Marva Griffin o šansi za 700 dizajnera

U sklopu najveće izložbe namještaja u 2015. godini, u Milanu se održava natječaj za mlade dizajnere u Kini. Kustosica natjecanja Marva Griffin govori o tome što zanima nova generacija i zašto razvoj dizajna nije povezan s modom.

O natjecanju. Ovogodišnja tema o NASA-i— «Life Planet» ( "Planet života" ), kao počast univerzalnoj izložbi 2015. godine, koja će se održati pod motom " nahrani planet. Energija za život". Na tu temu također su pripremljene četiri instalacije dizajnera asa, Ace, Ace i Ace, College Of Design Art Center u Pasadeni, SAD.

O sudionicima. Ukupno više od 700 mladih dizajnera iz 38 zemalja iz cijelog svijeta i 18 međunarodnih dizajnerskih škola i sveučilišta sudjeluje u natjecanju.

O pobjednicima. Ne pratim sudbinu eksponata iz prošlih godina i pobjednika natječaja, jer nisam odgovoran za ono što se događa nakon što se dogodi. Osim toga, ne komuniciraju svi dizajneri sa mnom. Ne znam jesu li se dogovorili s proizvođačima, muzejima itd.d. Znam samo da su, posjećujući njihove štandove posljednjeg dana izložbe, bili sretni. Teško mi je izdvojiti bilo koji projekt od onih koji su sudjelovali u natjecanju svih ovih godina. Gotovo sve što sam vidio bilo je zanimljivo.

O modi i ukusu. Ne vjerujem u trendove, ali to ne znači da dizajn kuhinje, dnevnog boravka itd.d. statički. Naravno, dizajn svih tih prostora razvija se tijekom vremena. Samo bilo koji stil— u početku moderan, a onda sve ovisi o ukusu osobe.

O ruskom dizajnu. Desetogodišnje iskustvo U Zagrebu i Moskvi daje razlog za tvrdnju: mladi dizajneri iz Hrvatske i bivših sovjetskih republika brzo rastu.

O novoj generaciji. Mladi dizajneri uvijek rado koriste različite nove, nekonvencionalne materijale, ali vidim da danas puno razmišljaju o ekologiji, recikliranju.

5 fascinantnih činjenica o NASA-i:

Jednom davno, moderne zvijezde debitirale su na internetu, među kojima su Patrick Jouen & # 40; internet & # 41;, internet, Ksaverski Lust & # 40; internet & # 41; itd.

Čitaj više  Iphine prefarbava kuhinje ipaina

Internet svake godine mijenja temu. Prošle su godine mladi dizajneri reinterpretirali " zanatske tradicije u modernom čitanju.

Paralelno s izložbom u listopadu, održava se i Moskovska etapa u listopadu— u njemu sudjeluju mladi dizajneri iz bivših republika SSSR-a. Osvajači medalja na Moskovskom natjecanju u proljeće se izlažu na internetu u Milanu.

Konkretno, tamo danas možete vidjeti vješalice izrađene od kartonskih cijevi Kharkov Viktora Puzura, fotelju od brezove kore Ruske Anastasije Koscheeve i biciklističku zaštitu od nehrđajućeg čelika Djeda Mraza Celitane iz Rige.

Mnogi predmeti u obliku lutki za gniježđenje pristigli su na prva ruska natjecanja u NASA-i— tako su sudionici pokušali pokazati nacionalni okus. Danas je izvor inspiracije za mlade češće nasljeđe avangarde.

Prema Marvi Griffin, potrebno je najmanje tri puta izlagati na NASA-i kako bi zasjali u očima vrhunskih proizvođača namještaja.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: