Kako napraviti Ombre kod kuće?

Kako napraviti Ombre kod kuće?

Bojanje uz pomoć Ombre tehnike daje izražajnost i originalnost izgleda. Do i veliki, u frizuru, s takvom bojom, nema potrebe – igra je dobra u sebi. Je li moguće napraviti ombre kod kuće?

Značajke tehnologije

Ombre je izvorna tehnika boje kose u dvije boje s prijelazom jednog tona na drugu. Postoje razne mogućnosti: od korijena do savjeta, tamni ton može ući u svjetlo ili svjetlo ton za preseljenje u mraku.

Dopušteno kada bilo koji prirodni ton ulazi u svijetlu, neočekivanu boju (ružičasta, plava, zelena, ljubičasta). U isto vrijeme, ako, kada prebacite jedan prirodni ton na drugu granicu, to je sigurno zamagljeno, a zatim u slučaju prijelaza na svijetlo neobičan ton, može se vrlo oštro izraziti vrlo oštro.

Dodatne prednosti prijelaza tamnog tona na svjetlu su u nekom učinku spaljene kose, a također vam omogućuju da napravite mali trik: s tamnim tonom, približno približno blizu rodno, možete povećati vrijeme između bojenja, Kako će se korijeni unazad biti primijetili malo.

Izrežite bojenje oabre nije teže od uobičajenog. Razmotrite ovaj proces detaljno.

Priprema sredstava i materijala

Za bojenje, trebat će vam:

 • Lakši+
 • Odabrana boja+
 • Kapacitet slika (zdjela)+
 • češalj+
 • Lateks rukavice+
 • četka+
 • Tassel za primjenu klarifikatora+
 • Hrana za ždrijebe+
 • kopče ili guma za kosu+
 • šampon+
 • Klima uređaj (balzam).

Folija treba izrezati na trake oko 10 centimetara.

Duljina traka trebala bi biti nekoliko centimetara dulje od zone za bojenje.

Odabir materijala za bojenje je prilično raznolik. Pojednostavit će zadatak stjecanja skupa za OMBRE, u kojem su potrebne komponente već odabrane u potrebnim omjerima, kao i detaljne upute za njih. Nedostaci ove metode mogu biti povećana cijena (za praktičnost) i nedostatak prodaje željenog.

U kabini često koriste Broaddioran, koji zahtijeva stjecanje sredstva za oksidaciju.

Ovdje je rizik za pretjeravanje s koncentracijom, pa se preporučuje da ostavite izbor ovog postupka za profesionalce.

Najjednostavnija i nježnija opcija – boja za svjetlo kosu koja sadrži klarifier. Svijetli kontrast neće raditi, ali kosa će biti zdravija.

Kako to učiniti?

Opisujemo fazni proces bojenja u 2 boje kod kuće. Za početak, napominjemo da je glava prije bojenja bolje da se ne pere, pa čak i bolje – učinite to 2 dana prije postupka.

 • Pripremite sva potrebna sredstva, morate pažljivo češljati i lagano navlažiti kosu. Zatim podijelite cijeli volumen kapela na ravnom uzorku, svaki dio dijeljenja više, koristeći stezaljku ili gumu. Slično tome, dobivamo 4 repa – 2 na svakoj strani lica.

Ako je kosa gusta, repovi moraju učiniti više.

 • Sada pripremamo klarifier: bez zaborava staviti na rukavice, miješati sastojke u zdjelu prema uputama na paketu. Ako smo odlučili olakšati Blonden, tada se oksidans dodaje volumen 2 puta više od plavuša. Masa bi trebala biti homogena i bez kvržica.

 • Primjenjujemo klarifikator s četkom koja obično ulazi u komplet za bojenje. Počevši od vrha landa, pomičemo vrh s dna, lagano dosežeći gumu, pokušavajući ravnomjerno primijeniti sastav. Bojanje bi trebalo biti brzo tako da klarifier nema vremena za sušenje. 10-15 minuta treba ići u cijeli postupak.

Neki majstori savjetuju da pre-twist niti na pojasevima kako bi se granica između razjašnjenih i ne-aluminoznih dijelova.

 • Tada svaki omotač repa u foliji na sljedeći način: Stavite na sredinu folije, umotajte s rubova, a donji rub se savija gore i na bočnim stranama tako da folija ne sklizne foliju. Držite oko 30-40 minuta.
Čitaj više  Italijanska proširenje kose: Značajke i vrste opreme

 • Uklonite foliju, operite prstenator i ponovno ga nanesite – sada na 5 centimetara više. Čekamo 10 minuta i ponovno operite kosu.

 • Potonji ponovno uljepšaju krajeve kose. Primijenimo reproduktora na njih, operite ga nakon 10 minuta. Nakon toga, moja glava šamponom i balsam.

Ako imate malo iskustva kako ne biste želio reproduktora, preporuča se provjeriti je li se pojavio željeni ton. Trebate pogledati na malu nijansa od nekoliko minuta nakon 20. Ako je boja zadovoljna bojom, isprati clarifier iz cijele kapele. Ako je nijansa potrebna svjetlija, pričekajte još 10 minuta i ponovno provjerite rezultat.

Još jedna tajna je da nakon pranja klarifirača, kosa bi trebala biti oslikana laganom bojom koja sadrži ostavljajući dijelove (vitamini, ulje) tako da prijelaz izgleda prirodniji. Također će dati kosu potrebnu hranu. Sve moderne boje sadrže hranjive tvari, tako da nije potrebno preporučiti određeni brand.

Nakon pojašnjenja, kosa se mora osušiti prije nego nastavite izravno na bojenje. Pa, ako im daš sušiti na prirodan način.

Korak po korak vodič za bojenje izgleda gotovo isto što i za pojašnjenje.

 1. Kosa se mora podijeliti na lance i okupiti se u repovima. Po mogućnosti uvijanje u kabinama. Više repova, prirodan način izgledat će.
 2. Zahvaljujući rukavicama, razvedenoj boji, točno promatranje uputa. Ne zaboravite ventilirati sobu.
 3. Tassel za bojenje nanesite boju od dna prema gore. Boja bi trebala pokriti cijelo pojašnjeno područje i otići u inozemstvo s ne-aluminoznim. Tako će se postići glatki prijelaz na boju.
 4. Držite boju toliko vremena kako je naznačeno na paketu. Učinak će biti bolji ako nosite poseban šešir ili pokrijte glavu s celofom.
 5. Operite boju toplom vodom. Imajte na umu što treba učiniti iu rukavicama. Zatim se rukavice mogu ukloniti i isperite glavu šamponom za obojenu kosu pomoću regenerirajućeg balzama.

To je uobičajena tehnika slikanja, univerzalna za one koji rješavaju ovaj postupak za napraviti kod kuće. Sada razmotrite značajke boje kose različitih duljina.

Na kratki kosu

Kosa podijelite na niti i mrlja s četkom od dna prema gore od savjeta. Na kratkim frizurama, granica bojenja obično se nalazi na razini sredine uha. Svaki obojeni pramen izdržava omotan u foliju oko pola sata – kao što je napisano na paketu. Zatim uklonite foliju, isperite šampon za obojenu kosu i suhi sušilo za kosu.

Sada ting korijena. Stavljamo boju na korijene i češalj ga distribuira tako da uhvatite već oslikana područja. Dakle, dobivamo glatki prijelaz jedne boje u drugu. Boja držite 20 minuta, a zatim isprati, opet mi šampon glave s balzama, nakon čega dajemo kovrče da se osuši.

Dugo

Duga kosa je najprikladnija opcija za ombre, jer tranzicija izgleda posebno prirodno. Duljina omogućuje diverzifikaciju tehnika bojenja – ne klasične 2 boje i 3, a još više. Možete napraviti bojenje dijagonalno, možete istaknuti pojedinačne lance. Na dugim kovrcima, granica bojenja obično prolazi na razini brade.

Čitaj više  Extension Bang: Značajke, vrste i metode

Kosa vlaži, podijelite na 4 repa, a zatim slikamo s krajeva repova iz donjeg prema gore, malo ispod gume. Gledajte u foliji, kao što je opisano ranije, i držite oko 30 minuta, ovisno o uputama. Moja glava i suha. Zatim možete tonirati korijene, kao što je opisano u slučaju kratke kose.

U prosjeku

Ombre na srednjoj kosi se posebno preporučuje za dugi kvadrat, bob-kara i slične frizure. Moderna frizura posebno gleda u neuobičajene boje, na primjer, bijelo s malom. Moderno izgleda izdužene lateralne lance, obojene u svijetle boje. Kada imate srednju duljinu s naglaskom na dno kose, prirodno izgaranje niti je mimično.

Ombre tehnika će također pomoći prilagoditi oblik lica, u klasičnom stilu (tamno gornji, svjetlo dno) slika čini lice više izduženijim, prorijeđenim. Opcija za rezanje s bangs omogućuje dodijeljenu i šiške – na primjer, slikajući svoje savjete.

Prilikom distribucije vremena bojenja duž duljine kose, treba napomenuti da se boja treba držati u prvoj fazi bojenja 5 minuta dulje od sljedećeg, tako da se postiže glatka boja prijelaza.

Postoji mnogo načina za bojenje, različit u izboru materijala i tehnologije. Možete, na primjer, kosu u boji u 3 faze, treperi ih naizmjenično. Sredstva treba navlažiti, lagana zemlja vizualno podijeliti na 3 dijela. Prva parcela održava se u foliju 20 minuta, dva – 10 minuta.

Prijelazi na drugi ton bit će glatko, ako koristite češalj umjesto tassola za bojenje.

Za svjetlo i tamnu kosu, tehnika bojenje je malo drugačije. Glavna razlika u boji i koncentraciji oksidanata kada se koristi plavuša. Tijekom lagane kose, oksidansi se preporučuju od 3 do 6%, a s tamnim od 9 do 12%. Na laganoj kosi, također je impresivna za bilo koju svijetlu, neobičnu boju.

Za brinete postoje 4 posebno popularna načina za obojeni ombre.

 1. Classic (u dva tona), U kojim tamnim niti glatko ulaze u svijetle.
 2. Imitacija korijena obrnutih korijena, Kada crna boja prelazi u dovoljno sjajnu, na području sljepoočnica.
 3. Bojenje troboja, i s izraženom granicom. Specifično pogledate neverstantne boje, osobito u svijetlim brinetama.
 4. Selektivni ombre, S dodjelom pojedinačnih niti ili šiški.

Razmotrite proces neovisne boje boje. U tom slučaju, boja za ombre preporučuje se da odaberete 2 tonove svjetlije. Za kontrast dobre nijanse karamelne boje ili mliječnih proizvoda. Također možete pokušati bakrenu crvenu boju.

Nakon uputa, u skladu s bojom u zdjeli, onda dobiti kosu i podijeliti na zasebne lance. Paint se primjenjuje s dna, na dnu do sredine mjesta koja će biti obojana. Strandovi se drže omotane u foliju 20 minuta. Tada se boja mora isprati i glavom ručnikom.

Sljedeće primjene boje – od kraja do granice bojenja, sada držite boju 15 mnut. Ponovno oprati. Sljedeći korak – zatamnjenje vrha kose iz korijena. Boja se primjenjuje na korijenu s tasselom, a zatim ga povucite do granice s razjašnjenim područjem. Pričekajmo 10 minuta i glavu s korištenjem Balzama. Zatim dajte suhu kosu.

Plavuša kosa daje veliki prostor za fantaziju i eksperimente s različitim bojama. Klasični Ombré pretpostavlja pojašnjenje koja daje učinak paljenice kose. Ali obrnuta verzija je moguća – zamračivanje dna kose i takozvani učinak korijena. Lako se.

Čitaj više  Tehnologija za izvođenje pečenja kemijskog curling

Za laganu kosu, boje obično odabire 2 tona tamnije. Priprema potrebnih materijala, potrebno je razmnožiti boju kao što je napisan na paketu, stavite ga na korijene i pričekajte 15 minuta. Sada, na vrhu prvog sloja boje, nanesite drugu i češljanje na korijen na procijenjenu granicu bojenja. Pričekajte još 10 minuta.

Granica se može obaviti čak i da se stavi na dijagonalu – to se postiže pomoću kose guma, koja pričvrsti kosu u repovima i formira željenu liniju. Pranje boje i lagano sušeći glavu ručnikom, možete još jednom napet krajeva kose, ako se ne postigne željeni učinak. Nakon čekanja na nekoliko minuta, moja glava s balzama i osušena.

Često postoje sumnje – je li moguće napraviti ombre na obojenoj kosi, osobito mračnoj. Ako već imate profesionalac u području slikanja vlastitim rukama, i temeljito znam značajke vaše kose i boje, koje uvijek koriste, onda sigurno postići željeni rezultat. Ali ako ste početnik, treba imati na umu da interakcija boja ponekad daje neočekivane učinke, tako da je najbolje povjeriti postupak za iskusnog majstora.

I ako ste za eksperimente, onda se vrijedi sjetiti da je oslikana kosa trebala biti prvo obeshrabrena.

Savjet

Ombre tehnika daje učinak povećanja volumena kose, a zbog širokog spektra boja i načina njihove primjene pogodan je apsolutno bilo kojoj osobi i moguće je na bilo koju duljinu kose. Međutim, neće biti suvišno savjet.

 • Prilikom odabira boje, preporučljivo je dati prednost prirodnim bojama, profesionalnim bojama ili poznatih proizvođača.

 • Pažljivo pročitajte upute na boje pakiranja i slijediti ju, inače može pokvariti kosu.

 • Kad kupujete boje, prva stvar koju treba obratiti pozornost na – boja ne smije sadržavati amonijak. Non-ammmonic boje su sigurniji za strukturu kose i pridonijeti očuvanju njihovog prirodne ljepote.

 • Prije bojanja, preporuča se ošišam savjete, inače oni mogu objaviti nakon bojanje i pokvariti dojam postupka.

 • Prostorija u kojoj bojenje vrši treba dobro prozračenom, uključujući i tijekom postupka.

 • Ne zaboravite zaštititi svoju odjeću od slučajnog kontakta s bojom – bolje je staviti na neku staru majicu ili ogrtač koji nije žao.

 • Suha kosa nakon slikanja poželjno prirodno.

 • Ako postoji strah od rizičnog eksperimenta, najprije možete ograničiti slikanje kose.

 • Nakon bojenja, vrijedno je glava više često nego u jednom danu, ali idealno – jednom svakih 3-4 dana.

 • Boja se može družiti ili se postupno ispirati, prilagođava se tonikom ili šamponom prikladne nijanse.

 • Suha kosa sušilo za kosu Poželjno je prikazati. I drugi toplinski postupci (curling ili ravnanje) bolje ne držati najmanje prvog mjeseca nakon bojenja. Potrebno je dati kosu da se oporavi nakon prenesenog stresa, koji je ombre nesumnjivo, čak iu blagoj verziji.

 • Za žuljeve krajeve kose možete primijeniti ljubičasti kostur šampon – to će dati zanimljiv ashon.

 • Neravna granica bojenja daje prijelaznu prirodu, pa u prirodnim nijansama ne pokušavaju ga zadržati previše strogo.

 • Na oštećenoj kosi odjela, kao i svaka slika, ne preporučuje se. Prvo morate liječiti kovrče.

    • Ombre ažuriranje potrebno je nakon 3-6 mjeseci.

    Kako napraviti Ombre kod kuće, možete vidjeti u sljedećem videozapisu.

    Ocijenite članak
    ( Još nema procjena )
    Dodaj komentare

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: