Teay Fox teritorij: Opis i savjeti za njegu

Teay Fox teritorij: Opis i savjeti za njegu

Igračka Fox terijer je pasmina pasa koji posjeduje nekoliko imena. Među njima – igračka lisica, amerta. Također, životinja se često naziva American Toy Fox terijer. Predstavnici ove pasmine su prilično mali prema veličini, stoga se smatraju ukrasnim kućnim ljubimcima.

U početku, terijeri za lisice su izvedeni za hvatanje raznih štetočina glodavaca (na primjer, štakori ili miševi).

Povijest podrijetla

Stijena, koja je postala izvorni za američki igračka lisica terijer, je glatka skakavija. Ove životinje natrag u dalekom XVI. Stoljeću, Britanci se koristi kao drugovi u procesu lova. Psi posjeduju takve vrijedne kvalitete kao agilnost i energiju, te se stoga dobro nosili s lovačkim dužnostima i bili su visoko cijenjeni uzgajivačima. Zbog činjenice da su glatko kose konzojni čelsers bili nehomogena stijena (među životinjama u kojima su se susreli s malim i većim pojedincima), odlučeno je da se formira razna nekoliko vrsta.

Kako bi pričvrstila malu veličinu glatko kose pasa na genetskoj razini, koja je registrirana od strane organizacije pod nazivom Ujedinjeni Kennel klub, životinje su prešle s raznim minijaturnim stijenama. Dakle, Fokmetries s glatkom vunom počela se dogoditi u kuglice, Chihuahua, Manchester terijeri i prava. Kao rezultat takvog uzgojnog rada 1936. godine, pasmina je službeno registrirana pod nazivom Toy Fox Terrier (igračka Fox Terrier).

Opis

Ako razmišljate o akviziciji kao američkog ljubimca američkog to-fokusistera, onda biste se upoznali s opisom ove pasmine. Štoviše, obje s fiziološkim značajkama PSA i svojim mentalnim karakteristikama.

Izgled

Američki terijeri su domaće četveronožne kućne ljubimce. Posebno obilježje životinja je sportska tijela i prilično jake kosti. Pokreti milosti i plemenitih, koji se osigurava fleksibilna graditi, kao i razvijena mišićna masa. Prema službeno registriranim standardima, Visina životinje je oko 25 centimetara, a težina ne prelazi 3 kilograma.

Općenito govoreći, anatomska struktura tijela psa je prilično proporcionalna. Kvarska kutija konzojnička kutija ima zaobljeni oblik, a dio lica ima obrise u obliku klina. Amertoy nos je obično bio obojen crnom, ali postoje iznimke. Dakle, ako je cjelokupna boja životinje smeđa, tada se migge može naslikati u takvoj hladovini. Važno je napomenuti da je ugriz u životinji točan. Oči PSA u njihovom obliku su zaobljene i konveksne, uši stoje.

Životinjski torzo u svojim obrocima podsjeća na trg, odnosno, njegova duljina je gotovo jednaka visini. Struktura ženki može biti više izduženija i pravokutnija. Dojke američke igračke foxcrier ima zavoj i duboko je. Rep je dovoljno zasađen. Šape (i prednji i stražnji) su osuđeni i raspoređeni paralelno međusobno.

Kosa životinja kratko i mekana na dodir. Vuna ima dobru strukturu i sjaji u svjetlu. Duljina kosu varira: na primjer, oko vrata je duže. Ukupno u prirodi postoje 4 priznate boje lisica.

U svakom od 4 slučaja, osnovna nijansa je bijela, ali može uključivati ​​nekoliko nijansa: smeđe, crvenokosa, crna i opipljiva.

Lik

Najizraženija značajka karaktera amerale – energija. Tijekom svog života, psi vode aktivan način života. Također su istaknuli takve osobine kao što su hrabrost i neustrašivost, predanost i lojalnost, razvijene intelektualne sposobnosti, ponos, budnost.

U obitelji u kojoj životi životinja, pas se ponaša prijateljski. Dobra je za kontakt sa svim kućanstvima, uključujući djecu školske dobi (s djecom koja su mlađa, životinje mogu sukobiti). Unatoč takvom ponašanju s članovima obitelji, S nepoznatim narodom, životinja se može ponašati u opasnosti i opreznoj.

Treba napomenuti da članak opisuje svestrane osobine karaktera i najkarakteristične značajke. Međutim, različiti psi ovisno o mentalnim značajkama i obrazovanju mogu se značajno razlikovati u prirodi i ponašanju. Četveronožni ljubimac treba aktivno razonodo i česte šetnje. Ali ako ćete sastati s drugim psima na putu, trebali biste biti posebno pažljivi, jer se mogu pojaviti sukobi između životinja.

Toy-Fotekteri trebaju stalnu pozornost i brigu, tako da Ako je vaš životni stil bogat, a često nestati na poslu, mi smo na poslovnim putovanjima, onda ne biste trebali pokrenuti psa ove pasmine.

Ako Amerto ne daje dovoljno pozornosti, može se razboljeti.

Hraniti

Amerta je pasmina pasa koji se mogu nazvati svejedi. Životinja je potpuno ne-zarazna u odnosu na hranu i stoga je sklona prejedanju, skup viška težine, pa čak i pretilosti. Zato je vrlo važno napraviti ispravnu prehranu za konzojniranje, kao i napraviti raspored snage i kontrolirati dijelove. Sve to će uštedjeti zdravlje i proširiti život vašeg ljubimca.

Pri izboru vlasnika možete hraniti dovršene feedove u igri (suho ili mokro) ili prirodnu hranu.

 • Ako želite prvu opciju, tada treba poduzeti posebnu pažnju za kupnju hrane. Odaberite formulacije hrane od visokokvalitetne i imaju dobru reputaciju proizvođača. Pažljivo pročitajte ambalažu i kupite samo one proizvode koji odgovaraju pasmini, dobi i fiziološkim značajkama životinje.
 • Ako odlučite hraniti svoj amerali s prirodnim proizvodima, onda se pobrinite za to da su svježe. Nemojte hraniti životinju s vezom iz svog stola. Promatrajte ravnotežu proteina, masti i ugljikohidrata, a također uključuju u prehrani vitaminskih i mineralnih kompleksa.
 • Povremeno, vaš četveronožni prijatelj može se kupiti razne delicije koje nudi niz modernih zooloških trgovina. Ne zaboravite promatrati ravnotežu vode životinje.

Briga

Općenito, vrijedno je napomenuti da sadržaj životinjske pasmine foks terijera neće uzrokovati poteškoće s vama. Sve aktivnosti skrbi su vrlo jednostavne u izvedbi.

 • Prije svega važno je zapamtiti da se životinja treba redovito češljati. Ovaj postupak treba provesti pomoću posebnih grebena i četki.
 • Također je važno okupiti postupke vode – provodi se prema potrebi. Iu toploj sezoni, pas bi trebao biti okupan češće nego zimi. Amertorya se može razbiti samo u toploj vodi i koristiti deterdžente koji su posebno dizajnirani za životinje. Šamponi, gelovi za tuširanje i sapuni koji ljudi uživaju mogu negativno utjecati na kožu i životinjska vuna.
 • Jednom tjedno psi trebaju očistiti vaše uši. To bi trebalo učiniti uz pomoć običnih pamuka, ako je potrebno, možete navlažiti vodom ili biljnim uljem (tekućine pomoći će se nositi s posebno intenzivnim onečišćenjem).
 • U procesu skrbi važno je obratiti pozornost na šišanje. Ovaj postupak treba provesti najmanje 1 vrijeme mjesečno. Štrajk kandže bi trebao biti vrlo uredan kako ne bi povrijediti meke tkanine i ne uzrokuju nelagodu svojim kućnim ljubimcima.
 • Također u procesu sadržaja ne zaboravite pratiti stanje usne šupljine i zubi konzojništva. Kako biste održali zdravlje životinjskih očnjaka, morate obaviti redovito čišćenje s posebnom četkom i zalijepiti.
 • Zbog činjenice da pas ima prilično kratku vunu i ne posjeduje poddlaka, ne tolerira niske temperature zraka. Zato je važno voditi brigu o kupnji posebne odjeće za pse. Također, kao dodatni uređaji treba kupiti uzici (najpogodniji pogled je uzik – rulet). Također, životinja treba udoban ovratnik.
 • Ne zaboravite da pas treba imati svoje mjesto. Zbog činjenice da je Fox terijer mali pas u svojim dimenzijama, životinja se može izraditi iu malim apartmanima u uvjetima urbanog okruženja. Važno je da pas ima svoje zdjele za hranu i vodu, kao i Lena (može biti izrađena od starog pokrivača).
 • Pažljivo gledajte ponašanje životinja. Letargija može ukazivati ​​na progresivnu bolest. Ako primijetite takvo ponašanje, svakako biste trebali pokazati liječniku za životinje. Osim toga, ne zaboravite na obvezne profilaktičke kampanje za veterinar barem od 1 puta u 6 mjeseci. Ni u jednom slučaju ne ne može se baviti samo-lijekovima, jer može primijeniti još veću štetu vašem četveronožnom prijatelju.
 • Trebali biste se pobrinuti za pravovremeno cijepljenje vašeg ljubimca i njegovu obradu iz različitih parazita (crva, buha i t. D.).

Obrazovanje i osposobljavanje

Kao što je već spomenuto, predstavnici pasmine fox terijera su vrlo razvijeni u intelektualnim uvjetima. Zato su dobro poslužili trenirati i odgoj. Međutim, učenje treba započeti što je prije moguće, jer postoji prirodna tvrdoglava u prirodi životinja, koja će biti teško prevladati ako se ne bavi brigom za životinjske vlakove. Vrlo je važno voditi brigu o socijalizaciji psa – treba ga poduzeti da hodaju, upoznaju s novim mjestima i životinjama, ljudi.

U procesu učenja vrlo je važno pokušati pretvoriti obuku u igri, budući da su monotone klase dosadne za taj konzojni. Životinje mogu odbiti izvršiti timove i trikove. Zato je potrebno Pronaći pravi pristup za obuku životinja. Ako je moguće, povjerite ovaj zadatak profesionalnom fokusu.

Također je vrijedno spomenuti činjenicu da pravilno obučeni Amerto može sudjelovati u natjecanjima i izložbama, zauzimaju nagrade i primaju nagrade.

Zdravlje

Životinje koje pripadaju pasmine fox terijera, imaju tendenciju da se brojne različite bolesti. Među njima možete odabrati sljedeće:

 • hipothyerio+
 • Dislokacija+
 • Patologija krvnog sustava+
 • Alergije različite prirode+
 • Demodecosis i T. D.

Razina predispozicije za ove bolesti ne može se unaprijed predvidjeti. Međutim, do potpunijeg studija o zdravstvenom statusu lisica terijera može se implementirati Posebni genetski testovi. Osim ovih genetskih bolesti, životinje mogu biti podložne drugim bolestima. Međutim, oni su najčešće povezani s nepravilnim odlaskom i nepoštivanjem preporuka stručnjaka. Ali ako slijedite sve upute, onda će vaš četveronožni prijatelj moći živjeti do 13 godina.

Tako smo se upoznali s općim opisom, kao i razlikovne značajke pasa pasmine Fox terijera. Kako možete osigurati da se životinja može zadržati gotovo u svim uvjetima i klimi.

Međutim, za održavanje zdravlja vašeg ljubimca treba poštivati ​​sve preporuke stručnjaka.

U sljedećem videozapisu čekate zanimljive činjenice o pasmine fox terijera.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: