Papier-mache to radiš za početnike

Papier-mache to radiš za početnike

Obrada tehnike papier-masha podložna je čak i malom djeci, ali gotovi rezultati mogu zadovoljiti najviše pritiskanje odraslih. Dostupnost materijala i jednostavnost majstorskih klasa objašnjava popularnost ove vrste kreativnosti u mnogim gospodarima.

Tehnike

Da biste stvorili papier-kašu, uobičajeno je koristiti dvije glavne tehnike: slojevito lijepljenje i polaganje.

Slojeviti stagnaciju

Tehnika elayer, također poznata kao čine, najčešće se koristi za stvaranje maski, posuđe, glava za lutke, volumetrijske figure ili chasketa. Cijeli proces može se podijeliti u tri faze. Na prvom tankom papiru – novine, salventi ili toaletni papir zgnječen je u male fragmente. Dimenzije se određuju na temelju povećanja stvaranja će biti: Za dovoljno malih, bit će kvadrati 1 na 1 centimetar, a za velike – oko 4 po 4 centimetra ili čak 4 na 1- centimetra.

Fragmenti su bolji razbiti od rezanja – tako da će površina gotove figure biti glatko.

Osim toga, u sadašnjoj fazi se priprema obradak, koji se mora postaviti: može biti ploča, duboka zdjela, napuhana zračna kugla ili bilo koji drugi predmet.

U sljedećoj fazi papir je lijepljen na radni komad. Što će više slojeva biti pouzdaniji, bit će proizvod. Minimalni iznos je jednak 4-5 komada, a maksimum nije ograničen na bilo što, ali treba pamtiti da 15 slojeva već odgovaraju debljini zida od 0,5 do 0,7 centimetara. Svakih 3-4 slojeva mora biti popraćen sušenjem. Ravnomjerno pokriti obrazac, preporuča se koristiti različite nijanse za pojedinačne slojeve. Nakon završnog 24-satno sušenje, proizvod se uklanja iz obratka. U slučaju potrebe, stvara se oštrim nožem papira. Nakon preokretanog lijepljenja, ima smisla pušiti još jedan papier-mache sloj, idealno – od bijelog papira.

Lepak

Druga tehnika papier-masha temelji se na modeliranju papirne mase, uobičajeno ili na okviru.

“Tijesto” se može pripraviti prema raznim receptima, ali se obično nalazi dio toaletnog papira, novine, karton iz kutije ili pladnjevih za jaja.

Papirnati materijal najprije natečen u toploj vodi, a nakon pritiska i zgnječenja miješalica, mlin za meso ili čak sito. Zatim se adhezivna komponenta uvodi u sastav, a tvar se upletena do ujednačenosti. Nakon modeliranja, koji se provodi na sličan način radi rada s plastencima ili glinom, gotov proizvod se isuši 2-3 dana, polirano i prekriveno bojom.

Čitaj više  Kako napraviti papier mache iz novina?

Recepti

Najpopularniji recept za proizvodnju tijesta za papier-masha zahtijeva dodavanje novina. Listova se razbijaju na male čestice i ispunite samo s kipućom vodom u omjer od 1 do 10. Čim se masa povećava, za koju može potrajati nekoliko sati, morat će se staviti na vatru. Usput, dok se radni komad okreće, preporuča se povremeno uredno miješan dugom objektom. Tvar se zagrijava dok se celuloza potpuno ne uništi, nakon čega se kreće u sito i preše. Malo suha masa morat će mljeti miješalicu u homogenost, nakon čega se doda ljepilo i dobro promiješajte. Mješavina PVA s vodom u omjeru 2: 1 također je prikladna kao ljepljiva tvar.

Umjesto novina, tanke salvete ili toaletni papir su prikladni, koji se, usput pogoršavaju mnogo brže. Toaletni papir je također poderan na komadiće, a salveti se mogu koristiti i. U odsutnosti miješalice, mljeti tvar će biti u mogućnosti i njegove građevinske vrste, i miješalicu, a uobičajena gaza će to omogućiti dobro. Umjesto ljepila, također je dopušteno koristiti lobi.

Da bi proizvodi imali atraktivniji izgled, kit, mala količina žbuke ili tekućeg sapuna može se dodati u gotov sastav.

Suncokretovo ulje spasit će masu od lijepljenja u ruke, a škrob s brašljom pružit će mu potrebnu viskoznost. Dodavanje soka od limuna povećat će rok trajanja.

Važno je zapamtiti da masa papier-mache ne može biti zamrznuta, ali ipak će biti prikladna za uporabu nekoliko dana. Najbolje je ostaviti u hladnjaku ispod celofana. Ako tvar počne naglasiti tekućinu, može se stiskati, nakon čega se može dodati s ljepilom.

Što čini osnova?

Osnova za koju se zalijepljeno papir koji impregniran adhezivni pripravak može biti gotova stavka ili brojka od plastelina ili gline.

U biti, to može biti apsolutno bilo kakvo kapacitet, drvo ili upletenu foliju – sve ovisi o fanziranom gospodarstvu i njegovom vrhunskom cilju.

Kada se koristi gotova stavka treba shvatiti da će Papier Masha morati izrezati na dva pola, i stoga je vjerojatno da će oštetiti temelj.

Stoga, ako se nešto planira za nešto sferično, bolje je uzeti redovitu zračnu kuglu, koja, na kraju posla, možete puknuti i ukloniti kroz posebnu rupu. Da bi se gotov proizvod lakše odvojiti od oblika, površina potonjeg bit će unaprijed umotana s vazelin ili vrlo čvrsto omotavanje hrane. Osim rasutih baza, moguće je koristiti samo okvir iskrivljen od žice ili sličnog materijala koji nije pristupačan.

Čitaj više  Kako napraviti papirni masku?

Proizvodnja obrta

Početni majstori Papier-Mohas bolje su izrađeni od strane majstora, korak po korak nakon uputa. Na primjer, dekorativno srce je stvoreno jednostavno u ovoj tehnici, što može biti dobar unutarnji ukras. Da biste poslali, trebat će vam roll toaletni papir, idealno mršava od 2-3 sloja, hladne vode, par žlica brašna, PVA ljepila, žice i prozirni lak za nokte. Ne činite bez malog ručnika, duboke zdjele i tavece. Rad počinje s činjenicom da se papir razbija u male fragmente i stavljen u zdjelu.

Uvala Glavni materijal s vodom, potrebno je zasladiti, nakon čega možete otići na povećanje tvari. Tada se masa pritisne ručnikom. U ovom trenutku, ljepilo se priprema iz par žlica brašna i vode. Spojene komponente se zagrijavaju na štednjaku i kuhati do konzistentnosti dužnost. Rezultirajući claster se izlije u toaletni papir i nadopunjen pola čaše plug ljepila.

Sve je prilično mješoviti, a rezultirajuće tijesto se koristi za modeliranje srca. U istoj fazi žica treba biti postavljena u igračku, koja će omogućiti stvaranje uređenja. Tijekom sljedećih nekoliko sati, figura će se morati osušiti. Bilo bi dobro za prazninu nekoliko puta. Gotovi proizvod je uređen i nakon konačnog sušenja je lakiran.

Nema više kompleksa stvaranje ukrasne ploče. Proces njegovog stvaranja će zahtijevati, osim uzorka i hrane, novine, PVA ljepilo, vodene zdjele i četke. Za ukrašavanje posla, također će vam trebati gouche i lak za nokte. Novine su razbijene na male komadiće sa strankama jednakim 2 centimetra. Pripremljena jela pretvara se u hranu i okreće se na dno.

Svaki komad novina pada u vodu, nakon čega se primjenjuje na bazu izvana. Rubovi papira ne mogu se savijati. Prvi sloj se ispere s ljepilom, nakon čega se formira još 3-4 sloja. Ako se mjehurići pojavljuju na površini, lako ih je izgladiti prste. Za bolju kvalitetu proizvoda, svaki 3-4 se preporučuje da se osuši zasebno – to će biti uključeno više materijala, što je pouzdaniji ploča. Nakon sušenja, zadnji sloj ruba je odrezan, a baza se očisti. Gotovi proizvod prvi je vrijedan pokrivanja bijele boje, a zatim nanesite bilo koji crtež. Sušeni rad također je nužno nejasan.

Čitaj više  Voće i povrće iz papier-mache

Da biste stvorili šalicu u papier-mache tehnici, trebat će vam toaletni papir, hubber i jela – bilo iz kartona ili plastike željenog oblika ili već nepotrebno. Glavni materijal, poderan na male komadiće, natopljen je u vodi.

U ovom trenutku, temelj je bolje podmazati, na primjer, krema za ruku. Kup je umetnut vlažnim papirom, a svaki sloj je impregniran s prekidom. U prosjeku će biti potrebno napraviti 8 slojeva, od kojih će svaki biti tretiran ljepljivom tvari. Plovilo će se morati sušiti 24 sata, nakon čega će biti moguće ukrasiti.

Koristan savjet

Masovni papir-masha Prvih 5 dana može se pohraniti samo u pakiranju celofana. Za sljedećih tjedana i pol, tvar je već bolje očistiti u hladnjaku. Važno je značajno platiti i osušiti gotov proizvod. Budući da se brojka temelji na papiru, to jest, gorivo, loša ideja će ga zadržati u blizini otvorene vatre. U načelu postoje upute za sušenje u pećnici, ali ova metoda je još uvijek namijenjena iskusnim majstorima.

Papier Masha će biti dobro da se osuši na otvorenom blizu baterije, na suncu, u blizini električnog grijača, kao iu rogue.

Ako se proizvod formira iz nekoliko slojeva, preporuča se obavljanje sušenja nekoliko puta – približno svakih 3-4 slojeva.

Najlakši način je nadograditi gotov rad strojem od šarenog sloja – motley pakiranje ili običan obojeni papir. Složeniji, ali atraktivniji način je prajmer. Slika prve ankete postaju manja, a nakon pokrivenog tla. Kada je ovaj sloj suh, može biti prekriven bojama. Gusta papir proizvoda može biti napisan s marker ili osjetljivim olovkom, nakon čega se iskrice i rhinestones odvijaju. Također se može ukrasiti kriške tkanine, pletenice ili mreže. Usput, kroz proces, poželjno je raditi na stolu s sjajem. Budući da će interakcija s adhezivnim pripravcima provesti golim rukama, morat ćete pripremiti fragment suhog tkiva za brisanje.

Master class na poslu s papier mache je prikazan u videu.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: