Applique na temi bubug

Applique na temi bubug

bubamara – jedan od najduših kukaca, koji će čak i godišnji mrvice znati. U vrtiću, to je Božja krava koja postaje junakinja kreativnih radova, uključujući i aplikacije. I ima dosta slatkih ideja, kako pokušati prikazati insekte u različitim umjetničkim varijacijama.

Kako napraviti aplikacije iz krugova?

Za djecu predškolske dobi zanimljiva i pristupačna aplikacija obojenog papira na temu “Ladybug”. Osobitost rada je da će se insekti proizvesti od uzoraka-krugova.

Što će biti potrebno za rad:

 • U boji papira – crna, crvena, bijela, žuta, zelena+

 • škare+

 • PVA ljepilo ili ljepljivu olovku+

 • Liniju 20 cm+

 • Crna olovka+

 • Papirnate predloške.

Tijek rada sastoji se od nekoliko koraka.

 1. Potrebno je uzeti list zelenog papira, staviti ispred njih horizontalno, prizemlje koristeći liniju za čitanje ravne linije. Izrežite komad papira na bitku.

 2. Rezultirajuća traka mora biti presavijena na pola i napravi okomito rezanje od ruba do ruba. Bacchome prugasta treba ispraviti.

 3. Uz pomoć jednostavne olovke iz trake, možete napraviti bilje. Dovoljno je držati olovku od mjesta izbijanja do ruba kako bi se formirao curl.

 4. Trava mora biti zalijepljena na pozadinu – bijeli list guste akvarel papira. Ako pretjerani višak treba odrezati.

 5. Od crnog papira da se izreže široka traka. Od bijelog papira (ili kartona), uzorak kruga je izrezan, čiji je promjer 7 cm.

 6. Ovaj krug uzorak mora biti priključen na crni papir, staviti u olovku. I takve će detalje biti potrebne dvije.

 7. Zatim se izvodi još jedan uzorak bijelog kruga, ali već manji. Njegov promjer 3 cm. Primjenjuje se na crni papir, a dva takva detalja ponovno su izrezana.

 8. S crvenim papirom, sve je učinjeno – predlošci s promjerom od 7 cm, krugovima, rezanje četiri takve dijelove.

 9. Na travnjaku, koji je već formiran travom-resa, insekti su postavljeni. Crni veliki krug je bik, crna mala – glava.

 10. Dvije crvene šalice trebaju biti presavijene na pola, to će biti krila insekata, trebaju se ispostaviti da su voluminozan.

 11. Da biste napravili točkice na krilima, morate izrezati na male crne papirne krugove. Vrlo je lako učiniti s rupom punch – ti krugovi koji će biti unutar alata su prikladni kao točke.

 12. Bijeli papir crta (odrasli) leptir predložak. Tada se predložak prevede u žuti papir. 3 leptiri korišteni za ovaj posao. Prema odluci autora može biti više ili manje, možete promijeniti boje. Leptiri su također presavijeni na pola, lijepljeni središnjim dijelom na listu. Black Marker privlači leptir i brkove. Brkovi su obojeni i ladybug.

Čitaj više  Značajke subjekata Appliques

Obrt za hranjenje spremnim!

Faze izvođenja volumetrijske aplikacije

Da biste napravili rasutih plovila, možete koristiti papirne pruge. S takvim radom (ne bez odrasle osobe), dijete će se nositi s 3-4 godine. Djeca ove dobi rado će biti prihvaćene za rasute igračke, ali trake za lijepljenje moraju se odrezati unaprijed.

Što vam je potrebno za rad: crni, crveni i bijeli obojeni papir, ljepilo, škare, vladar i olovka.

Ovdje je plan rada korak po korak.

 • Na crvenom papiru, morate nacrtati krug, na primjer, kotrljati dno stakla. Tada su iste crvene pruge rezane, širine od kojih 1 cm.

 • Kraj trake (1-1,5 cm) savija i zalijepljen na ravninu crvene šalice. Istu stvar s drugim krajem trake. Preko kruga raste luk od pruga. Postupno će biti mnogo.

 • Sljedeća traka je zalijepljen u odnosu na prvi pod kutom od 90 stupnjeva. Sljedeće trake su fiksne tako da su svi praznini zatvoreni. Broj traka je teško predvidjeti u početku.

 • Onda morate napraviti glavu, brkove i oči. Izrežite male crne šalice. Glava stvara polukrug, brkove. Mali bijeli ovali su napravljeni za oko. Nacrtajte učenike mogu biti oznake.

 • Glava i crne točkice su zalijepljeni na mjesto.

Da biste dodali kolijevku, možete staviti Božju kravu na letak. Da biste to učinili, predložak treba odrezati dva identična lista zelenog baršunastog papira. Plahte ljepilo jedni s drugima tako da je dno također baršun. Na ljepilo krava koja je pričvršćena na plahtu – sastav je završen.

Postoje i druge ideje za rasute primjene.

 • Insekt u travi. Duge tanke trake su izrezane iz zelenog papira – dobiva se visoka trava. LadyBug se tradicionalno radi iz krugova, ali leđa će se sastojati od četiri crvena kruga na pola i zalijepiti zajedno s drugima. Rad se može izdavati fini crni okvir.

Čitaj više  Raznovrsne aplikacije iz pamučnih diskova

 • Aplikacija na veteru. Ovaj sastav će izgledati originalan: insekt okružen tratinčicama, i sjedi na zelenom ventilatoru. Ovaj rad može biti suspenzija, visi na zidu.

 • Garland iz bubamara. Svaka izložba će ukrasiti takav posao: izrezbareni kukci iz krugova, stoje na prikladan način na solidnoj niti, alternativni s crvenim i bijelim cvjetovima, kao i krugovima polka.

 • Insekt u parničnom konusu. Takav se posao također može smatrati rasutom plovicom – papir je presavijen u konus, pričvršćen na drvenom kosturu, krila su pričvršćena na njega, a njuška za kukcu je vezan unutar konusa unutar konusa u konusu.

 • Ladybug na kamilici. Umjesto glava papira cvijet, možete koristiti jednokratne tanjure, to će dodati izbacivanje originalnosti. Inače, sve je jednostavno: obojenih papira i malih udaraca.

I to ne iscrpljuje ideje obrta s Božjim krava.

Ostale zanimljive ideje

Od najjednostavniji rad, dizajniran za djecu 2-4 godina, do složenih geometrijskih kompozicija: prilično insekata inspirira kreativce na zanimljivim projektima.

Nudimo 10 super ideje koje se mogu ponoviti.

 • Tekstura boji papir i karton povoljno koristiti kao izvorni rješenje za jednostavne ideje. Sve što će biti učinjeno i iz običnog papira će izgledati puno lakše.

 • Zašto, umjesto polukružna krila, ne bi junakinja krila, stvoren iz otiska prsta djetetovih dlanovima. Djeca kao takve ideje s humorom.

 • Možete kombinirati rezanje i sastavljanje ne boji papira dijelove crteža. Dobiveni su kombinirani radovi koji izgledaju vrlo cool na bilo kojoj izložbi.

 • Ovo je obični crtež, ali ako se planira razgraditi na detalje, to će biti dobar program za stvaranje projekta, panel.

 • Umjesto papira možete koristiti tkaninu. Na primjer, osjetio. Lako je raditi s njim, uključujući djecu, jer se neće raspasti, a ne “cvjetati”. Unutar tih bubamara, moguće je staviti sintetičku cijev, a onda će vježba postati volumetrijski.
Čitaj više  Koje se aplikacije mogu učiniti s djecom?

 • Ne svatko može postići takve vještine: gotovo pletenu sliku. Ali ona gura na ideju da se niti mogu koristiti za stvaranje aplikacije.

 • Insekt Harmoshki – Kućni ljubimci djece. I ništa posebno teško učiniti: Nije potrebno ispravno premjestiti crveni list papira, a zatim obrezati.

 • Presavijeni takvu kravu bez sheme kompliciranog, ali oni koji vole geometrijske obrta, bit će zanimljivo da se dođe do vašeg puta sklapanja. Pa, onda se volumetrijska heroina može pričvrstiti na prikladno za aplikaciju.

 • Ako koristite teksturirani papir, i još uvijek perle, to će biti takav proizvod umjetnosti. Božja krava može se koristiti kao dio aplikacije, a možete se pretvoriti u broš.

 • Umjesto crnih točkica, uzimajte gumbe – sve zanimljive ideje leže na površini. Pa, kraft kartonska pozadina – što je potrebno za moderan stilski appliqué.

Možete kombinirati nekoliko ideja u jednu, ili, nadahnjuje neku vrstu posla, remake ga pod vaš zahtjev i vaša rješenja. Kreativni apetit također može doći tijekom “hrane”. Uspješna iskustva!

Primjena na temu “Ladybug” u videozapisu.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: