Jantar u parfumeriji

Jantar u parfumeriji

Svi koji se smatraju barem malo obrazovanim u suvremenom parfeme, vjerojatno više nego jednom čuli za ambrid kao jednu od elitnih komponenti, relevantnih samo za vrlo skupo duh. U praksi, gotovo nitko od običnih ljudi ne zna kako ovaj sastojak zapravo miriše i da on predstavlja. Pokušat ćemo ispraviti to nesporazum, ali odmah vas upozorim: ako uopće ne znate, što je Amber, odgovor koji vam se ne sviđa.

Što je?

Riječ “jantar” čak iu parfumeriji postoje dva potpuno drugačija, ni na koji način ne povezuju jedni s drugima, što ne kombinira ništa osim imena. Ali ćemo u redu. Jedno od značenja riječi “Amber” je čak i teoretski prevedena na ruski ni na koji način drugačije – Od njega i idemo, pogotovo jer je ovaj sastojak skupa i elegantna komponenta za najskuplji parfem. Ako se sada pojedete, onda budite pauzu, jer je poznati amber proizvod probavne aktivnosti muškog kašlja. Istina, ne baš onaj koji su svi mislili, ali ipak,.

Znanstvenici to vjeruju Ovo je vrsta sluzi koja obuhvaća previše tešku hranu u želucu Chetaceana. Izgleda jantar, međutim, ne kao sluz, već kao prilično čvrsta kvržica, nalik na dodir i sposoban za spaljivanje.

Boja takve tvari, poput mirisa, može biti prilično raznolika, o tome što ćemo govoriti u nastavku.

Treba napomenuti da “Pravo” Amber u načelu ne može se minirati izravno od Coushla, i čak ni zato što je kitoloženje danas zabranjeno gotovo svugdje, ali jednostavno iz razloga što u svježem obliku ova tvar nije prikladna za parfumerije. Svježe jantar mirisi odvratno, da se ne iznenađuje, sjećajući se njezino podrijetlo. “Dođite do konformi” Može samo nakon što je temeljito umetnuta u more – što je duže, to bolje, idealno za to dugi niz godina.

Odnosno, U većini slučajeva, Ambra nije minirana i jednostavno pronalazi – baca na obalu od nekoliko desetaka grama za snimanje 340 kilograma u jednom komadu. Najskuplja tvar se objašnjava činjenicom da je nerealno predvidjeti svoju proizvodnju u budućnosti, pogotovo jer ga proizvodi samo jedan kit od stotinu. Osim toga, u mnogim zemljama, uključujući Sjedinjene Države i Australiju, trgovina ove tvari je zabranjena u načelu.

Dodirnut ćemo drugu opciju “Ambra” samo u ovom stavku kako bismo jednostavno pojasnili kako se zbunjenost pojavila u riječima, a kao lakovjerni potrošači obmanjuju lukavi parfimers. Činjenica je da na europskim jezicima riječ je riječ Ambre (engleski.) ili Amber (fr.) znači “jantar”. U isto vrijeme, sam jantar u većini slučajeva ne miriše gotovo na bilo koji način, jer „žuto” (u stvari, „žuto”) miris – to je svaki put fikcija drugog stručnjaka miješanje potpuno nevezano uz pravi jantar sastojcima.

Recimo da je jantar miris je obično sličan mješavine duhana ili kože s pikantnim-slatka likera ili vanilije, a na tu temu te jantara, koja se ne odnosi na kauč, može biti zatvoren, jer to nije status i elita miris na sve.

sorti

Kao što smo zaključiti iz gore navedenog, Cachelota Amber mogu biti različiti po izgledu i mirisu, ovisno o trajanju boravka u vodi. U stvari, jasno gradaciju prijelazu između sorti ne postoji, ali mi i dalje razmotriti koje vrste jantara izdvojiti kanti za sebe.

  • Crno. Možete odrediti pripadnost tvari u ovu kategoriju ne samo u boji, nego iu mirisu – miriše na ne miris ili toaletnu vodu, a to nije prikladno za stvaranje izuzetnih aroma. Zapravo, teoretski se čak i osuši ili pročišćeni jantar može biti crni, ali obično uključuje samo životni otpad u svom ručnom obliku.

  • Siv. Ovo je mnogo vrijedniji proizvod koji je dobro oprao s morem, ušao je u kemijsku reakciju sa solima i pretvorio u potpuno različitu tvar, čija se boja ne zove samo vrlo uvjetno – to jednostavno nije crno, a ne bijeli. Miris ovdje je mnogo ugodniji, ali ga je teško opisati unaprijed – najčešće spominju takve nijanse kao što su vlažna zemlja, drvena kuća, stare žute novine ili čak suhe alge. Ukratko, to je prilično čudna mješavina marine s zemljanim. Međutim, u parfumeriju, sivi jantar je cijenjen ne kao aroma, već kao miris obloga. Ako inzistirate masu na alkoholu, a zatim dodati dobivenu tekućinu na bilo koji drugi sastav, miris potonjeg odjednom otkriva mnogo jače i postat će stabilniji, bez primanja novih bilješki. Upravo zbog toga što je to imovina jantara toliko važna u parfumeriji.

  • Bijeli. Ova vrsta jantara je vrlo rijetka, odnosno, a to je znatno skuplje od sive boje. Njezin miris je vrlo tanak, neka slatka slana – teško je opisati riječima. Da bi se postigla takvo “čišćenje”, kvržica mora plivati ​​u moru najmanje 10 godina.

Popularni okusi

Ako sebe smatrate ispravnim ventilatorom svih prirodnih i preplanuli ideju da isprobate parfem s pravim jantar, onda loša vijest za vas je da je danas teško pronaći obje žene i muške parfem s ovom komponentom. Postoji nekoliko razloga za to, a stvar nije toliko po visokom trošku, već u nestabilnosti Amber arome – Većina velikih proizvođača jednostavno ne želi raditi s njom, jer dvije identične boce dva različita komada sirovina neće moći. Iz tog razloga, ovaj poznavatelj će morati dati prednost bilo neovisnim parfemima koji ne potjeraju prepoznatljivost ili “bezimene” arapske marke – na istoku, uvijek cijenjeno što je skupo.

Alternativno, međutim, parfemi sa sintetičkim jantarom, koji, zbog gotovo potpunog odsutnosti prirodnih sirovina, također je potražnja. Imajte na umu da su okusi jantara u većini slučajeva vrlo prirodni i bliski prirodnom ljudskom mirisu, stoga se obično ne odnose na čisto ženski ili muški, a sve podjele su na mnogo načina uvjetovane.

Za žene

Malo bliže ženama takve arome na temelju crijeva, kao Wiener blut umreimlich. Ova tvrtka, općenito, ne izaziva ljubitelje njihove kreativnosti od strane velikih serija – austrijski brand ima puno pravo da se nazove malo, ali vrlo ponosan. Ovaj miris je objavljen svi polu-pilotični boce, a njegov sastav na temelju Ambra, Costa i Kumin promatrača također se nazivaju previše ljudskim – ako postoje uvjerljivi roboti-humanoidi, ovaj parfem bi bio posljednji detalj za sto posto sličnosti s osoba.

Za muškarce

S muškim aromama na bazi jantara je nešto jednostavnije – iako se svi smatraju univerzalnim, a ne pričvršćeni na pod, apstraktni prirodni ili “ljudski” mirisi još uvijek kontrast s tipičnim ženskim cvjetnim motivima. Mi istaknuti dva mirisa koju biste trebali isprobati gospodo.

  • Fueguia 1833 Ballena de la pamfa. Argentinski parfimery nije dovoljan za sluh, ali to je upravo slučaj kada je proizvod iznimnosti i zaslužuje pozornost. Aroma je najlakše opisati kao slatko-slatko, ali ovaj koncept će biti preširok, stoga zamislite neku vrstu mješavine morskih vjetrova, svježe ljepilo sijeno i mošusne bilješke. Ono što je zanimljivo je jedan od rijetkih parfema, čiji je cahelot Amber uključen ne samo kao “strani” brava za miris, već i kao zasebnu bilješku u buketu.

  • Guerlain ambre Vječni. Još jedna opcija za one koji žele znati aromum Ambre i dati priliku da ga cijeni s drugima. Zbog jedva vidljivih tankih neznanja korijena šarenice, čini se da je sastav grubo, čak i gotovo razlikuje boju – tamno sivu, kao pravi jantar, koji je upravo miniran na morskoj obali.

Kako odabrati?

Glavna vijeće za one koji žele koristiti duhove s pravim whale jantar – zaboraviti na bilo kakve jeftine alternative. Kada je parfem s ovim sastojka opisan kao vrlo rijedak i izuzetan, treba razumjeti da u blizini niste ga definitivno ne kupujete, i općenito, nije činjenica da je boca koja vas zanimala barem prodana negdje u ovoj zemlji. Takvi proizvodi nisu za prodaju ispod podova i ne mogu koštati peni – ponekad morate uhvatiti pola stotinu kako bi pronašli “taj vrlo” miris.

Još jedan savjet je prihvatiti Ambru kao što je to ili priznajte da još uvijek ne gurman. Ljubitelji klasičnih mirisa Zemlje – morske kombinacije mogu se činiti blago, čudno, kao da ne obavljaju funkcije parfeme, ali to nije brak, ali uobičajena karakteristika prava jantara.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: