Mačke-štakori: popularne pasmine i njihov sadržaj

Mačke-štakori: popularne pasmine i njihov sadržaj

Pas je poznat – najbolji čovjek čovjeka. Međutim, takva se karakteristika može pripisati drugoj četvrtoj za kućne ljubimce – mačka. Zbog činjenice da su te životinje po svojoj prirodnoj predatorima, oni mogu obavljati praktične funkcije za hvatanje štakora i miševa, zbog čega imaju koristi.

Ova mogućnost pahuljastih kućnih ljubimaca igra važnu ulogu za stanovnike sela, kao i za one koji posjeduju vlastite privatne kuće i zemljište. Do danas postoji nekoliko pasmina mačaka koje su proglasile ribolovne sposobnosti Grozunova.

Osobine

Mačke-štakori se razlikuju od svog kolega u brojnim znakovima. Očito, glavni od njih je izražen instinkt lova. Međutim, osim ove karakteristike, postoje brojne druge značajke koje treba razmotriti.

  • Dakle, znanstvenici, veterinari, kao i uzgajivači bilježe činjenicu da je u odnosu na manifestaciju instinkta lova u mačaka, rodna razlika dobro izražena. Mačke se smatraju učinkovitijim štakorima od mačaka. Činjenica je da je priroda u ženki postavila svijest da bi trebale hraniti ne samo sebe, već i njihovo potomstvo, pa u smislu rudarstva, djeluju aktivnije i svjesnije.
  • I one mačke koje hvataju miševe i štakore, razlikuju se od svog kolege oblika i glave glave. Vjeruje se da su životinje s lubanjem, od kojih su obrisi blizu trokutastih, sposobni su loviti više od drugih.
  • Prisutnost visokih ušiju s tassolima i bujnim brkovima – još jedan znak štakora. Slična anatomska struktura osigurava visoku osjetljivost: dlačice reagiraju na bilo koju, čak i najmanju, fluktuacije zraka.
  • Svijetla i Motley boja također mogu svjedočiti da su mačke lovci. Slične boje igraju ulogu osebujne kamuflaže i pomaže životinjama uhvatiti glodavce.

Potrebno je uzeti u obzir da je više znakova opisanih gore, vi promatrati u određenom pojedincu, bolje će se nositi s štakorima i miševima.

S takvim lovcem u kući ne trebate mehaničku mousetrap.

Najbolje pasmine

Očito, ne sve pasmine mačaka ne odgovaraju gore opisanom lovi. Osim toga, rijetko, koja pasmina uključuje sve znakove bez iznimke. U isto vrijeme, postoje određene sorte četveronožnih pahuljastih kućnih ljubimaca koji se nose s hvatanjem glodavaca bolji od drugih. Razmotrite glavne.

Maine coon

Uklanjanje takve pasmine je više povezano s prisutnošću vještina i lovačkih vještina. U početku su služili kao neka vrsta lovaca, zaštitu skladišta s žitama od neželjenih napada glodavaca.

Predstavnici maine Coon pasmine razlikuju se visokom razinom mobilnosti. Osim toga, otporni su na vanjske uvjete okoliša, tako da će moći loviti glodavce za bilo koje vrijeme. Razlikuje životinje i određeno uzbuđenje: zavisti miš, oni će ga dugo gledati i pratiti – dok ne uhvate.

Također, važna karakteristika pasmine je činjenica da Njezini predstavnici imaju prilično impresivne veličine. U tom smislu mogu uhvatiti čak i velike štakore.

Ruski plava

Smoky Color Mačke imaju bezuvjetnu prednost – oni su u stanju glatko, ali u isto vrijeme brzo se kreću i tiho, tako da nalaze svoju žrtvu iznenađujuće. Ruska plava pasmina klasičan je primjer korijena mačaka. To govori ne samo znanstvena istraživanja i teoretičari, već i iskusni uzgajivači.

Sibirski

Ako opisujete proces hvatanja glodavaca u izvedbi mačaka sibirske pasmine, onda prije svega treba spomenuti 2 iz termina: brzo i tiho. Pomoć u procesu hvatanja osigurava obilježja anatomske strukture životinje, naime: prisutnost na jastucima pooh i vunenih šapa, koje izoliraju zvuk u procesu premještanja pahuljastih ljubimca.

Predstavnici sibirske pasmine pokazuju veliko uzbuđenje u ribolovu, a također su povezani s vlasnikom. Zbog toga ćete češće otkriti životinju iza lova nego ležeći na rukama.

Kuril bobtail

Među uzgajivačima, pogled je da životinje ove pasmine imaju lik i ponašanje, što je slično pasa pasa. Štoviše, takve karakteristike mačaka se manifestiraju iz djetinjstva: brzo su vezane za vlasnike i žestoko ih štite od bilo kakvih opasnosti i prijetnji.

Zbog anatomske strukture tijela, osobito, moćne šape, životinja može razviti prilično visoku brzinu, kao i izvoditi skokove na daljinu, što uvelike pojednostavljuje proces hvatanja.

Kimrijski

Mačka ove pasmine preferira živjeti u privatnim kućama koje imaju lokalno područje, jer joj je potrebno trajne šetnje i aktivno razonoda. Predstavnici pasmine su prilično pametne i pokretne šape, kao i lančane kandže, zahvaljujući kojem on može uhvatiti glodavce.

Britanska kratkodlaka

Općenito, britanske kratke mačke smatraju se aristokratskim i plemenitim, ali malo zna da su, između ostalog, te životinje također su dobri lovci. Važnu ulogu u tom pogledu igraju unutarnji instinkti i refleksi životinja. Prilično veliki kitovi mačaka omogućuju im da uđu u kontrakcije i love čak i za najveće glodavce, čak i štakore.

Kako odabrati?

Odabir i kupnja mačke sposobne za hvatanje glodavaca nije jednostavan zadatak. Stoga je potrebno platiti pozornost.

Za početak, predstavnik kojih gore opisanih pasmina želite kupiti. Općenito, svaki od njih se može nositi s zadatkom hvatanja glodavaca, ali ipak, bilo koja raznolikost ima vlastite karakteristike. S obzirom na mjesto boravka i načina života, morate odrediti najbolju vrstu pasmine za vas.

Izravno pri kupnji, obratite pozornost na izgled i ponašanje mačića. Dakle, on mora biti aktivan i imati dobar apetit.

Ako životinja neprestano spava i jede loše, onda je to siguran znak da je nešto bolno. Što se tiče vanjskih manifestacija zdravlja, pogledajte oči mačke – trebali bi biti čisti i jasni. Također pažljivo pregledajte vunu na temu abrazije i ispravne.

Ako životinja zadovoljava prethodne uvjete, sada je važno provjeriti sve potrebne dokumente od prodavatelja. Važno je osigurati da prodajete čistokrvnu životinju, ne dvorište, jer će to ovisiti o ovoj lovačkoj sposobnosti vašeg ljubimca. Pitajte prodavatelja da vam predstavi putovnicu mačke, kao i druge dokumente koje trebate i.

Uvjeti za sadržaj

Ovisno o određenoj pasmini, uvjeti životinjskog sadržaja mogu varirati. Neke pasmine radije žive u udobnim domaćim uvjetima, dok drugi, naprotiv, rado će živjeti na željezničkom mjestu. Na ovaj ili onaj način, ali morate se pobrinuti da životinja ima i znao je njegovo mjesto. Da biste to učinili, potrebno je opremiti krevet koji će igrati ulogu kreveta mačke. Takav raspored može se kupiti u zoološkoj trgovini ili ga sami izgovarati od lijekova (na primjer, iz starog pokrivača).

Također je potrebna mačka ladica. Moderne ladice trebaju biti ispunjene posebnim suhim puhalima koje treba redovito zamijeniti. Pazite i da životinja ima zdjele za hranu i vodu. Oni bi trebali biti na maksimalnoj udaljenosti od ladice. Pazite na njihovu čistoću, neprestano operite i očistite spremnik.

Od hrane?

Vrlo je važno da se brinem za organiziranje za vaš ljubimac raspored obroka. To znači da svakodnevno morate ga hraniti u isto vrijeme. I pristup vodi trebao bi biti trajan.

Ovisno o određenoj pasmini koju odaberete, zabranjene proizvode mogu biti prisutni u prehrani (na primjer, podebljano meso može uključivati).

Međutim, bez obzira na sorte, potrebno je pobrinuti se da samo svježa i kvalitetna hrana spada u zdjelu životinje.

Prilikom po vašem izboru možete nahraniti kućnu ljubimcu hranu ili prirodne proizvode. I u to iu drugom slučaju, morate se pobrinuti da životinja dobije sve potrebne elemente u tragovima i vitaminima.

Kako se brinuti?

Na odlazne postupke u kojima mačke trebaju, plivanje, higijenske procedure i preventivne veterinarske inspekcije.

Dakle, mačka se treba oprati kao zagađenje, ali ne manje od 1 puta u 2 tjedna (Uvjeti mogu varirati ovisno o pasmini). Dopušteno je koristiti samo one deterdžente koji su namijenjeni životinjama. Također, pripada kategoriji higijenskih postupaka Redovito čišćenje ušiju i očiju (To bi trebalo učiniti s pamučnim štapićima i diskovima).

Nakon nekoliko mjeseci, mačka bi trebala biti obvezna pokazati veterinaru. Ne zaboravite provesti sustavne postupke za dobivanje osloboditi od crva i buha. U slučaju da ste primijetili da su vaši štakori ranjeni glodavci, žurili u veterinarsku kliniku, kao što su štakori i miševi nositelji velikog broja opasnih bolesti koje mogu proći vašeg ljubimca, pa čak i postati uzrok smrti.

U sljedećem videozapisu možete gledati kako je mačka deftno uhvatila miša koji je pogledao u kuću.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: