Suha hrana za mačiće: Savjeti za odabir i značajke primjene

Suha hrana za mačiće: Savjeti za odabir i značajke primjene

Kada se u kući pojavi mačić, odmah postavlja pitanje kako i kako ga hraniti. Postoji ogromna raznolikost sorti hrane za životinje: prirodna hrana i suha. Često izbor vlasnika pada na drugu verziju zbog ravnoteže njezina sastava. Bilo da je dopušteno hraniti mačići u takvoj hrani, kako to odabrati – mi ćemo to shvatiti s tim i drugim pitanjima u članku.

Karakterističan

Suha hrana – to su granule koje se stvaraju na temelju mesa s dodatkom vitamina i elemenata u tragovima. Gotovo svi proizvođači dijele svoje proizvode u dvije glavne linije:

 • Za odrasle mačke+
 • Za mačiće.

Za male predstavnike obitelji mačje hrane, bit će s malim granulama, koje se nalaze u ustima. Takva će hrana biti pomoć 80-90%, a nutritivna vrijednost će biti više nego za odrasle. Neovisni detalji i u količini minerala, jer mačići imaju povećanu potrebu za njima, dok rastu.

Prilikom odabira hrane za životinje obratite pozornost na sastav, Odaberite taj proizvođač koji je uključio prirodne proizvode. Dakle, “dehidrirana piletina od mesa” – prirodna komponenta, “ptičje brašno” – ne.

Također važna činjenica je nedostatak boja, konzervansa, glutena, brašna pšenice. Dobar feed bit će obogaćen od biljnih vlakana i minerala.

Veterinari ne savjetuju da kombiniraju “suhu hranu” s prirodnom prehranom. To je zbog različitih načina za probavljanje proizvoda. Ako vaš mačić jede “krekere”, zahtijeva veliku količinu vode koju nije potrebno za prirodno hranjenje. Stoga, česta promjena sustava napajanja može dovesti do stagnacije kolica, zatvor, gastroenteritisa.

Kada ste definitivno odlučili da ćete hraniti mačića sa suhom hranom, pokupite proizvođača koji odgovara vašem omiljenom.

Napraviti izbor jednom iu budućnosti kupiti samo takvu hranu. To će vam omogućiti da izbjegnete probleme s gastrointestinalnom traktom.

Prednosti i nedostatci

Različiti sustavi prehrane uzrokuju mnoge sporove među veterinarima i iskusnim uzgajivačima. Netko vjeruje da ne postoji ništa bolje od prirodne prehrane, a neki kažu suprotno.

Pozitivne strane

 1. Tvrdi proizvođači hrane uzimaju u obzir značajke razvoja mačića i stvaraju hranu s visokom kalorijom. To je važno, jer svaki mjesec gledamo nevolje, oporavio mačić ili ne.
 2. Obogaćivanje “krekera” vitaminima, mineralima, mikroelementima, tako potrebnim za skladan razvoj djece.
 3. Hostese su oslobođeni svakodnevnom kuhanju na njihove kućne ljubimce da se u suvremenim megalopolisa neki plus.
 4. Zdjela s hranom je ispunjen jednom ujutro, a sama mačić može regulirati količinu hrane koristi u isto vrijeme.

negativni trenutke.

 1. Najvažniji argument veterinara koji ne savjetuju suhu hranu – to je pojava urolithic bolesti. Međutim, s poboljšanjem kvalitete proizvoda, ovaj problem postepeno nestaje. Glavna preporuka je da se ne isplati odabiru hrane masovno tržište, kao što su „whisks”, „Friskaas”, „Kittikat”.
 2. Oštri granule mogu oštetiti nježnu sluznicu mačića.
 3. Dobra hrana s prirodnim komponentama su prilično skupe. Osim toga, to je često teško ih je naći na policama uobičajenog supermarketa.
 4. U prisutnosti bojila i konzervansa, dijete može razviti alergija.
 5. Ako je mali ljubimac ograničen na vodni resurs, to će uzrokovati stagnaciju straha i velikih problema s cijelim gastrointestinalnim traktom.

U svakom slučaju, odaberite kako hraniti mačiće, samo vlasnik ima pravo. Ali za analizu svih prednosti i mane različitih pristupa sustavu elektroenergetskog, potrebno je.

Ocjenjivati ​​najbolje

Do danas, broj mačke utječe na maštu. Kako ne biti zbunjeni među ovom sortom i odaberite stvarno ono što treba biti vaš omiljeni?

Već smo rekli da je potrebno pažljivo pročitati sastav hrane. Ponovite ponovno ono što trebate tražiti:

 • U dobrom hrani, prirodno meso je nužno prisutno+
 • Za mačiće “Sukhariki” su obogaćeni vitaminima i mineralima+
 • Potražite vrijeme skladištenja: Što su kraći, a manje konzervansi dodaju u hranu+
 • Također obratite pozornost na prisutnost boja, glutena, pšeničnog brašna, stabilizatora – sve to bi trebalo biti u minimalnoj količini i bolje odsutno odsutno.

Strana proizvodnja značajno se razlikuje u kvaliteti. To može biti:

 • Royal Canin Veličina prehrane Mini Junior+

 • Hill’s Science Plan štene i mačić+

 • Eukanuba štene i junior mala pasmina+

 • Provodi+

 • FAMINA N & D+

 • Purina.

To je neke od najboljih feed. Asortiman je ogroman, možete odabrati okus koji će odgovarati vašem ljubimcu: s Turskom, goveđem, zeca i drugih. Također, mnogi proizvođači proizvode i vlažne hrane, konzervirana hrana, prolazi.

Kako pripremiti želudac mačić?

Većina veterinara se približava da je do 1,5-2 mjeseca starosti hrane mačići suha hrana je nesigurna. Najčešće se oslanjaju na činjenicu da oštri rubovi granula oštećuju probavni trakt. Potrebno je, pa ako odlučite dati “krekere” u tako mladoj dobi, morat ćete ih pripremiti.

Prije svakog obroka, klinac ga kuha svježi dio. Ako dajete “krekere”, moraju biti otečeni. Da biste to učinili, uđite u trgovinu mlijeko za laktoze ili zavarivanje ne-debelih pileće juhe. Dodajte malo mesa u tekućinu, približno 1 žličicu. Zatim ulije krekere, svakako pričekajte kad su potpuno navlaženi, promiješajte sve u korijensku kašu.

Takve manipulacije se drže do dobi od 2 mjeseca. Tada će biti potrebno postupno promijeniti dosljednost: dodajte vodu i meso manje, u više količine.

Do trenutka kada će djeca početi smanjiti zube, počet će aktivno grickati i ugristi. Ovo je optimalno vrijeme za potpuni prijelaz na suhu hranu, obično mačići doseže tromjesečno doba. Zapamti to Hrana treba biti po dobi, tako pažljivo ispitati pakiranje za označavanje po mjesecu.

Svaki proizvođač ima posebnu tablicu, koja bi trebala odrediti mnoštvo hranjenja i volumena dijela.

Vrlo male mačke zasićenja se ne osjećaju odmah, pa sipajte u posudu točno toliko hrane, koliko je potrebno odjednom jesti.

Oni liječnici i uzgajivači koji se pridržavaju takvog ranog uvođenja suhe hrane, istaknuo je da su hranjive tvari, vitamini i minerali uravnoteženi, tako nužni za rastući organizam.

Prirodni proizvodi nisu toliko bogati hranjivim tvarima kao umjetno sintetizirane granule, tako da će zadovoljiti potrebu za mačićima obične hrane trebat će znatno više. To dodaje neke poteškoće, jer je maskin želuca vrlo mali i jednostavno neće moći primiti potrebnu količinu dijela. Također na prirodnom hranjenju povećava volumen fecesa, koji je negativna točka u apartmanu.

Naravno, čak i uz stalno hranjenje suhe hrane, možete hraniti svoje kućne ljubimce prirodnim proizvodima: uglavnom svježem sirom, kuhana piletina, meso s niskim udjelom masti, ion, krema. Zapamtite da se prijem suhe hrane i prirodnih proizvoda mora održati najmanje 3 sata!

Iz koje godine možete dati?

Moderne ideje o pristupu prehrani mladih mačaka podvrgavaju se promjenama. Dakle, većina veterinara sugerira da se prvi “krekeri” već mogu dati od 4-5 tjedana. Puni prijelaz na suhu hranu provodi se za tri četiri mjeseca.

U ovom trenutku morate jasno pratiti ono što je ljubimac jeo.

Količina dobivene hrane kao rezultat dijeljenja dnevnog volumena “šećera” na frekvenciji hranjenja, prelijevanjem neposredno prije obroka. Samo do godine možete napuniti zdjelu jednom dnevno.

Petnaentnost hranjenja

Od rođenja mačića jede mamino mlijeko. Obično to rade bez povlačenja bilo kojeg režima, – kao što sam htjela, dobio sam. Od dva mjeseca, vrijeme je da zauzmete frekvenciju hranjenja u vaše ruke.

 • Od 2 mjeseca Mači dovoljno 4-5 obroka za hranu po danu. Svaki od njih treba sadržavati juhu, suhu hranu, mali dio mesa. Jednom dnevno možete dati prirodne proizvode. Mlijeko se nudi samo ako je beba ekskomuntirana iz mame.
 • Tromjesečni Mačići se prenose na četiri. U ovom trenutku, smanjiti količinu tekućine u dijelu, neka cijele “krekere” počne naići. Upišite postupno u prehrani fermentiranih mliječnih proizvoda i sira.
 • Od šest mjeseci Mačić mora jesti tri puta dnevno. Dijelovi se još uvijek pripremaju za svaki obrok i izlijte točno ponekad. Od šest mjeseci, prestanite dati čvrsto mlijeko – samo fermentirani mliječni proizvodi.
 • Bliže godini Kid počinje osjećati signale gladi i zasićenja, frekvencija hranjenja se smanjuje na dva puta. Od tog vremena možete sipati u zdjelu odmah cijelu hranu, izračunati za taj dan. Međutim, nije potrebno učiniti ako se vaš ljubimac odnosi na izokante, brzo se ispravlja s predloženim dijelom i zahtijeva više. U tom slučaju morate uliti u zdjelu samo jednokratni dio.

Prilikom hranjenja suhe hrane, mačić bi trebao imati okrugli sat za pristup svježem pitkoj vodi. Promijenite ga što je češće moguće, jer se tijekom pijenja hrane pomiješa s tekućinom, turbinama i gubi svoju atraktivnost za mačića.

Pravilno koristite svježu filtriranu vodu, ne dopustite da djeca kuhaju.

Veterinarske recenzije

Prema većini veterinara, obratite se suhim mačićima iz mjesečne dobi, kada počinju rezati zube. Cijeli prijelaz na “krekere” provodi se za tri mjeseca. Najbolje je kombinirati s potpunom emisijom mama mačke.

Ako mačić postavi nešto zauzvrat za suhu hranu, možete mu ponuditi mokar istog proizvođača. Postupno smanjite dijelove vlažne hrane i povećajte volumen “krekera”. Što je više glatkih prijelaza s jedne vrste hrane u drugu, učinit ćete, lakše će se restrukturirati gastrointestinalnom traktom.

Jedno od čestih pitanja koje je vlasnik mlade mačke mučen – vrijedi davanje mlijeka. Veterinari ne savjetuju ovo da učine, jer često dovodi do poremećaja probave. I od godine, mlijeko je strogo zabranjeno, jer uzrokuje bolesti gastrointestinalnih tijela.

Supervid suhe hrane za mačiće može se vidjeti u video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: