Brazilska antitijela

Ime braće Campana sve se više pojavljuje u tisku. Brazilski dizajneri Ama & ama ne samo da aktivno surađuju s najpoznatijim proizvođačima namještaja, svjetla, dodataka. U svom studiju u Sao Paulu bave se stvaranjem umjetničkih predmeta za dom. Posebno su zainteresirani za ideje recikliranja, recikliranja materijala. Posmoth

Naravno, "antitijela" & # 40; internet ) U— ovo je daleko od prve samostalne izložbe braće Campana. Njihova prva izloženost, naslovljena, bila je nasa & #40;"neutješan" ) dogodila se davne 1989. u Brazilu i bila je više politička provokacija– manifest, a ne samopredstavljanje dizajnera. I sami braća Campana smatraju izložbu"projekt 66"prekretnicom svoje karijere u Muzeju moderne umjetnosti Moma & # 40; g. Njujork & # 41; .

Dvadeset godina aktivne kreativne potrage učinilo je braću majstorima"skrivenih značenja". Svaka njihova stvar emitira manifest svijetu konzumerista i potrošača. Ponekad se stil braće Campana naziva"tropskim modernim" ili "mješavina klasičnog minimalizma s latinskim razmetanjem".

Braća Campana— Moderni Robin Hoods iz dizajna: naučili su majstorski kombinirati neskladno, koristiti"siromašne" materijali za stvaranje "bogatih" ekspresivni objekti. Uzmite barem stolicu za Edra izrađena od PVC cijevi: mreža od plastike lagano se rasteže pod težinom sjedala, prilagođavajući se konturama tijela. Prema svjedočenju onih koji su pokušali, izuzetno je povoljno. Model košta snagu od 10 dolara, u maloprodaji u Europi prodaje se za 2650 dolara & # 40; ruska cijena je oko jedan i pol puta veća od & # 41;.

U svjetskoj dizajnerskoj areni nuggets iz Brazila izgledaju svježe i ne-banalno. I to je još uvijek blago rečeno: samo oni mogu uviti stolicu od kanapa duljine 500 metara i sastaviti stolicu od drvne sječke prikupljene u sirotinjskim četvrtima Sao Paula. Koristi se sve što vam dođe pod ruku: ostaci metalnih cijevi, užadi, užadi, papirnatog papira…

Čitaj više  Gdje kupiti respektabilno talijansko okruženje

Rad dizajnera različitih godina možete razmotriti na izložbi koja je otvorena u Kinu. Inače, ikonična stolica na Internetu ove je godine ušla u kolekciju minijatura— remek-djela dizajna & # 40; Pročitajte više & # 41;.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: