Nositelji za plahte: Što se događa i kako koristiti?

Nositelji za plahte: Što se događa i kako koristiti?

U suvremenom tehnološkom svijetu sve se događa vrlo brzo, tako da svaka osoba pokušava optimizirati rutinske stvari što je više moguće, tako da ne zauzimaju previše vremena. Ništa nervira kao list koji se zbunjuje u kutu, kada se samo udobno spustiš u krevetu ili kad si već kasno za posao, i nevašne posteljine, nakon što je skliznuo s madraca, ne želi zauzeti njegovo mjesto. U ovom članku ćemo reći o prilagodbama, pouzdano popravljajući prekrivač i spasiti vas od potrebe za redovitom punjenjem kreveta.

Osobine

Postoji dosta načina za pouzdano pričvršćivanje spavaćih soba na krevetu, a svaka je namijenjena različitim situacijama. Za odabir prikladnog lista za list, prvo je potrebno odrediti razlog zašto je tkanina srušena ili slomljena.

Razmotrite neke od glavnih razloga zašto line može puzati s madraca.

 • Tijekom spavanja. Ako se vrlo aktivno krećete u snu, stalno se okrećete i žurite, plahte se ne mogu samo izgubiti negdje na rubu kreveta, ali također pada na pod. U takvoj situaciji, potrebna je snažna fiksacija, možda čak i na dva načina na dva načina.
 • Neprikladna veličina posteljine. List mora biti izabran mnogo više madraca tako da se rubovi mogu omotati ispod njega. U slučaju da je tkanina samo nekoliko centimetara koji pokrivaju strane madraca, klizne kako bi se izbjeglo nelagodno.
 • Krilni materijal. Prekriven sintetikom, svile i saten snažno slajd, pa, čak i ako prevrnete nekoliko puta u snu, list može lako kliziti. Proizvodi od prirodnih vlakana, kao što su pamuk i luna, imaju izgrebanu površinu, osim toga, dobro apsorbiraju vlagu i ne držite se tijela.
 • Madrac materijal. Pokriva stare umiruće i pamučne madrace izrađene su od grubih, gustih tkiva koji nisu omogućili posteljinu da plaše. Moderni madraci su izrađeni od ekoloških materijala – postali su mekši, ugodni za dodir i prikladan za korištenje, ali u isto vrijeme njihova površina postala je prepreka. Listovi na takvoj posteljini mogu se postići u kutu kreveta.

U slučaju kada je list dovoljno dugo i širok, možete pokušati riješiti problem, potičući rubove tkanine ispod madraca, umjesto da ih ostavljaju slobodno visi. Kada je vaša posteljina izrađena od prirodnih materijala, a razlog za klizanje je novi madrac, pokušajte kupiti grubo hladnjak, gruba tkanina: Pritural Presspread neće kliziti.

Ako ove metode ne pomažu, a listovi su još uvijek zadovoljni, potrebno je kupiti posebne uređaje za list.

Materijali

Najlakši način pouzdano pričvrstite list je kupiti posebne brave u trgovini namještaja ili Internetu. Takvi uređaji su nekoliko vrsta: plastične štiblinke na elastičnom traku, metalne suspenzere na gumi i plastičnim isječicama. Razmotrite detaljnije svaki tip zatvarača.

 • Plastične štiblire. Takav je brd prikladan samo za tanke tkanine, gusti materijali učvršćenje čak iu jednom sloju neće moći zadržati. Pričvrščivači izgledaju kao dvije štiblire, vezane jedni s drugima s gumom, sve dovršite svoja četiri – jedan za svaki kut lista. Proizvod ne može štetiti tankim tkivima, jer je kvačila na stezaljkama vrlo neobična – sastoji se od dva dijela: gornji dio je predstavljen u obliku plastične petlje, sužavajući se na vrh i donju stavku, u obliku tanjur s šeširom na tankoj nozi. Da biste popravili list, morate umetnuti svoj rub između tih stavki i učvrstiti ih.
 • Metalne brave. Uređaj je tri vrste: s dvije točke fiksacije, s tri točke fiksacije, kao i proizvod s regulatorom dužine gume. Načelo operacije na takvom privitku je otprilike isto kao i suspenders za hlače. Uz pomoć brave, listove se vrlo lako rasteže na madracu, dovoljno je samo popraviti štipaljke na uglovima prekrivača. Ovisno o modelu, guma se može protegnuti od 30 do 170 cm – to vam omogućuje da popravite posteljinu na nekoliko različitih načina.
 • Plastični isječci na cijevi. Neobičan uređaj iz Kine, koji je dovoljan za korištenje – potrebno je umetnuti cijev ispod lista i poklopac madraca, a zatim pričvrstiti posebne štipaljke na cijevi. Mehanizam je prikladan za sve vrste tkanina iz koje je napravljen posteljina.

Trgovački zatvarač uvelike će pomoći u rješavanju problema kliznih listova, ali je gotovo nemoguće pronaći ga u najbližoj trgovini, a kupnja na internetu morat će čekati nekoliko dana, ponekad mjeseci. Ako imate dovoljno strpljenja, možete čekati pošiljku, ali je također moguće riješiti problem mnogo brže – uz pomoć poslanih sredstava.

Kako to učiniti sami?

Ako se ne ispostavilo u najbližem prodavaonici namještaja u sljedećem trgovini namještaja, i to je potrebno popraviti list, možete koristiti domaće zatvarače.

Razmotrite nekoliko načina za pričvršćivanje prekrivenih aparata.

 • Štipaljke za zavjese ili papirni isječci. Uz pomoć takvih uređaja, list je pouzdano pričvršćen na mrežu. Dakle, da materijal drži dovoljno teško, potrebno je snimiti prekrivač i sat madraca između sebe 4-5 štipaljka. Ako je posteljina izrađena od finog tkiva, nemojte napetost prejako, inače platno može ići.
 • Velcroe. Osigurati ploče s čičak, potrebno je šivati ​​svoje dijelove na listu i madrac. Pričvršćivanje sjedala na tkaninu je vrlo jednostavno: može se postaviti na prekrivač na šivaći stroj, a to će biti prikladnije za kanalizaciju do madraca. Nažalost, Velcro poslužuje vrlo dugo – od 5 do 10 stirika, ipak su vrlo jednostavni za zamjenu novim materijalom.
 • Petlje i gumbe. Prilično jednostavan način za pričvršćivanje listova – za njega samo trebate šivati ​​gumb do madraca i petljati u krevet. Petlja je obično izrađena od gume, vrpce, čipke ili obrađenog komada tkanine. Kada postoji tako udoban pričvršćivanje na madracu, krevet neće sumnjati i ne mora to ispraviti. Vrpce se mogu dovoljno slomiti, a guma se rasteže, stoga je mudriji koristiti komad čipke iz cipela ili ručke petlje iz tkanine.
 • Dodatna oprema za spavaće sobe. Možete pričvrstiti prekrivač uz pomoć ruff na gumenom traku – samo treba staviti na vrh zaštićenog lista. Takav proizvod se ponekad prodaje u skupu posteljine, ali se također može ušivati ​​neovisno o tkanini u boji i materijala za posteljinu.

Neki nositelji, kao što su vezivni i “krokodili”, mogu oštetiti ili čak razbiti tankog poklopca s dugim korištenjem, tako da ih je bolje koristiti samo kao privremenu mjeru, a ne na kontinuiranoj osnovi. Štoviše Takvi privici su vrlo prikladni za jednokratne plahte, jer su vrlo lako nositi i ukloniti.

Kako koristiti?

Koristite plastiku ili metalni zatvarači su dovoljno jednostavni, potrebno je ravnomjerno položiti krevet u krevet ravnomjerno, a zatim slijediti upute:

 • Otvorite plastičnu držač ili metalnu štipu i pričvrstite kut na jednoj strani+
 • Podignite madrac i rastegnite ispod guma uređaja+
 • Pričvrstite drugu stranu pričvršćivača na drugu stranu ugla, na istoj udaljenosti od vrha+
 • Provedite isti postupak za svaki kutak prekrivača, promatrajući istu napetost.

U slučaju kada je držač ima tri točke pričvršćenja, prvo morate pričvrstiti jedan od njih na vrh ugla, a zatim ponoviti upute.

Za pričvršćivanje listova uz pomoć veziva ili “krokodila”, potrebno je popraviti rub plahte ispod pokrivača madraca, a zatim u svakom kutu pričvrstiti 4-5 krpelja. Zaključavanje s šarkama i gumbima je vrlo prikladno, jer je list pouzdano fiksiran i, ako je potrebno, dodaci se mogu lako mijenjati.

To je prikladnije za šivanje petlje do ruba lista, a gumbe – do madraca, a zatim se mali priključci neće prekinuti prilikom pranja u perilici rublja.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: