Boje za vrtić

Koje kriterije trebaju ispunjavati boje za dječju sobu? Izdvojili smo najmanje četiri važna pokazatelja.

Super žilavost

Zidovi koji se mogu prati. U kući u kojoj živi malo dijete, sve mora zadovoljiti kriterije trajnosti. Čak i ako beba još nije narasla na flomastere, pire krumpir i kašu, moći će "ukrasiti" ne samo svoju košulju, već i sve zidove u sobi. A kad dođe "umjetnički" dob, tada će ići i mamin ruž i tatina pjena za brijanje. U početku minimizirajte rizike: za zidove koristite teške materijale, na primjer, tapete za slikanje. Njihova je osobitost da s njima možete koristiti posebne dječje boje, ekološki prihvatljive i pogodne za često mokro čišćenje. Unutarnje boje ove vrste razlikuju se po svom sastavu: na primjer, neke se povremeno mogu obrisati mokrom krpom, dok se druge— toliko izdržljiv da omogućuje gotovo svakodnevno pranje sredstvima za čišćenje.

Hipoalergenost

100% jamstvo čistoće. Naravno, većina proizvođača unutarnjih boja svjesno jamči čistoću i sigurnost u smislu ekologije. Međutim, ako vaše dijete ima alergije, morate biti 100% sigurni da je to doista slučaj. Savjetujemo vam da odaberete posebne dječje boje u limenkama s oznakom "certificirano za uporabu u dječjim i zdravstvenim ustanovama". To čine ne samo boje i lakovi koji se koriste za pod, već i boje za zidove, stropove, pa čak i namještaj.

Antibakterijski

Boja srebrnim ionima. Mladim majkama se često savjetuje da u sobi s novorođenčetom uključe plavu svjetiljku koja ubija klice, ali može je zamijeniti i"ispravna" slikanje zidova. Mnoge bolnice danas koriste boje i lakove s dodanim ionima srebra. Takva boja sama, bez ljudske intervencije, uništava mikrobe koji su pali na površinu obojenu njome. Osim toga, u starim panelnim kućama, zbog smanjenja tlaka međupločnih spojeva i visoke vlažnosti, mogu se razviti plijesan i gljivice koje su opasne za ljudsko zdravlje. Protiv njih se bori i aktibakterijska Boja & # 40; pročitajte oznake na limenci & # 41;.

Originalnost

Kreativne boje. Danas postoje unutarnje boje izumljene posebno za djecu. Zamislite običan ormar na čijim je vratima nanesena boja škriljevca i odmah se pretvara u domaću verziju ploče. Ostaje samo kupiti šarene bojice. Ili druga opcija— dio zida bojimo magnetskom bojom. Sada na njemu možete prikupiti kolekciju magneta donesenih iz različitih gradova i zemalja, naučiti brojanje i abecedu. Usput, magnetski premaz ima neopisivu sivu boju, može se obojiti. A ako na njega nanesete marker ( bijela ) Boja, tada ćete dobiti površinu "2 u 1", kombinirajući ploču za crtanje markerima i ploču s magnetima.Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: