Izrađujemo cvijeće od pamučnih diskova s ​​vlastitim rukama

Izrađujemo cvijeće od pamučnih diskova s ​​vlastitim rukama

Stvaranje dekorativnog umjetnog cvijeća je uzbudljivo zanimanje. Takvi proizvodi mogu biti izrađeni vlastitim rukama iz različitih materijala. Izvorno i lijepa će izgledati pupoljke od običnih pamučnih diskova. Danas ćemo pogledati kako napraviti ove obrte.

Stvaranje ruža

Za početak, analizirat ćemo majstorsku klasu, što olakšava stvaranje neobičnog cvijeća mekogwooda. Prvo morate pripremiti sve potrebne materijale:

 • Karton (smeđe i zeleno)+
 • škare+
 • ljepilo+
 • Krugovi odjela+
 • pamučni pupoljci+
 • plastična čaša+
 • Bijele noći.

Uzet je jedan pamučni disk, uredno je pričvršćen na pamučni štapić. Zatim uzima drugi takav element i vjetrovi oko prve latice. Sve preostale latice su iskrivljene na isti način. Trebate koristiti šest elemenata.

Nakon toga se uzima izdržljiva nit, ona treba premotati donji dio obradka nekoliko puta, izjavio je izdržljiv čvor. Tada se izrezuju sve preostale premošnice, preostali dio štapića je također rezanje. Sve bi trebale biti obavljene tri takve ruže.

Kasnije je potrebno malu plastičnu šalicu. Svi oštri kutovi su odsječeni. Obrađeni prazno je položen na stražnjoj strani smeđu kartona. Pokreće se jednostavnom olovkom na kontura linija i izrezati.

Spremnik je u potpunosti ispunjen papirnatom materijalom, a zatim je zalijepio pripremljeni poklopac. Zatim se uzima matrica ploče ploče, primjenjuje se na zelenu kartonsku osnovu, oni će voziti i izrezati. Postoji nekoliko takvih elemenata za cjelokupni sastav.

Spreman lišće se pričvršćuje na poklopac šalice. Svi pupoljci umetniju između lisnih ploča. Kao rezultat toga, to bi trebalo biti lijepa i uredna hendikepirana iz pamučnih krugova.

Kako napraviti karanfil?

Zanimljiva i lijepa izgledat će tako vježbu u obliku karanfila. U tom slučaju pripremaju se sljedeći materijali za proizvodnju:

 • pamučni tkani diskovi+
 • Valoviti papir+
 • crne perle velike veličine+
 • žica+
 • škare.
Čitaj više  Sve o skladbi iz boja na stolu

Za početak od valovitog papira crvenih, škare izrezati okrugli oblik prazan. Kao predložak, možete koristiti pamučni element. Morate napraviti pet takvih dijelova i četiri pamučne šalice.

Na svim elementima, izrezane su male klinčice ili valovi, a zatim se dijelovi počinju lagano voziti na metalnoj žici. U isto vrijeme, papir i pamuk alternativni. Posljednji radni komad dodatno je ukrašen velikom tamnom kuglom.

Formirani pupoljci za karanfiju koji borave na stabljici štapa ili od žice. Također se dobiveni proizvodi često koriste za stvaranje prekrasnih panela.

Druge opcije

Postoje mnoge druge upute koje vam omogućuju da lako korak po korak da biste napravili razne cvijeće od pamučnih diskova. Razmotrite odvojeno neke od najpopularnijih opcija.

 • Calla. Za proizvodnju takvog cvijeta trebate uzeti nekoliko pamučnih štapića, njihova mekana završna boja žuta boja, zatim čisti kraj je umetnut u koktel cijev do sredine. Rezultirajući proizvod je omotan s pamučnim diskom i sigurno popraviti u podnožju s ljepilom. Najbolje je koristiti kompoziciju vrućeg ljepila. Ako želite, možete sastaviti cijeli buket nekoliko takvih bijelih pupoljaka. Također možete izrezati za svaki gotov proizvod od valovitog papira.

 • Đurđevak. Da biste stvorili takav cvijet, pamučni disk je uredno prikupljen u obliku male vrećice, a onda je sve to popračeno s klamericom. Dobiveni bijeli pupoljci ripped na niti ili na tanku žicu. Škare će morati napraviti male klinčice na rubovima svakog pupoljaka. Proizvedeni proizvodi su fiksirani na žičanom ljepilom. Sama cvijet treba biti unaprijed omotana valovitim ili posebnim dvostranim obojenim papirom, sve je to fiksno s ljepilom.

 • Ljiljan. Prilikom stvaranja ljiljana se uzima list kartona, latica je shematski nacrtana na njemu shematski i odrezana, a veličina pamučne šalice nužno je uzeti u obzir. Zatim, na gotovim uzorcima, izrezati potreban broj latica iz base pamuka, od kojih je svaka od njih zalijepljena na utakmicu. Zasebno se uzima plastelin, malu kuglu valjanje iz njega, on će djelovati kao sredina cvijeta. Utakmica s laticama bit će umetnuta u nju, dok formira pupoljak.
Čitaj više  Izrada cvijeća iz organizacije s vlastitim rukama

 • Mimosa. Unaprijed pamučna boja žuta boja. Treba čekati kako bi materijal potpuno propustio, nakon toga početi izrezati stabljike i napusti Mimosu, to učiniti od obojenog papira. Najbolje je provesti pomoću gotovih obrazaca. Onda morate podijeliti pamuk na malim komadima.

Sve praznine između lišća temeljito su navlažene s ljepilom, ta mjesta su debela poprskana malim komadima pamuka, oni će oponašati takav cvijet.

 • Narcis. U ovom slučaju, najprije uzmite kartonsku osnovu na kojoj se shema uzoraka tri latice shematski crtaju uzorke. Dvije praznine latica izrezati iz pamučne šalice, odmah boje žute boje. Tada se donji ciljevi prikupljaju u jednom proizvodu i sve to popravite s ljepilom. Kasnije, dobivene gredice su zalijepljeni jedni na druge, čime se formira cvijet. Odozgo, vrijedi dodavati jezgru zalijepljen iz malog rezanja valovitog papira. U završnoj fazi uzimaju gustu žicu. Potpuno je omotan zelenim papirom.

 • Maslačak. Pretpripremljeni valoviti zeleni papir. Može se izrezati iz stabljike i mandeliona, možete koristiti predloške. Cut dijelovi su zalijepljeni na kartonsku osnovu, nakon toga popravite jedan pamučni krug do stabljike također ljepilom. Kada je sve to suho, treba ukloniti polovicu vune i lagano ispirati preostali dio.

 • Visibaba. Prilikom stvaranja ovog cvijeta uzimaju pamučni krug, ona crpi pupoljak i izrezati. Bolje je napraviti nekoliko takvih gredica odjednom. Tada trebate uzeti list kartona, ona crpi stabljike i lišća na njemu, možete ih izrezati iz zelenog papira i ljepila. Na kraju, oblikovani pupoljci su također pričvršćeni na karton.

 • kamilica. Pamučni disk je presavijen na pola, a zatim ga napravite s škarama pet identičnih izbijanja, ali ne do samog kraja. Proizvod je potpuno odvijan, mali glatki krug izrezan iz žutog papira je fiksiran u svom središnjem dijelu. Ove kamilice postat će izvrsna opcija pri izradi ploče cvijeća.
Čitaj više  Proizvodnja cvijeća od filca sa svojim rukama

 • Sakura. U tom slučaju, morate uzeti list jednostavnog papira, krug je izrezan iz njega, u veličini bi trebao biti malo manje od pamučnog diska. Presavije se u konus i fiksiran s klamericom. Trebali biste također učiniti s vašim pamukom. Broj praznina mora biti jednak. Zatim, gotovi dijelovi trebaju biti dobro pričvršćeni, papir je umetnut u vunu, sve je to fiksno s ljepilom.

Tako da je slika postala realnija i lijepa, uzmite kartonsku osnovu, ona crpi grančicu ili izrezati s smeđim papirom, već je počeo pričvrstiti elemente.

 • Lala. Od pamučnog diska, lillet je izrezan u obliku tulipanskog čizma, a zatim je odvojen za pola i boje u odgovarajućoj boji. Odmah je potrebno učiniti nekoliko takvih elemenata kako bi se formirao cijeli cvjestu. Istovremeno, s tim, pripravljeni su list kartona i zelenog valovitog papira iz kojih se izrezuju dijelovi u obliku stabljike i ploča ploča. Svi spremni zasebni detalji naizmjenično zalijepljeni na kartonsku listu.

 • Verba. U ovom slučaju, pamučni šalice izrezati na male komadiće ovalnog oblika. Dobivene površine se razdvajaju u dva dijela. U isto vrijeme, morate uzeti list kartona bilo koje boje koje želite. Zaključava smeđe stabljike, može se izvući olovkom za filca ili izrezati iz papira. Dijelovi zarobljeni su podijeljeni u dva jednaka dijela, počinju lijepiti grančicu, dok će glatka strana dijelova biti fiksirana. Po želji, ukupni sastav može se nadopuniti različitim dekorativnim elementima (kuglice, dijelovi iz plastelina, perli).

   Kako napraviti ruže iz pamučnih diskova, pogledajte u video ispod.

   Ocijenite članak
   ( Još nema procjena )
   Dodaj komentare

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: