Koliko suhe hrane dati mačku?

Koliko suhe hrane dati mačku?

Ako se odlučite za početak kućnog ljubimca, prije nego što donesete malo prijatelja u kuću, morate naučiti sve o njegovom sadržaju. Uključujući prehranu, koja je prikladnija za životinju. Čini se da bi to moglo biti lakše: otišao sam u trgovinu za kućne ljubimce, kupio hranu, natočio na vrijeme, svi zadovoljni. Ali mačka hrana nije samo delikatnost za kućne ljubimce, već i nečije poslovanje. Ne uvijek savjesno, usput. Zato što se moraju proučavati kvaliteta hrane za životinje, njezini relevantni i hranjenja standardi.

Nahranite ostatke mačaka od tablice vlasnika – opcija ne od najboljih. Životinje su navikli na takvu prehranu može se, naravno, naviknuti na makarone, a na kiselo vrhnje s krumpirom, ali ovdje ima malo dobrog. Predator koji nije prestao biti kućna mačka kojoj je potrebna kvalitetna hrana za životinje. I ako ne možete organizirati tipkanje gotovo nikoga (ovo je stvarno luksuzno), možete odabrati prilagođenu hranu. Ne samo pokupiti, ali i slijediti prehrambene osobe – to je zadatak vlastitog vlasnika.

Dnevna norma

Kada mačić okrene dva mjeseca, već je spreman jesti suhu hranu. U isto vrijeme, važno je gdje će ljubimac biti trake. Mora biti sigurno, ne mijenja se mjesto, suha i čista. Ako mačić mora biti tamo, gdje svatko stalno hoda, gdje ne postoji mirna situacija za njega, može utjecati na hranu u hrani. Stoga, neophodni uvjeti za hranu je tišina i mirna na mjestu gdje ljubimac ima zdjelu.

Važno! Ako imate nekoliko mačaka, svaka životinja treba imati svoju osobnu zdjelu.

Ako je mačka još uvijek mala – 2-3 kg, tada bi veličina dijela trebala biti od 30 do 50 g. Mora biti proizvodi s uravnoteženim sastavom. Težak 10 kg mačka, koji je, naravno, velika težina, ne bi trebala jesti više od 105 g suhe hrane dnevno: to dovodi do pretilosti.

Težina Broj grama (normalno)
1 kg 16
2 kg 31
3 kg 47
4-5 55-68
6-7 70-80
8-9 94-105
deset 115-117

Tablica je orijentir za vlasnika. Vrlo je važno ispravno hraniti u smislu učestalosti. Ako beba još nije pola godine, mačić treba hraniti četverostrukim režimom moći. Ako je već obrastao ove godine, hrana može biti trogodišnja ili čak dva.

Stručnjaci ne savjetuju vlasnicima mačići miješati suhu hranu s prirodnom hranom – za probavni trakt mačića je pretjerano opterećenje. Osim toga, važno je da je voda stalno u posudi za piće. Vitaminski dodaci Kitten treba dati samo na preporukama veterinara.

Odrasle mačke imaju dva obroka. Ako uzgajivač odluči ne ograničiti kućnog ljubimca u hrani, a stalno se ispunjava zdjelu, to će dovesti do pretilosti životinje i neravnoteže ponašanja hrane. Zatim, kada se mačke nalaze u znakovima bolesti, uzgajivači su nespretno, počinju se hraniti žličicom – i bilo je lakše biti u početku točno za hranjenje mačića. Odrasla mačka težina 4-5 kg ​​trebate oko 55-70 g suhe hrane dnevno.

Ne ostavljajte mačku bez hrane! Dva gladna dana za životinje podrazumijeva ozbiljne zdravstvene probleme.

Značajke hranjenja trudnih mačaka

Trudna mačka je vrlo važno jesti desno – visokokvalitetna redovita hrana pruža svoju energiju, te stoga trudnoća životinja će sigurno patiti, to će se nositi s rođenjem i hranjenjem potomstva. Pažljivi domaćini, u pravilu, kada otkrijete da je mačka trudna, tretiraju se za neplanirane konzultacije s veterinarom: morate se pobrinuti da sve ide dobro, i postavite nekoliko pitanja o hrani za kućne ljubimce.

Izbornik trudne mačke nužno je prisutan:

 • Proteini+
 • Vitamini+
 • minerali.

Promjena vrste hrane u tom razdoblju nije potrebna! Tijelo, navikavanje novog hrane, doživjet će stres da je mačka sada uopće.

Ako je napomene da je životinja postala s velikim apetitom, onda je to normalno. Već u trećem tjednu trudnoće, mačka se počinje osloniti na hranu. Postupno se dnevna stopa povećava dva puta, a to je također normalno. Ne zaboravite da pristup vodi za životinju mora biti trajna.

U suhoj krmi trudnice, sljedeće komponente su ključne.

 • Kalcij. Ako nije dovoljno za hranu, mogu se pojaviti problemi s laktacijom, s bolestima kostiju i zuba.
 • Životinjski protein. I sama je vitalan, a budući potomak je također važan – bez njega oni neće biti u mogućnosti biti rođeni zdravi i održivi.
 • Vitamin A. Vrijedan element za oštrinu vida, održavanje kože i vune.
 • Vitamin E. Odgovorni za pitanja regeneracije, održavanje zdravlja seksualnog sustava.
 • Vitamin K. Odgovoran za zgrušavanje krvi, što je iznimno važno uoči porođaja.
 • Celuloza. Optimizira rad crijeva.

  Neki domaćini su alarmantni, ako backway mače odbija suhi hranu. U većini slučajeva, sve strašno ne nagovještava, naprotiv, dakle, životinja se priprema za brzo rođenje.

  Osam prvih tjedana života mačići njihove jedine hrane bit će majčino mlijeko. Mama za njegu svakako treba posebnu prehranu. Njegova glavna značajka je povećanje hrane. Ovaj volumen može se povećati četiri puta. Možete kupiti posebne suhu hranu za sestrinstva u trgovinama za kućne ljubimce, obogaćen sa svim potrebnim tvarima za razdoblje laktacije. Proteini, vitamina i mineralnih dodataka, i sve što je potrebno za dobar mlijeka generacije, to već ima.

  Uvjerite se da je hrana za mlade mommoids ne sadrži okus umjetnih dodataka: malo je uporaba u to i koje su prednosti, a takva hrana može odbaciti macu iz hrane. To je vrlo osjetljiva u razdoblju laktacije, a sve sumnjivo, u njezinim očima, jesti jesti. Moram reći, čak i veterinari nemaju preciznu mišljenje o trošku, hraniti mačku na zahtjev ili ostaviti mlada majka hrana u zdjeli stalno. Gledajte svoje ljubimce, gledati kako ona često dolazi u zdjelu, je li zadovoljan.

  Obično četiri puta udvostručuje za udvostručenje uobičajene norme – dobar način za njegu mačka.

  Dnevna cijena za kućne ljubimce nakon kastracije i sterilizacije

  Tipično, takvi postupci dovode do činjenice da je mačka se jede više nego uvijek. Apetit se diže, a ponekad U tom kontekstu, ljubimac dobiva pretilosti. Bolje da je mačka koji je preživio takav stres, moći ćete kupiti hranu s manje masnoća. Životinja u ovom razdoblju treba kreće više, jer zaključati situaciju uzrokovanu kastracije ili sterilizacije, nove igračke za kućne ljubimce. Lopte će pomoći mačka da se omesti doslovno: on će se početi prikazivati, skakati, veseliti se, što je vrlo važno za njega u tom razdoblju.

  Posebna opasnost za kastriranih / steriliziranih životinja – Urolitijaza. Jao, ali gore navedeni postupci povećavaju rizik od njezina razvoja s vremena na vrijeme. Budući da je riba bogata fosforom i magnezijem, od poslastica pretvara u opasnosti proizvoda.

  Dva ili tri puta dnevno morate hraniti mačka suhu hranu, a male porcije.

  Oko 50-60 g suhe hrane po danu je maksimum za restauratorsko razdoblje (ovisno o težini mačke). Ako vidite da je mačka počela brzo dobiti na težini, smanjiti dnevnu stopu na 45 g. Razmotrite dob mačke, ali njegova težina (vidi. Gornji dio). Nakon stresa, ne morate naručiti životinju.

  Mnoge tvrtke proizvode posebnu hranu za životinje nedavno podvrgnute sterilizaciji i kastriranju. Napravljen je u idealnom za kućnu ravnotežu tvari, vitamina, mikroelementa.

  Koliko puta dnevno hrani starije mačke?

  Kada kitty postane stara, gubi bivšu mobilnost i veselo na temperament, sve više spava. I njezina se hrana obično mijenja. Ona ne treba toliko kalorija kao prije. Neki uzgajivači odlučuju da mačka ne bi trebala imati tako malo i češće nude hranu. Prava odluka je kupiti posebnu hranu za kućne ljubimce za starije životinje. U njemu, u pravilu, više proteina i manje ugljikohidrata, a to smanjuje rizik od pretilosti.

  Ako kupite ekonomiju hrane, ne spasite uopće! Paradoksalno, ali ovo. Kada ste uzeli tri paketa na promociju, i čini se da je sljedeći put da posjetite trgovinu za kućne ljubimce neće uskoro, a onda se pogriješite. Jeftini feed obično ne zasiće životinje s malim dijelom. Trebate izliti gotovo trećinu pakiranja tako da se nalazi kitty. Skuplji proizvod je obično tako uravnotežen da čak i žlica ili dvije mačke polako jede, a dugo ostaje puna.

  Pažnja! U jeftinim hrani za mačku u velikoj količini dodanoj celulozi, kao i životinjski otpad, odavde i niske nutritivne vrijednosti.

  Za starije mačke, pravilo pravilo pravilo na sljedeći način: Dnevni dio nije više od 7% tjelesne težine životinje. U visokokvalitetnoj hrani, komponente će nužno biti prisutne koje pomažu u radu imunih, kardiovaskularnih i genitourinarnih životinjskih sustava.

  Treba objasniti još jednu točku. Naravno, svi životinjski organizmi su jedinstveni. I sve te norme koje se daju na pakiranju suhe hrane u prosjeku. Ako vaša mačka jede malo više, dok je vedar i graciozan, to je normalna situacija. Napravite koliko hrana ide mjesec, usporedite s prosječnim vrijednostima. Neznatno odstupanje na ovaj ili onaj način, naravno, dopušteno je. Ako je odstupanje mala, nećete nazvati, trebate misliti.

  To se događa: mačka traži hranu više od norme navedene na paketu. U ovom slučaju, on ne dodaje. To ne znači da životinja nužno strašna dijagnoza. Vjerojatno će biti potrebno jednostavno promijeniti hranu, jer ove prehrambene potrebe kućnog ljubimca ne zadovoljavaju.

  Hranite životinju dobrom hranom ako:

  • Ima sjajnu, zdravu vunu+
  • Jaki zubi+
  • Dobro zdravlje i raspoloženje.

  Ako je mačka pronašla kroničnu bolest, vaša prva akcija neće biti samo liječenje, već i revizija hrane. I odlučite kako sada mačka treba jesti, bit će veterinara. On će napraviti pojedinačne preporuke koje će se morati pridržavati. I još jedan savjet: ako se bojite da se krećete u hrani ili ne spavajte, kupite mjernu šalicu u trgovini za kućne ljubimce. Da li prije ulijevanja hrane u zdjelu izmjerite pravi iznos. Mnogo lakše pronaći koliko hrana jede životinju. Definicija oka može se ozbiljno raspršiti istinito.

  Što se tiče osobe, za mačku, hrana znači puno. Vi, kao uzgajivač, nježan i brižan vlasnik, može organizirati kućnog ljubimca za dug, sretan život, koji je važan dio koji je dobra hrana.

  O tome koliko suhe hrane dati mačku, rekao je u sljedećem videozapisu.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: