Vaza za ruže

Možda sadite ruže u zemlji. Ili su ruže vaše omiljeno cvijeće i daju vam se češće od drugih. U ovom slučaju, neće biti suvišno imati u kući nekoliko "posebnih vaza" stvorenih za najbolji smještaj ruža različitih sorti i veličina.

Koliko vaza?

Tri duljine– tri vaze. Kao ljubitelj ruža, najvjerojatnije znate da se ruže mogu grubo podijeliti prema duljini stabljike u tri skupine. Najmanje ruže ( nazivaju se minijaturnim ili patuljastim ) imaju visinu od 10-15 cm. Ruže srednje duljine, koje se prodaju u cvjećarnicama, klasificiraju se kao hibridni čaj, visina njihovih stabljika je od 25 cm. Osim toga, postoje i"kraljevske ruže", dosežući duljinu od metra i više. Ispod svake "veličine" u idealnom slučaju trebate vlastitu vazu za ruže.

Za što su prikladni?

Cvjetni aranžman. Za nju su prikladne kvadratne vaze i vaze s kuglicama. Takvi su oblici prilagođeni voluminoznom buketu ruža male duljine. Obratite pažnju na vrat takvih vaza, trebao bi biti mali, ali dovoljno slobodan za buket. Obično cvjećari izrađuju voluminozne bukete u obliku slova H, tako da bi vaza za ruže trebala lako smjestiti donji dio, a gornji s cvijećem trebao bi početi odmah od vrata.

Vrtlari-ljubitelji grmlja i ukrasnih ruža-jednostavno moraju imati u kući vazu-kuglu za voluminozne niske bukete.

Buket samo ruža. Prikladne su cilindrične vaze klasičnog oblika. Dobitna dobit– vaza duga 30 cm i promjera 10 cm. Ovaj format može primiti do 20 ruža Srednje duljine. Vrijedno je uzeti u obzir samo "težinsku kategoriju" vaze, trebale bi biti jake i otporne, jer ukupni volumen buketa ruža ima znatnu težinu.

Čitaj više  14 minijaturnih tepiha

Jedan do pet cvjetova. Vaš izbor– tanke vaze s uskim vratom. Čudno, ali postoji više zahtjeva za vazu za jedan cvijet nego za postavljanje cijelog buketa. Na primjer, opseg ili volumen ne smiju biti veći od standardne boce vina, inače će sastav biti neskladan. Baza vaze mora biti "čvrsta" budući da čak i jedan pupoljak ruže može svojom težinom prevrnuti vazu.

Primjeri vaza pogodnih za jednu ružu ili minijaturni buket & # 40; do 5 pupova & # 41;

  • Stol s vazom iz Tvornice asa, dizajn asa
  • Vaza ACERA03 / aceras iz Tvornice Acerae, dizajn Acerae
  • Vaza od 20 do 20 iz tvornice
  • Vaza 01007077 iz Tvornice Nazionale

Stol s vazom za Vaze iz tvornice za izradu vaza, dizajn za izradu vaza.

Divovske ruže. Naravno, mogu se staviti samo u podne vaze. Ruža od 60 cm ili bujni buket grmovih ruža ne bi trebao"potonuti" u divovskoj posudi. Koristite cvjetnu spužvu ili dodajte"zelenilo", ako buket nema dovoljno volumena.

Ruže s dugim stabljikama mogu se staviti u podne vaze.

Važni savjeti

  • Volumetrijski buketi– masivni dno. Vaza s ružama trebala bi biti teška. Uvijek koristite posude koje je teško prevrnuti.
  • «Da!» široke vaze. Poznato je da cvijeće duže stoji u širokim posudama– ima više vode, a cirkulacija zraka je bolja.
  • «Finalizirati" vaza. Na primjer, odmah napravite žičanu mrežu ispod širokog vrata. Pomoći će ravnomjernoj raspodjeli cvijeća u bilo kojoj količini, sa i bez zelenila.
  • Postići ravnotežu… Napravite "korak unatrag" i proučite buket u vazi. Ako je"dno" čini se težim od buketa, promijenite vazu u užu. Ako gornji dio dominira, tražimo širu vazu.
  • … i proporcije 2 do 3. Zapamtite da najviši cvijet ne smije biti veći od 1,5 puta veći od same vaze.

Oblik buketa nije ništa manje važan od vanjske privlačnosti vaze.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: