Somomik-prijevod: sadržaj i skrb, kompatibilnost s drugim ribama

Somomik-prijevod: sadržaj i skrb, kompatibilnost s drugim ribama

Somik Sindontis je neobičan riblji preokret, koji je dom Kamerun Afrike Republike. Ovaj predstavnik obitelji Peristosy razlikuje se mirnim karakterom i zanimljivim navikama, ima izuzetan izgled i nepretenciozan u sadržaju. Zbog toga mnogi akvaristi vole ove podvodne stanovnike na druge ribe.

Opis tipa

Somomik-preokret je brkovi životinja, obično u akvariju valjao do 5-8 osoba. Sindontis ima goli pozivatelja bez vage, zaštićenih školjkama s oštrim šiljcima i tajni sluznice, u dužini doseže 15-30 cm, pa za kućni sadržaj to je prilično velika riba. I Somika ima tri para brkova koja se nalaze na dnu velike glave i nalikuju resa. Torzo i glava životinje mogu imati svjetlo, sivu i tamno smeđe ili crnu boju.

U pravilu postoje mjesta različitih nijansi na stranama i leđima. Iznimka je trbuh, lišen bilo kojeg crteža.

Riba ima mirno uravnotežen karakter, zauvijek zauzeta njegovim poslovima. U danu, somice su uglavnom pasivni, vole se sakriti u šikara biljaka i svih vrsta skloništa na dnu akvarija. Noću, riba obično oživljava, postaju mobilna i aktivno hoda u životu u potrazi za hranom.

Neke chastousnog stanovnika plovidbe su zanimljivi – Somik se pojavljuje s trbuhom, plivanjem i odmaranjem i odmaranjem u takvom položaju. Dugo vremena. Usput, druge sorte također preferiraju izvanredno stanje, u kojem troše većinu života, iz tog razloga, ribe i pozvali.

Unatoč mirnom temperamentu, preokreti mogu biti agresivni ako je riječ o drugim podnositeljima zahtjeva za njihov teritorij. Ako stavite u akvarij ribe, koji također vole provoditi vrijeme u kopanju tla, onda soma može vrlo teško odgovoriti na njihovu prisutnost. Budući da su ulovi u mogućnosti potražiti ostatke organacija u najtežim dostupnim mjestima, akvarij uvijek ostaje čist. Perous se može držati zajedno s drugim vrstama, najčešće je to kombinacija s afričkim ciklidima. Postavite male ribe u blizini je nesigurna, jer tijekom noćnog lova, preokreti ga mogu napasti i gutati. Kod kuće, s kompetentnim hranjenjem i skrbi, akvarijski ulov može živjeti na 10-15 godina, a više, dok u prirodi njihova dobi ne prelazi 5 godina. Međutim, ako ne marite o svojoj ribi, teško ih dopire do 1-2 godine.

Sorte sinodontisa

African Somik-preokret, u ustima Konga i svijetlosmeđe boje s tamnim ukrasom, obično može rasti do 7-10 cm i ima životni vijek do 9 godina. Ali osim njega postoje i druge dekorativne vrste tih riba, naime:

 • Neto u obliku sinodosti – Lijepa riba tamno-kava boja s tamnim malim mrljama i dugim, lepršavim perajama + prosječna veličina pojedinaca -15-20 cm, život – oko 9-10 godina+

 • Flagovy Somik – Zove se životinjska siva boja s velikim tamnim mrljama raznih oblika, tako se zove zbog okretanja na leđima, čiji je snop rastegnut kao zastava, u dobrim uvjetima može živjeti 13-14 godina i doseći 35 cm+

 • Sranje (dalmatinski) – riba u dužini od 17-19 cm, svijetlo, lijepo, s rubom laganih i plavih boja peraja, trajanje života – 10-14 godina+

 • Star Som, Također se zove anđeo – iznimno spektakularan predstavnik perioznih mačaka kave, ljubičaste boje s jarko crvenim ili zlatnim oznakama na tijelu, duljina tijela muškaraca – 25 cm, te ribe žive do 12-14 godina.

Tu su i druge vrste Somova, kao što su Petrikola, Albert, Domino, pucanj, leopard, mramor, klaun, Koshechevnik. Nemoguće je ne zaustaviti se na tako izvanrednom podvodnom stanovniku, kao som kukavica.

Prepoznatljive značajke prepunih ulova

SZONDONTIS SOM-CUKKOO – Ovo je raznolikost u raskolu, afrička jezera sa slatkom vodom. Kukavica Riba nije bila uzaludna, ima naviku stavljanja jaja u gnijezdo raznih vodnih stanovnika. Da, a boja soma podsjeća na boju slavne ptice – njegov izduženi žuti torzo prekriven je crnim mrljama različitih oblika. Kod muškaraca su više zasićeni, a torzo je vitkiji od ženke.

Razlika u izgledu muškog od ženke leži u obliku kralježnice – u dječacima on je više ukazan.

Koža kože pokriva sluznicu, ali na njemu postoje male vage, koje ga razlikuju od drugih, goli predstavnici vrste. I Riba ima velike okrugle oči, koje se nalaze na obje strane glave, široka usta s brkovima na dnu. Oni mu pomažu da plovi u svemiru, uključujući noću, kada se životinja lovi. U dužini, predstavnici vrste mogu doseći 12 cm, na svoj način, oni su dugotrajne, jer njihov život život ponekad doseže 20 godina.

Kako se brinuti?

Sinodotone su nepretenciozni prema uvjetima pritvora, ali Njega za njih osigurava sljedeće zahtjeve:

 • Volumen akvarija izračunava se uzimajući u obzir veličinu ribe – za eminome u duljini od 10 cm – 50 L, pojedinci do 15 cm – 80 L, s tijelom od 20-25 cm – 150 litara+
 • Optimalan broj pojedinaca u jednom spremniku – 4-6, jednoj ribi se ponašaju neadekvatno, oni se neprestano skrivaju previše lud. Ugodnije soma osjećam u stadu, s izuzetkom ulova, koje možete zadržati+
 • Životinje trebaju opremiti nekoliko skloništa koje se mogu graditi od keramičkih šalica i lonaca, drvenih squabsa ili kamenja + glavna stvar tako da se riba može slobodno kretati u ovim labirintima i mink, kao i plutajuće+
 • Vegetacija koja je poželjno sletjeti u akvariju – tropskim grmovima kriptokorina, puzav izbojci anubias, popularan zbog svoje nepretenciopness echinododus + biljke bolje instalirati u posude, jer somice ponekad oštećuju svoje korijene+
 • Za som, kukavica će morati održavati temperaturu vode ne niže od + 22- + 28 stupnjeva, dok je važno prilagoditi kiselost koja bi trebala biti u rasponu od 7-8 jedinica+
 • Riblje rasvjeta je nevažno, jer cijeli dan troše u pasivnom stanju, a noću smo hodali i proizveli hranu u mraku zbog njihovih osam-sranje+
 • Dno tlo za akvarij će poslužiti kao veliki riječni pijesak ili male komadiće šljunčanog + unaprijed odabranog tla tretiraju se s kipućom vodom, a zatim stavite na dno sloja najmanje 7 cm+
 • Redovito 1 vrijeme u 7 dana 1/4. Dio vode zamijenjen je svježim tijekom općeg čišćenja, kako bi se sigurno raspršio s uobičajenim pranjem tla, bez primjene kemikalija.

Multi-Ski Catcher, kao i drugi sinodontone – svejedi ribe, Stoga, hranjenje ribe mogu biti živi insekti, mala riba, suhi moljac, rafla i gimmarus, pred-zid herkule pahuljice, kriške lišća maslača, salate, krastavac i tikvice. Glavna stvar je imati razne sastojke dnevno u izborniku. Ali udio lavova u prehrani je živa hrana, a manje od pola-povrća suhe i smrznute jela.

Volumen dijelova određuje je li riba može progutati predloženu hranu 3 minute. Hranjenje se događa jednom dnevno 2-3 sata prije zalaska sunca.

S kojom se možete kombinirati?

Govoreći o kompatibilnosti s drugim ribama, na temelju iskustva akvarista s iskustvom, najbolje od svih sinodontisa se slaže s takvom vrstom kao što je lyalyus, Auloulokara, Haplochromis iz Jacksona, Rainbow Fish – Melanotenija, Skalariju i Cikhlida Mbun – Sorodii Omomikov u native Afrička jezera. Sinodontis se smatra mirnim, prilično pametnim i kontaktima. Domaćini soma, koji žive pokraj osobe za dugo vremena, mogu glačati svoje kućne ljubimce u trbuščić, često primijetiti namijenjen pažljivi pogled kada će nahraniti svoja odjela. Međutim, ako je akvarij naselili ribu, vodeći na isti način života kao SOM, onda nedaleko od sukoba. Stoga je vrijedno pažljivo odabrati susjede za tako neobičan i slatki grabežljivac.

Na sadržaju soma, vidi dolje.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: