Aleksandar Bourikin o prirodnim materijalima

Što je važnije u prirodnim materijalima-svojstva ili izgled? Koje su dobre imitacije i kako napraviti drvenu kamenu kuću? Kaže glavni arhitekt dizajnerskog studija "peti radijus".

Dizajnerski studio"peti radijus" ( «5 Radius» ) osnovana je 2001. godine. Danas je to tim visoko profesionalnih arhitekata, dekoratera i dizajnera, stručnjaka za završne materijale i inženjerske komunikacije. U portfelju studija— brojni projekti najviše klase, uglavnom privatne klasične rezidencije, uključujući poznati dvorac Shirokovo, kuću u hrastovima & # 40; oba projekta— laureati Hrvatskih i međunarodnih nagrada, posebno na Internetu & # 41;, kuća na Seligeru itd.

O nedostacima. Mi u birou jako volimo koristiti prirodne materijale, posebno u klasicima, ali oni imaju jedan nedostatak: ako napravimo interijer, kao na primjer, negdje u Francuskoj, prema svim klasičnim kanonima, tada će se prilikom izračunavanja procjene ispostaviti da niti jedan proračun to neće izdržati. Stoga se morate izvući, potražiti neke zamjene.

Seoska kuća iz projekta biroa "peti radijus".O vizualnosti. U prirodnim materijalima najvrjednije— njihova tekstura. Prirodna tekstura je uvijek bolja i kada nije moguće koristiti original, uzimamo imitaciju. Na primjer, nedavno smo počeli koristiti keramiku koja oponaša kamen. Uostalom, ovdje je važno postići vizualni efekt. Kuća, koju sada završavamo, završena je porculanskim kamenom, a po teksturi se ne razlikuje od kamena.
Seoska kuća na Seligeru iz projekta biroa "5 internet".O drvetu. Ako govorimo o seoskoj kući, onda bi bez nje bilo teško. Na primjer, imamo projektnu kuću na Seligeru— čini se da je u potpunosti drven: i unutar i izvan zidova, podovi su završeni drvenim daskama u boji meda, na stropovima— drvene grede. Stvara se atmosfera seoske kuće. Zapravo, ovo je samo obloga, kuća ima kamenu strukturu, ali to je nemoguće pogoditi, osim što nema škripanja karakterističnog za drvene zgrade.
Dnevna soba iz projekta biroa " 5.O interijerima. Prirodni kamen u klasičnom interijeru je prikladan— u završnoj obradi poda, u vrhovima namještaja— a ako to nije granit ili mramor, onda postoje i vapnenci, pješčenjaci. Kada govorimo o namještaju, uvijek želimo da se u njemu osjeća i prirodnost. Na primjer, ako je ovo drvo, tada biste trebali osjetiti toplinu ruku.
Seoska kuća u hrastovima iz projekta biroa " 5.O kombinacijama. Kamen i drvo mogu se savršeno uklopiti— proporcije i boje ovise o konkretnom projektu. Na primjer, naša kuća u hrastovima izvana je završena svijetlim hrvatskim dolomitom, bijelim kamenom i granitom u kombinaciji s toplinski stabiliziranim pepelom. I sve je to toliko provjereno u boji i proporcijama da izgleda vrlo cjelovito. Isti motiv— kombinacija kremastog kamena i tamnog drveta— ponavlja se i u predvorju.

U pripremi materijala korištene su informacije sa stranica časopisa "dom&interijer" i dizajnerski studiji "peti radijus".

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: