Bijelo zlato 585 uzoraka

Bijelo zlato 585 uzoraka

Moderni nakit trgovinama nude svojim klijentima od zlata proizvoda ne samo tradicionalna-žuta boja, ali i plemenita bijela. Osnova takvog legure – zlato. Nije svaki kupac ima ideju o tome što 585 test, koji stoji na proizvodu od bijelog zlata, iako je nakit počeo objavljivati ​​u prošlom stoljeću. Takvi proizvodi se odlikuju visokim otporom i troškovima trošenja – vjeruje se da je bijela legura mnogo jači i privlačniji od legura žutih nijansi.

Što je?

U prirodnim prirodnim uvjetima nema bijelog zlata.

Dobiva se spajanjem AU metala i dodatnih komponenti pod nazivom ligatura. Metali kao što su srebro, mangan, nikal, cink i drugi koriste se kao ligatura.

Bijelo zlato 585 uzoraka može sadržavati bilo koji od njih.

Na karakteristiku i izgledu, specifične nijanse boje dragocjene zlatne legure utječu na odabranu ligaturu. Na primjer, kada se dodaje cink, dobiva se plastični materijal, dobro učvršćen umjetnički kovanje i oblikovanje. Dodavanje paladija, dobivamo leguru, koja ima visoku točku taljenja i izraženu bijelu i srebrnu nijansu. I ako primijenite mangan kao ligaturu, onda će biti legura svijetlo sive boje.

Najskuplja ligatura smatra platinum u kombinaciji s paladijem – Oni koji daju zlatnu snagu i štite nakit od oksidacije pri kontaktiranju vlažnog okruženja. Svi ostali ligature u kombinaciji sa zlatom daju oksidativnu reakciju, a zbog ovog proizvoda tamno.

Stoga, bijeli zlatni nakit pokriva rodij kako bi im dao svijetlo metalno sjajno i oksidacijsko otpor i ogrebotine.

Ali takav premaz je krhak, s vremenom je izbrisan, zahtijevajući ažuriranje.

Prednosti i nedostatci

Najvažnija prednost, za koju se stječu nakit proizvodi, izgled bijelog zlata.

Ova plemenita legura izgleda elegantno, ali, osim toga, to je sposobno kako nitko drugi, naglašavaju ljepotu dijamanata i druge dragocjene ili polu-dragog kamenja.

Međutim, legura bijelog zlata ima brojne nedostatke:

 • Nakon kupnje na proizvodu, više ogrebotina pojavljuju se na proizvodu, a pjenušava površina postaje prigušena, ako ne obavlja redovito poliranje+
 • 585 proizvoda koji nisu prekriveni rodiju se oksidiraju i potamni ako ne ažurira rodij sloj na vrijeme+
 • Ponekad se nikl dodaje u zlatnu ligaturu, koja je najjači alergen i izaziva alergijsku reakciju kože na vlasniku+
 • Trošak bijelog zlata značajno premašuje cijenu za uobičajenu zlatnu leguru žute boje.

Bijela zlatna legura je pogodna za proizvodnju svih vrsta proizvoda, ali kada su stvoreni, nakit su usredotočeni na ligaturu. Na primjer, Materijal kombinirajući AU i Ni, najčešće se koristi u proizvodnji proizvoda koji nisu u dodiru s kožom osobe: broševi, manžete, ovjesa. Gotov proizvod je vrlo dugotrajan, ali to je žućkasta, jedva privlačan nijansu.

Ako materijal sadržava AU i PD ili AU i PT koriste, tada se dobije najčišće bijele boje, a sam metalni dobiva povećanu snagu.

  Takva legura često se koristi u proizvodnji složenih nakita, kojoj je potrebna pouzdana fiksacija raznih dragog kamenja.

  Čitaj više  Ženske rukavice bez prstiju

  Što se sastoji od?

  Na području Rusije, aluminijski sastavi u postocima, a koristi se za zlato regulirana od strane države Standard: GOST 30649-99. Ovdje je jedan primjer 585 uzoraka bijelo zlato legura, koja je izrađena prema GOST standardima:

  • Zlato – 585 g+
  • Srebro – 200 g+
  • Platina – 215 g.

  Umjesto platine u istoj količini, nikla ili paladija se može uzeti – ovi sastojci vam omogućiti da se leguru s naglašenim srebrnim čelika ton.

   Razlika od gotovog materijala od ostalih legura je da s njegove proizvodnje, bakar nije dodan ligature, jer to metal ne daju bijelu nijansu, ali, naprotiv, to bi naslikao zlato u crvenkasto žute tonove. Na bijelu legure je pristupačniji po cijeni, srebro i cink mogu dodati ligature.

   Nemojte se iznenaditi da 2 identična zlato proizvodi imaju 585 uzorak će imati različite vrijednosti. Cijena ovisi o tome koji dijelovi su dodani ligature prilikom sastavljanja legure.

   Za bijelo zlato, ti materijali koji ne daju žute nijanse primjenjuju se samo, ali ovi dijelovi koštati red veličine, a ponekad i za nekoliko redova veličine veća od komponenti za žutog zlata.

   To objašnjava visoku cijenu bijelih legura.

   Znakovi varanje

   Često, ljudi koji su upisane u finese nakita, zbunjen bijelo zlato i srebro, koji na prvi pogled potpuno izgleda jednako. Dakle, nije potrebno da se radujete ako vam se ponudi da kupi zlato po cijeni od srebra – bijeli legure ne može biti tako jeftino, i najvjerojatnije, prije nego što lažni. Razlikovati pravi zlatni proizvod od lažnih da li će pomoći znanje o nekim nijansama.

   Vizualne razlike

   Postoje načini da se pomogne razlikovati bijelog zlata od srebra bez korištenja pomoćnih spojeva ili alata. Ali Takva procjena može biti samo približna.

   • Uzorak. Ako je pečat s brojem 925, onda je srebro, budući da je zlato proizvodima kao obilježavanje nemaju.
   • Ako proizvod ima previše mat površinu, to će biti znak da je pretjerano velik dio srebra u ligature, što nije u skladu s GOST. Takav proizvod, čak i ako ima zlato, ne može koštati veliki novac.
   • Ako postoje 2 marke na proizvodu: 925 i 585. Jedan od tih poticajima podignut je kasnije od drugih, što ukazuje na varanje, jer je dvostruko označavanje originalnih proizvoda ne desi.
   • Shvatite da li ima bijele legure platine, možete, ako pogledate nijanse metala. Prilikom dodavanja platina ćete vidjeti nijanse sa žućkastom sjaju. Ako nisu, to znači da je paladij u ligature, daje čelika raketu, ali to je mnogo jeftinije.
   • Proizvodi koji sadrži nikal, dobije žućkastu boju, ali ako se njihov rodij, što je gotovo uvijek zlatari, onda je izgled proizvoda biti plavkasto-siva ton. Troškovi takvih proizvoda je manja od one proizvode s platina ili paladij.
   Čitaj više  Vrećice David Jones

    Jedan od načina da se razlikovati lažne od bijelog zlata legure je i njegova cijena. To što je pokazatelj će vas navesti o približnom sastavu ligature uključeni u leguri.

    Pregled

    U slučaju kada je u pitanju stjecanje veliki hrpa dragocjenih proizvoda ili druge skupe kupnje, Autentičnost bijelog zlata je najbolje provjeriti na vlastitu, bez oslanjanja na očevidom i prisutnost markica na proizvode.

    • Uz pomoć snažnog povećalom, potrebno je pregledati uzorak na temu nepravilnosti ili gubicima utiskivanje izvode. Ponekad je novi uzorak stavi na vrhu prethodno primijenjenih maraka, čime maskiranje proizvode od srebra, izdaje se za zlatni.
    • Pečat s brojem 750, kaže da je sadržaj platine u ligaturi je niska, tako da je cijena zlatnog proizvoda ne može biti visoka.
    • Uzmi list konvencionalne bijelog papira i sa malim pritiskom, potrošiti na to s nakitom. Srebrna proizvodi će ostaviti na papiru siva barkod i zlato lišće lišće.
    • Ako je sastav proizvoda je željeza ili nikla, to će se pridržavati lagano običnog magneta, dok metali Au, Pd i Pt nisu magnetski.
    • U otopini octa zlatnih proizvoda iz bijelog zlata ne blijede, oni ne pojavljuju mrlje. Ali ako pred vama srebro, proizvod će izgubiti svoj sjaj i ljepotu.
    • Kap joda pomaže identificirati prijevare: na zlato legure mrlja će ostati, a srebro proizvod će patiti u takvom testu. To će nestati, bit će mjesta.

     Kako se zaštititi od kupnje varanje na visokoj cijeni, pokušati kupiti nakit u renomiranim nakit salonima, nema godinu dana i vrednovanje njihov ugled.

     Značajke skrbi

     Za dragulj vas oduševiti svojom izvornom ljepotom i sjajem će trebati redovito se brine i skrbi za njega da ga liječiti. Briga za nakit izrađen od bijelog zlata legure, jednostavna je. Glavna stvar je eliminirati uporabu tih tvari za čišćenje i poliranje koje mogu oštetiti metal.

     U nakitu se ne smije baviti poslovanjem kućanstava ili izvesti drugi rad.

     Posebno pažljiva žalba od vas će zahtijevati objekte koji imaju na vrhu zlatne legure zaštite od rodija. Ovaj premaz je sačuvan 5-7 godina, ali ako se čišćenje i poliranje izvodi previše intenzivno i primjenjuje agresivne pripravke, rodijski sloj će se izgubiti mnogo ranije. Za ažuriranje izgleda nakita, svakih 5-7 godina predaje radionicu za vraćanje premaza.

     Čitaj više  Narukvica Infinity

     Proizvodi izrađeni od bijele dragocjene legure, ne češće od 1 puta u 30 dana podvrgnuti su obradi s toplom otopinom sapuna, nakon čega se ispiru u čistoj vodi i polira s mekom antilop ili fetalnom krpom. Dekoracije koje imaju dragocjeno ili poludrago kamenje zahtijevaju osjetljiviji i pažljiviji pristup. Činjenica je da takvi kamenci imaju određene zahtjeve za njegu, a ako ne udovoljavaju ili ne koriste tvar koja im ne odgovara za čišćenje, kamen može izgubiti svoju ljepotu: to će potamniti, to će promijeniti svoju boju ili okrenuti najmanji mreža pukotina.

     Izvođenje čišćenja dragulja iz legure bijelog zlata, morate djelovati nježno tako da ne oštetite okvir koji drži kamen.

     Posebno vrijedne proizvode od skupa skrbi prijenosa u radionicu nakit, gdje će profesionalac obaviti svoje čišćenje, obnoviti oblogu rodija i osigurati okvir u kojem će biti potrebno.

     Cijena

     Nakit od bijelog dragocjenog legura 585 uzoraka može biti 10000 do 2800 rubalja po gramu. Cijena ovisi o sastavu master legure, složenosti proizvoda iz umjetničkog gledišta, kao i nakit brand, pod kojima se oni. Ne sipajte i označavanja koji zlatarne napraviti za svoj udio u dobiti. Značajno povećanje cijena dekoracije mogu i umetnuta u rubnim kamenjem.

     Nakit dragocjena legure bijelog zlata, ima platine u svom sastavu i označen sa stigm od 750 uzoraka, još skuplji. Cijena po gramu gotovog proizvoda za nakit salonima može biti više od 3000 rubalja.

     Što je bijelo zlato i ono što se razlikuje od uobičajenog, pogledati u videu.

     Ocijenite članak
     ( Još nema procjena )
     Dodaj komentare

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: