izglađena prstima, a zatim pričvršćuje do kupole kišobrane.

Da bi izgledao elegantno, može se ukrasiti suhom jesenskim lišćem i malim grančicama. Također su pričvršćeni na PVA ljepilo. Takav ukrašen proizvod može se pojaviti za školu.

Koristan savjet

U proizvodnji tih obrta, vaše vlastite ruke treba zapamtiti za neke važne i korisne preporuke.

 • Uz neovisno stvaranje takvih ukrasa, bolje je koristiti nekoliko različitih tehnika odjednom, tako da se sastav ispada zanimljiviji i lijepiji. Origami tehnike, tkanje, Kosudam se najčešće koriste.
 • Ako koristite pravi sušeno lišće za ukrašavanje obrt, trebate odabrati list ploče različitih boja. Potrebno je raditi s njima što oprezan što je više moguće, jer u takvom obliku da će postati vrlo krhak, oni lako mogu oštetiti i pauza.
 • Ako rezati listove papira, onda morate uzeti nekoliko papirnatih listova svijetle boje.
 • Ako želite, također možete ukrasiti završio jesensku kišobran i sa drugim ukrasnim dijelovima (perle, dijamanata, žir, kukova).

Obrt „Umbrella” iz lišća u video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: