5 pitanja o izolaciji

Toplina utječe na stvaranje udobnosti u kući ne manje od promišljenog dekora. Kako pravilno izolirati svoj dom i stvoriti ugodnu mikroklimu u njemu?

?Koji je materijal lakše montirati?

Sve ovisi o tome koje strukture treba izolirati. Polaganje izolacije u okvir ili između regala povezano je s određenim poteškoćama— to zahtijeva mekani i elastični toplinski izolacijski materijal. Na primjer, stakloplastika. Ovu izolaciju nije potrebno mjeriti s milimetarskom točnošću, lako se komprimira, a tijekom instalacije iznenađuje. Tvrđi materijali & # 40; kamena vuna ili ekstrudirana polistirenska pjena & # 41; zahtijevaju preciznije rezanje i koriste se za izolaciju drugih konstrukcija. Cijena polaganja izolacije ovisi o površini izolirane prostorije i korištenom materijalu. Imajte na umu da izolacija velikog volumena može biti jeftinija od ugradnje izolacije na malom području.

?Zašto ne biste trebali izolirati kuću iznutra?

Odgovarajući na pitanje Kako položiti izolaciju— izvan kuće ili iznutra, stručnjaci se ne slažu. Ali većina inzistira da je ispravna tehnologija polaganja izolacije s vanjske strane nosivog zida. U tom slučaju, s kompetentnom parnom barijerom, vlaga se neće kondenzirati na unutarnjem uređenju.

?Kako pravilno montirati krovne prozore?

Ni u kojem slučaju ne smijete sipati poliuretansku pjenu oko krovnih prozora. S fluktuacijama opterećenja na krovnim rogovima, pritisak se vrši i na krovnim prozorima. Kao rezultat toga, poliuretanska pjena koja ispunjava prostor između rafterske noge i prozorske kutije je uništena, što dovodi do pojave "hladnog mosta". Bilo bi ispravnije koristiti mekani materijal za izolaciju prozora koji, kada se deformira, neće izgubiti svoja zaštitna svojstva.

?Što je pasivna kuća?

Pasivna kuća— europski izum. Ljuska takve kuće potpuno je zapečaćena, što smanjuje gubitak topline što je više moguće i smanjuje potrošnju energije. U idealnom slučaju, grijanje pasivne kuće trebalo bi se odvijati toplinom koju stvaraju ljudi koji u njoj žive i kućanski aparati. Za izolaciju takve kuće koriste se toplinski izolacijski materijali značajne debljine, prozori imaju toplinski izolacijski krug, a ventilacija djeluje na principu rekuperatora— hladni zrak koji ulazi u prostoriju zagrijava se toplim zrakom koji se uklanja.Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: