Kako kupiti kućnu saunu

U svakodnevnom životu svi kompleksi kućnih kupki – i klasična Finska suha kupka i ruska parna soba-odavno se nazivaju "saunama". Na što treba paziti pri odabiru ovog korisnog uređaja?

Moderne kućne saune su kompaktne, jednostavne za ugradnju i demontažu – zahvaljujući kojima su pogodne i za stanare iznajmljenih stanova.

Zdravstveni učinak

Sauna ili parna soba? Suha para, karakteristična za finske saune, normalizira tlak i dobro se zagrijava. Vlažna para ruske parne kupelji na temperaturi ne višoj od 50c poboljšava imunitet i pomaže kod bolesti dišnog sustava. Proizvođači nude i višenamjenske kabine— za ljubitelje kombiniranja različitih vrsta lebdenja.

U infracrvenim kabinama ne zagrijava se zrak, već ljudsko tijelo i namještaj. Optimalna temperatura za takve uređaje je 38-45 stupnjeva. Osoba se znoji i izlučuje toksine, dok njegov kardiovaskularni sustav nije preopterećen.

Na slici: infracrveni kokpit sa suhom klimom tvornica Cinema Cinema.

Oblik

Pravokutni— najčešći. Osim toga, postoje kutne, polukružne saune, kao i kompaktni modeli s kutnim ulazom i opcija"sauna+tuš kabina".

Veličina

Dobra peć— s velikim grijačem. U dobroj kupki električna peć u kojoj se kamenje zagrijava trebala bi biti dovoljno duboka. Što je veća veličina saune, to bi grijač trebao biti snažniji, jer o njemu ovisi brzina i kvaliteta grijanja kupke.

Stane čak i u stan. U prodaji postoji mnogo različitih ponuda, uključujući kućnu saunu minijaturne veličine & # 40; do 1,7 m2 & # 41;, što vam omogućuje da ga ugradite u volumen standardne kupaonice.

Primjeri kućnih parnih kabina i kabina s mogućnošću ne samo pare, već i tuširanja, kao i sjedenja i ležanja.

  • Sauna, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica
  • Kupatilo tvornica Interneta
  • Sauna je 7501 / 7510 tvornica
  • SPA-zone Tangram tvornice Klafs

Sauna, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica, tvornica.

Materijal

Drvo. Četinari pod utjecajem visoke temperature oslobađaju baktericidne tvari, lipu i jasiku— umirujuće. Na tržištu postoje i plastične kabine, ali najbolji materijal za oblaganje saune iznutra ostaje meko drvo.

Sigurnost i upravljanje

Lagana para. Da bi se povećala temperatura i količina pare, na kamenje se izlije voda ili izvarak bilja. Zbog sigurnosti ovog postupka, mnogi modeli imaju poseban spremnik za vodu koji čak i djeca mogu koristiti. U nekim izvedbama peć je ograđena pločama od drva otpornog na toplinu. Međutim, sve se više moderna parna soba kontrolira pomoću daljinskog upravljača, tako da se ne morate približavati vrućoj peći.

Neke kabine, zadržavajući kompaktnu veličinu, dizajnirane su za nekoliko parnih soba. Proces možete kontrolirati pomoću daljinskog upravljača.

Na slici: sauna tvornica sauna.

Inteligencija + znanje. Mnoge moderne saune imaju"inteligenciju". Ugrađeni senzori reagiraju na gotovo sve: uključuju svjetlo kad osoba uđe u kabinu; nadgledaju temperaturu, po potrebi pokreću štednjak ili generator pare; oglašavaju se zvučnim signalom ako je dopušteno vrijeme & # 40; od tri do trideset minuta & # 41; boravak u kabini je premašen. Neki modeli omogućuju vam programiranje sustava za tjedan dana unaprijed.

Pribor

Za potpuno opuštanje. Moderna kućna sauna može biti opremljena radiom ili uređajem za reprodukciju na internetu 3 Kako bi odmor bio još ugodniji zahvaljujući glazbi. Vrijedno je obratiti pažnju na takve korisne sitnice kao što su satovi otporni na toplinu i meka sjedala. Pribor za saunu može se kupiti u kompletu ili pojedinačno. Možete kombinirati odmor i kromoterapiju u sauni opremljenoj pozadinskim osvjetljenjem.

Kućne saune često su opremljene dodatnim uređajima: sustavima za opskrbu fiziološkom otopinom, aromatičnim esencijama, a ponekad i ledom za hlađenje nakon parne sobe. Čak se i zalijevanje kamenja u modernim kabinama vrši pritiskom na gumb.

Pogledajte projekte kupki i sauna na

Kupka iz projekta koji su realizirali arhitekti Igor Metelkin i Ivan KačalovKupalište iz projekta arhitektonske radioniceKupka iz projekta koji je realizirala dizajnerica-dekoraterka Anastasia Muravjova
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: