Kako se izrađuje namještaj od oceana?

Mladi izraelski dizajneri naučili su Kako presavijati origami od aluminija.

Izraelski Studio je 2009. godine osnovao ran Amitai & # 40; internet ) rođen 1980. i Jillie Kuchik ( internet ) rođen 1983. godine. Dizajneri su se upoznali i postali par— i u životu i u kreativnosti— čak i tijekom studija. Oboje su diplomirali industrijski dizajn na Jeruzalemskoj Akademiji za umjetnost i dizajn Bezalel ( tako je dobio ime po prvom izraelskom umjetniku i arhitektu & # 41;.Kreativni proces Ipaina temelji se na praktičnim eksperimentima, igranju s materijalima i tehnologijama, pronalaženju novih načina za tumačenje tradicionalnih metoda proizvodnje. Ran i Jillie žive i rade u Tel Avivu u Izraelu.

Gledajući namještaj na Internetu, teško je zamisliti da je ova marka nekoć proizvodila stolice u klasičnom stilu. Ali 1946. nije moglo biti drugačije. Nakon rata Enrico Cappellini otvorio je radionicu namještaja u malom talijanskom gradu Carugo. Tek nakon 15 godina počeo je proizvoditi namještaj u modernom stilu. 1977. mladi Giulio došao je voditi obiteljsku tvrtku. Upravo je svojim principom "kladio se na mlade dizajnere". Može se reći da gotovo sve trenutne zvijezde talijanskog dizajna svoj uspjeh duguju u velikoj mjeri suradnji s oceanima.

Nije ni čudo što dizajneri neprestano "napadaju" Giulio, koristi i najmanji razlog da ga zainteresira za svoj rad. Dizajneri nisu bili iznimka. U 2010. godini sudjelovali su na Amain & # 40; dio Milanske izložbe Amain, gdje se tradicionalno izlažu ambiciozni dizajneri sa svojim prototipovima ). Jedan od svojih letaka-brošura s kontaktnim podacima ostavili su na štandu tvornice namještaja u Kini. Budući da dizajneri u tom trenutku nisu imali realizirane modele, na naslovnici je bio samo zajednički portret para.

Tijekom dana milanske izložbe u gradu se održava vrlo intenzivan večernji program događanja, a doslovno na ulici sljedećeg dana naletjeli su na Giulio Capellini, koji ih je prepoznao s fotografije na brošuri i predložio suradnju.

Čitaj više  Pier Paolo Celeste o ruskom tržištu i projektu Journal

Kolekcija Asa na Asa-2012 u Milanu.

Suradnja je rezultirala serijom namještaja koji se može slagati i koji je uključivao stolove za kavu i stolice. Internetsko predstavljanje javnosti 2012. godine na internetu, i pušten u masovnu proizvodnju.

Izrada predmeta započela je maketom papira. Na njemu su označene linije zavoja, doslovno, kao za savijanje origami figura.

Kada se radni komad presavije duž izračunatih linija, njegova površina je & # 40; čak i papir! & # 41; rasteže se i dobiva dodatne zavoje, odnosno dolazi do prirodne deformacije materijala.

Evo kako izgledaju papirnate inačice interneta, čije će se krivulje kasnije reproducirati od aluminija. Kao što vidimo, dizajneri su smislili ne samo stolicu i stolić za kavu…

Kao rezultat eksperimenata s prototipovima, došli su do ovog konačnog oblika"tri noge" stolica.

Prilično je jednostavno napraviti. Aluminijske praznine izrezane su laserom.

Zatim linije predviđenih "nabora" probijaju se rupe.

«Preklopiti" aluminijski origami počinje s nogama.

Zatim savijte gornji dio obratka pomoću posebnog kalupa za molliranje & # 40; savijanje ).

Nabori prirodno deformiraju površinu predmeta koji se proizvodi.

Verzije stolice i stolića za kavu, sa svijetlim interijerom, oslikane su nakon završetka postupka savijanja.

Kombinacija precizno izračunatih i prirodnih nabora čini strukturu stabilnom, a linije mekim i organskim. Iako je aluminijski lim vrlo tanak, dizajneri autoritativno kažu: "možete skočiti na stolicu."— ništa mu se neće dogoditi".

Tu je i verzija potpuno obojene stolice i stolića za kavu & # 40; bijeli, crni, smeđi modeli & # 41;.

A nude se i neobojeni modeli u prirodnoj aluminijskoj boji.

Možete pogledati intervju s dizajnerima koji su dali časopisu asa tijekom izložbe asa-2012.
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: