Pregled popularnih vrsta skalarnih i njihovih pasmina

Pregled popularnih vrsta skalarnih i njihovih pasmina

Ispred obožavatelja akvarijskog ribe često se ističe – kakve su vrste sadnje vodeni prostor tako da izgleda lijepo. Svijetla egzotična boja skalara čini ih čestim “gostima” od akvarista. Veliki broj dostupnih sorti omogućuje stvaranje šarenog i neobičnog podvodnog svijeta kod kuće. Da biste odlučili koje su vrste poželjnije, morate proučiti značajke boja. Uostalom, svi imaju svoje razlike.

opće karakteristike

Skalaria, koja se također često nazivaju slatkovodni anđeli, odlikuju se neobičnim oblikom s zgušnjavanjem na stranama i dugim perajama. Može se reći da njihov pozivatelj izgleda kao trokut ili polumjesec. Duljina ribe doseže 15 centimetara, a visina zajedno s perajama je unutar 25 do 30 centimetara. Te peraje koji se nalaze na hlačama podsjetile su u obliku niti, a ostatak karakteriziraju veće veličine. Površina tijela je prekrivena malim ljuskama.

Muški i ženke izgledaju približno isto, ali prvo, kao karakteristično za neke ribe, imaju više konveksnog čela. Skalaria se često bira za razrjeđivanje doma zbog njihovog neobičnog ponašanja.

U prvim danima ulaska u akvarij, oni se ponašaju vrlo pametno i ponekad čak i ostaviti svoj mali kolega.

Međutim, s vremenom se opuštaju i počinju jednostavno plivati ​​u akvariju, čekajući hranjenje. Zanimljivo je da se ponašaju riba i preko razdoblja reprodukcije. Za odgođena jaja, dva predstavnika odraslih prate odjednom, odmah potaknute svi nastajani stranci.

To je prikladnije za sve skalarne da se osjećaju u visokim akvarijima male duljine, čiji je volumen najmanje 100 litara. Oni su apsolutno neosporni za hranu i spremni su jesti kupljene kompozicije, žive ili smrznute bića. Temperatura vode u spremniku treba biti unutar granica od 24 do 28 stupnjeva topline, a pH ne prelazi razmak 6-7.5.

Odabir susjeda za ribu, potrebno je izigirati na sličnu razinu postojeće agresije, a time i vrlo niska. Kupite ih bolje u parovima i budite sigurni da se smiri s paketima.

Sve vrste skalarnih se uzimaju kako bi se podijelile u tri glavne vrste: Skalaria obična, skalariju Altum i Scalaria Leopold. U prirodi, riba naseljavaju u Amazonu, Brazilu, Peru i Ekvadoru, a njihova domovina je uobičajena da nazove Južnu Ameriku. Oni idu u jata koje sadrže do desetak pojedinaca i preferiraju spore teče s toplom i mekom vodom.

Glasovni pogled na Altum vrste

Skalaria Altum je također poznat kao visoki stup. Sorte peruanske rijeke Amazonke karakterizira visina u profilu doseže 50 centimetara. Kroz boja, tip Altum je sličan skalaru običnih, ali izgleda svjetlije, zbog definicije i kontrasta boje. Glavni crtež na površini tijela je kombinacija tamnih i srebrnih traka.

Elegantne peraje su završene filamentalnim zrakama koje stvaraju vrlo lijepo kretanje ribe.

Glava je prilično opipljiva naprijed, a tu je i mala depresija na čelu. Ponekad na tijelu možete pronaći “zaslijepljene” pruge koje druge vrste skalarie nemaju. Same pahuljice u Altum su mnogo manji u veličini od “rođaka”. Ova sorta je vrlo nepretenciozna, ali za ugodno stanište, prilično glomazan akvarij će i dalje trebati, kao i odsutnost brojnih “susjeda”.

Oracle Leopold

Skalaria Leopold ima najmanja dimenzija svih podvrsta. Duljine ne prelazi 15 centimetara, ali ima prilično impresivan prednji dio, zbog čega se često naziva “dugoročno”.

Boja se može činiti dosadno – blijedo smeđe, na kojoj ne vide ni tamne trake.

Peraje na Leopoldu izgledaju proporcionalno nego u uobičajenoj raznolikosti, što doprinosi poboljšanju njegovog izgleda. Riba u jatima koji se sastoje od 6-7 riba. Tijekom razdoblja reprodukcije podijeljeni su u parove, ali nakon pojave budala, ponovno se ujedinjuju u timu.

Obična skalarijska

Mramora skalariju Dodijeljen odsutnosti tradicionalne prugastih boja na tijelu. Umjesto toga, površina je prekrivena različitim mrljama i udarcima, čija se boja može biti srebrna i crna.

Svaka instanca mramornog skalara ima slike pojedinca, a praktički je moguće pronaći dva identična.

Naziv podvrsta se upravo pojavio zbog slike – podsjeća na rez komada mramora. Budući da je veličina ovog tipa manja od standarda, za naselje para pojedinaca zahtijevat će akvarij čiji je iznos 70 litara.

Tijelo ribe u obliku malo se podsjeća na romb. Peraje su prilično visoke, a rep je izravan. Na čelu i leđima ponekad postoje mrlje zelenih ili zlatnih boja. Na perahu se nalazi “biser osovina” iz malih čestica. Duljina pojedinca je obično 18 centimetara, a visina je oko 20 centimetara.

Mjenjačka skalariju je jedan od najstarijih oblika uzgoje i stoga je široko rasprostranjen širom svijeta. Njegova visina ne prelazi 20 centimetara.

Gotovo cijela površina je obojana u tamno sivoj boji, dok se trake dugih godina proširile, sve dok se ne “spoji” u jednu. Neki repovi su čak i potpuno obojeni u crnoj i lišeni prozirnih rezidencija. Jedna od podvrsta crnog skalara je oblik vozila.

Ova sorta se odlikuje nepretencioznost. Jedan pojedinac je dovoljan 20-30 litara čiste vode i sadrži ribu koja se preporučuje u stadu koji se sastoji od najmanje četiri osobe. Aeracija u akvariju trebala bi raditi najmanje 12 sati dnevno, a Zemlja je jednom tjedno očišćena uporabom sifona. Također jednom tjedno postoji zamjena četvrtine vode koja ispunjava spremnik.

Skalaria Red vrag karakterizirana prisutnošću svijetle crvene boje. Takva situacija nastala je, zahvaljujući brojnim prijelazima, za koje su samo one pojedince, koji su prisustvovali crveni pigment.

Broj crnih traka svede se na minimum, a najskuplji su oni čiji čestici trećih strana nedostaju u načelu.

Skalaria Green Angel sasvim drugačije od drugih sorti. Umjesto tradicionalnih traka, distribuira se preko cijelog tijela tijela, a peraje s pahuljicama obojenim u bogatu zelenu nijansu.

Kada je rasvjeta prirodna, riba na skladištu samo je tamno leđa i svijetli trbuh.

Ako dodate svjetiljke, prekida se. Brinuti se za zeleni anđeo da ostane kao i drugi predstavnici vrste. Međutim, preporuča se dodatna upotreba hrane s enzimima boja. Njihova će aplikacija omogućiti da zadrži svijetlu boju dugo vremena.

Bijela skalariju ima snježnu bijelu nijancu tele, praktički lišen pruge. Transparentne peraje su također praktički lišeni pigmenta. Bijela skalarna je ponekad zbunjena s skalarima Albino obrasca, ali razlikovati posljednje lako na crvenom ocu.

Biser, Kao što možete pretpostaviti, ima prekrasan biser preljev.

Vujalye riba ističe lijepo zakrivljene plovke, praktički transparentne.

Njihov oblik tijela je prilično izdužen, a površina je obojana u razne nijanse i ukrašena različitim crtežima.

Skalarna zlatna prugasta. Lijepe ljuske prelijeva nijanse zlatne boje, ali peraje su apsolutno lišene pigmenta. U pravilu imaju manju duljinu od drugih vrsta. Samo tijelo je prilično veliko – ponekad doseže 26 centimetara. Platinum Scalar izgleda kao ona, ali ima srebro.

Skalaria Diamond blizu zlatnim podvrsta. Njegova boja ne sadrži nikakve žućkaste mrlje, već samo čisti srebrni ton. Neki pojedinci imaju nekoliko tamnih traka na TV-u. Sjajne pahuljice svjetlucaju pod svjetlosnim zrakama. Fed riba prozirnost.

Ružičast Svijetli u mraku, koje se razlikuje od ostatka kolege.

Pozivatelj je oslikan u blagoj ružičastoj hladovini, a visoke peraje su praktički lišeni pigmenta.

Ova vrsta je osobito popularna zbog njegove neobične, i stoga je prilično skupa. Važno je napomenuti da je ružičasta riba odavno proučavana.

Skalariju zebra, Drugi naziv koji zvuči kao prugast, ima svijetle crteže, od kojih se broj prelazi četiri komada. Ova boja vam omogućuje da se uspješno sakrij od predatora.

Skalaria Paraibiba posjeduje dvostruki gen. Njezino drugo ime zvuči kao fantom. Bojanje na stvorenjima lagano plava s bisernim preljevima.

Skalaria plava Ima lijepu boju, jednu i za tijelo, a za peraje. Najpoznatiji oblik je skalarna Pina.

Skalaria manakapuru doveden je u Europu 60-ih godina prošlog stoljeća, ali u Rusiji i dalje ostaje slabo proučavano.

Harmoničan oblik tijela je malo drugačiji kod muškaraca i ženki.

Na primjer, predstavnici muškog lišća nema karakteristika ukupnog pogleda na hubber na nosu, osim toga, peraje nemaju savijanja.

Rio nanai skalariju doseže duljinu 30 centimetara. Visina in vivo je 30 centimetara, ali u akvarijskim uvjetima rijetko prelazi 20 cm.

Površina tele je prekrivena jasno definiranim okomitim prugama, prljavim smeđim mrljama, kao i tirkizne mrlje na škrgama.

Mirna i neagresivna riba se dostavljaju u pakiranju od 4-6 osoba.

Skalaria bicolor Rijetko se nalazi, ali vrlo neobična vrsta riba. Njegove dimenzije su slične veličini “rođaka”, ali boja je sasvim različita.

Koriste se klasične boje – srebro i crno, ali nisu obične pruge.

Umjesto toga, površina je prekrivena s dva tona, odvojena prilično jasnom granicom u podnožju repa. Dakle, prednji dio skalara je lakši od straga, to je tamnije. Neki pojedinci još uvijek manifestiraju trake, ali u ovom slučaju se njihova vrijednost smanjuje, a time i cijena pada.

Skalaria Leopardova na mnogo načina izgleda kao mramor. Međutim, nijanse srebra i crne koriste se u jednakim količinama. Neobično ime dogodilo se zbog mjesta i oblika mrlje. Crni crteži podsjećaju na boju leoparda.

Scalaria Koi ima boje koje odgovara boji Koi šarana. Bijela pozadina je prekrivena crnim udarcima, a boja čela kreće se od crvenog do žutog. Svaki pojedinačni crtež na tijelu je individualan.

Za vrste i brigu o glasarima, vidi dalje.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: