Appliques od kamenja

Appliques od kamenja

Od običnih kamenčića, velikih i malih, možete napraviti mnogo različitih lijepih i zanimljivih obrta. O kojim se proizvodi mogu izraditi vlastitim rukama iz ovog materijala, reći ćemo u članku.

Kako i kako možete slikati kamenje?

Da biste napravili primjenu ili bilo koji drugi obrt od kamenja, nije potrebno uopće pokriti svoju boju. Međutim, ponekad je još uvijek potrebno, pogotovo ako govorimo o plovilu, koju će djeca učiniti, jer oni vole raditi s svijetlim materijalima.

U ovom slučaju, možete koristiti običnu gouche ili akrilnu boju. Prije pokrivanja kamenčića boje, moraju se temeljito isprati, čisti se od pijeska. A ako ste ih našli na obalama rijeke, tada u ovom slučaju kamenje i dalje stoje i prokuha oko 10 minuta tako da se kasnije vaše rukotvorine ne pogoršava i ne prekriva plijesni. Tada se kamenje pažljivo osuši, tek nakon toga mogu biti obojani i korišteni za obrte.

Slikarstvo kamenje – proces je jednostavan. Prvo morate pomaknuti dolje s jedne strane, onda kada se boja osuši, drugi. Ako želite, možete preći šljunak nekoliko puta tako da ne postoje mrlje.

Nakon potpunog sušenja, svaki kamen mora biti prekriven akrilnim lakom, koji će dati materijal sjaj i glatkoću. Osim toga, zbog laka, kamenje će biti lakše držati i ostati bolji. Učinio je sve te manipulacije, možete nastaviti raditi na plovilu.

Proizvodnja životinja

Mačka

Postoje različite mogućnosti za stvaranje vlastitih ruku dječjeg obrta od mačaka u obliku mačke. Najjednostavniji, ali u isto vrijeme je prilično kreativna opcija Slika na kamen.

Za takve plovne, boje, tanke i guste četke, akril laka, kao i same stijene. U nekim slučajevima mogu biti potrebni dodatni materijali: debele niti, plastične oči i t.D. Možete ih koristiti po vlastitom nahođenju.

Radni izazov je vrlo jednostavan. Potrebno je nacrtati lice na kamen plodu i daljnje boje po vašem nahođenju. Međutim, prije ove udobnosti, najbolje je napraviti poseban obris na komadu papira kako biste se navigirali. Za takav posao morate uključiti fantaziju i uroniti se u kreativni proces.

Čitaj više  Raznovrsne aplikacije iz pamučnih diskova

Malo je teže izvesti puzavac u obliku mačke od kamenja na kartonu. Za takav posao trebat će vam kamenje, termopistole i vruće ljepilo, jednostavna olovka, škare, karton.

Prije svega, morate nacrtati jednostavnu olovku na kartonu mačaka. Odvojeno, morate proći kroz kamenje i odabrati one koji su prikladni za vašu ideju. To može biti veliki broj malih oblutaka stvoriti složene obrt ili par-triple velikih kamenja za aplikacije manje komplicirano. Kada je to potrebno, bojanje i pokriti kamenje s lakom, nakon čega možete početi raditi.

Napravite rt, postavljanje kamenčiće na kartonu u nizu što je potrebno, a zatim početi da ih lijepiti. Budite oprezni prilikom rada s ljepljivom pištolja, kako ne bi sebi naškoditi i ne razbiti uređaj. Delica je spreman! Ako je potrebno, može se nadopuniti s plastelinom elementima.

riba

Rad na obrt u obliku ribe od kamena ne razlikuje se mnogo u teškoćama od zanata. Materijali za to će zahtijevati isto.

Najlakše će biti boje kamen sa bojama po vlastitom nahođenju, a nakon što je prekriven lakom.

Tako ispada da se puno različitih riba i formira cijeli akvarij od njih.

Ako ne želite zabrljati s bojama, onda u ovom slučaju možete koristiti višebojni plastin. Takve ribe mogu se pričvrstiti na karton uz pomoć pištolja za ljepilo, čineći cijelu aplikaciju.

Postoji još jedna mogućnost za stvaranje plovila u obliku ribe: Možete ga položiti iz kamenja poput mozaika. Ovaj rad je složeniji i mukotrpni, ali u isto vrijeme fascinantno. Za nju ćete morati razdvojiti kamenčići odvojeno, odabirom željenog i najljepša, a zatim napraviti radni komad za vaše plovilo kako bi omogućio navigaciju.

Radni komad mora biti prebačen u karton. Zatim trebate napraviti rt, stavljanjem kamenja u željeni slijed. Nakon toga slijepimo kamenje i nadopunimo obrt različitih elemenata: na primjer, postavite dno iste šljunak, dodajte razne školjke. Spreman! Takav aplicique će biti sasvim moguće ne samo da pripisuju izložbi u školu ili vrtić, već i biti predstavljen kao dar.

Čitaj više  Appliques za dan učitelja

Žaba

Žabe iz običnih kamenja također čine lako. Da biste to učinili, trebate sami kamenje, po mogućnosti zaokruženi oblik i srednje veličine, kao i boje, tassole različitih veličina i ljepljivih pištolja zajedno s vrućim ljepilom.

Odvojeno napravite skice crteža koje ćete prikazati na kamen. Zatim obojite kamen. Na jednom kamen, prikazujemo žabu, s druge strane – vrč ili njezin list. Ako želite, šapa žabe može biti izrađena od malog ravnog kamena, i lista lug – iz plastelina ili kartona.

Ptice

Da biste stvorili ptice od kamenja, postoje i mnoge opcije. Takav plovid će se kasnije pripisati školi ili vrtiću za izložbu o temi “jesen”. Raditi na plovilu, trebat će vam sve iste kamenje različitih veličina, boja, ljepila i kartona.

Najjednostavniji, ali bit će zanimljivo napraviti sliku ptice na kamen. To ne zahtijeva posebne vještine, samo fantaziju i želju za stvaranjem. Dakle, na srednjem šljunku možete nacrtati cijelu sliku, u središtu sastava koji će biti ptica.

Od kamenja mogu se izraditi od malog spremnika s clarops i pačićima. Sama voda se može izrezati iz plave kartona ili napraviti istu boju iz plastifikacije. Patka s patkama izrađena je od kamenja različitih veličina. Odvojeni dijelovi za ptice nacrtaju boje.

Ne manje zanimljiva neće izgledati iPloča s kamenom pticom. Da biste stvorili takvu zanatsku, osim osnovnih materijala, bit će potrebna drvena daska.

Nakon toga, takva ploča se može prikazati kao dar ili ukrasiti unutrašnjost u svom domu.

Kako napraviti morski panel?

Postoje mnoge mogućnosti za stvaranje morske ploče: možete prikazati brod i valove, morsku obalu i još mnogo toga. Materijali i radovi općenito bit će isti. Da biste stvorili panel, trebate kamenje, školjke, kartonu, okvir, ljepilo i ljepilo, boje i četke različitih veličina. Opcionalno, možete koristiti bilo koji drugi dodatni materijali.

Čitaj više  Appliques na temi jesen tepih

Prije početka rada preporučujemo da napravite zasebnu skicu onoga što želite vidjeti na vašem ploču. To će uvelike olakšati vaš rad i pomoći izbjeći greške prilikom stvaranja obrta.

Nakon skiciranja, možete početi raditi. Na kartonu uz pomoć boja, slike pozadine za vaš panel: nebo, obala, more, oblaci, sunce, galebovi i druge potrebne predmete. Obala se može učiniti raznovrsnije dodavanjem pijeska ili sitnih kamenčića na njega.

Odaberite šljunak željenih oblika i veličina. Ako je potrebno, obojite ih u potrebne boje i držite se. Nakon toga, pokrijte gotov posao s lakom i pustite da se osuši. Zatim ga stavite u okvir. Panel spreman!

Napravimo drvo

Napravite drvo od kamenja jednako jednostavno kao i svaka druga primjena ovog tipa. Za takav zanat, trebat će vam šljunak, oslikan u zelenoj ili bilo kojoj drugoj boji, kartona, ljepila, kao i male grančice pravih stabala.

Radni rad je vrlo jednostavan. Za početak, ako je potrebno, morate testirati kartonu, izradu pozadine. Ako želite, umjesto kartona, možete koristiti drugi materijal, na primjer, drvenu dasku. Dakle, kao rezultat toga, dobit ćete najviše prave panele koji se mogu ukrasiti interijerom.

Zatim, postavite obojene oblutke i grančice u potrebnom redoslijedu kako bi se formirao stablo. Iz grančica modeliranja debla stabla. Ako ih nemate, to nije kritično. U ovom slučaju, deblo se može izvući, napraviti od plastelina ili postavite iste šljunak.

Zalijepimo sve detalje u bazu. Lakirajte gotov posao, čekajući da završi sušenje i stavljanje u okvir. Spreman!

Ostale opcije za obrt

Postoje mnoge mogućnosti za širok raspon obrta od kamenja koji su tako lijepi i zanimljivi s djecom. Takav se posao ne može pripisati samo izložbi škole ili vrtića, već i ukrasiti unutrašnjost ili, na primjer, vrt.

Prije svega, to su razne spektakularne panele: u obliku kralja životinja, gušteri, buket cvijeća i mačaka. Vrlo nježna slika s daisies ili komičnim otiscima nogu. I više slatkih bubamara ili kaktura u svijetlim pločama.

Zatim pogledajte video tutorial o tome kako napraviti aplikacije od kamenja.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: