Mrlje u boji u unutrašnjosti: modna rješenja i paleta stoljećima

Izrazita karakteristika interijera mogu biti koloristički naglasci-mrlje u boji koje mogu dodati život i postaviti raspoloženje jednobojnoj sobi. Otkrivamo vrijedi li se ovdje usredotočiti na svjetske trendove u boji? I postoje li rješenja koja će ostati relevantna godinama koje dolaze?

Pitanje mrlja u boji, po mom mišljenju, vrlo je važno za one koji žele brzo promijeniti svoj interijer. Naravno, sada ne govorimo o svijetlim konceptima s impresivnim kolorističkim rješenjima, govorimo o prilično jednobojnim interijerima s nekim prepoznatljivim značajkama– mrlje u boji.

Boja u trendu

Rješenje nijansi ovih mrlja prvenstveno ovisi o trendovima boja, koji, usput rečeno, mogu ostati relevantni nekoliko godina zaredom. I sama paleta "modnih boja" dovoljno bogata. Institut za boje u boji svake godine proizvodi čitavu biblioteku s desecima "nijansi godine". Ali to nije sve. Proizvodnja traje vrijeme, pa stoga svaki modni trend ostaje na površini barem nekoliko godina.

Iz vlastitih projekata lako mogu pratiti kretanje mode u boji. To je posebno vidljivo u neutralnim interijerima izgrađenim na principu mrlja u boji. Na primjer, godine 2007-2008 bile su bogate ljubičastim kuhinjama, a sve zato što je tijekom ovih godina kombinacija nijansi patlidžana i limete bila na vrhuncu mode.

Za sezonu jesen/zima 2016.

Paleta za vijekove

Naravno, postoje i bezvremenski dueti u boji koji će uvijek biti relevantni. Takva dobitna opcija može biti kombinacija nijanse tamne čokolade i crnog vina, takve tople zasićene boje uvijek će imati pristaše.

Ako želite diverzificirati ovu vrstu interijera, to se može postići osvjetljavanjem poda i čineći ga, na primjer, sivim– sada je vrlo popularna nijansa.

Interijeri u duhu vremena

Kao tipičan primjer interijera koji odražavaju svoje vrijeme, mogu navesti dva projekta koja je realizirao naš studio.

Čitaj više  Odaberite srcem

1. Prije svega, to je «Lounge potkrovlje", stvoren za program "odgovor na Zemlju". Ovaj smo projekt razvili upravo u godinama lude popularnosti kombinacije ljubičaste boje i nijanse limete. Međutim, koncept koji smo imali bio je nestandardan. Cijelu pozadinu interijera učinili smo gotovo jednobojnom– Venge i svijetli Zebrano. Ali time smo dobili jarko narančaste poufove i jarko ljubičaste drvene rolete. Zajedno, na prvi pogled, unutrašnjost se čini svijetlom, iako je u smislu logike jednobojna.

2. Još jedan znak vremena– projekt koji je dobio ime «Njemački glamur". Ovdje smo gotovo svugdje koristili vapno u kombinaciji s bojom patlidžana. Kuhinja ugrađena u portal u boji patlidžana, zavjese– bogata ljubičica. Usput, činilo se da je domaćica teška i zamolila je da napravi zamjenjivi bijeli set zavjesa.

Isti princip boje može se pratiti u vrtiću– svijetli vapneni zid i jastuci u nijansi fuksije.

Obratite pažnju na dnevnu sobu– ovo je tipičan primjer rada s mrljama u boji: bijeli zidovi, tamni podovi i svijetli Tekstil.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: