Stvaranje osobe u origami tehnici

Stvaranje osobe u origami tehnici

Japanski origami papir tehnologija omogućuje majstorima da naprave razne značajke. Origamist može sklopiti dizajne u obliku životinja, biljaka, raznih opreme. Zanimljivi i originalni obrti u obliku osobe. U današnjem članku učimo kako pravilno simulirati takve proizvode.

Što je potrebno?

Prije modeliranja figura u origami tehnici potrebno je pripremiti brojne prikladne materijale. Preporučljivo je odmah osloboditi zgodan radni prostor za sve radove.

Da biste simulirali origami-figure u obliku osobe, Učitelj će morati pripremiti sljedeće komponente:

 • List papir žuto ili bijelo (čak i ploča s prijenosnog računala u kavezu je prikladan)+
 • Škare (ovaj alat za tiskanicu mora imati oštre i dobro ispunjene oštrice, inače neće biti glatkih i urednih rezova)+
 • LEELADERS ili markeri+
 • Ako želite, možete dodatno ukrasiti brojke s papirnatim prugama ili nitima koje će igrati ulogu kose.

  Svaki origamist se odlučuje upravo kako će biti ukrasiti takav papir. Od toga će ovisiti o punom popisu materijala koji će biti potrebni za sve radove.

  Jednostavne opcije za djecu

  Početni majstori i mali origišta su bolji proučavati japan papir papir na plućima i nekompliciranih shema.

  Majstorstvo složenih i lukavih struktura s mnogo malih detalja trebala bi biti malo kasnije, kada će biti ovladao Aza origami.

  Simulacija ljudskih figurica dostupna je i za odrasle i djecu. Razmislite o uputama korak po korak za sklapanje takvih rukotvorina vlastitim rukama.

  • Prije svega je potrebno kuhati komad papirnatog kvadratnog oblika. List mora biti presavijen dva puta kako naglašava radni komad s lijeva na desno. Sljedeći korak je otkrivanje budućeg plovila. Sada će proizvod morati biti dvaput opet, ali u smjeru od vrha do dna.

  • Papir je otvoren. Bočne kutove koji se nalaze na vrhu, položeni prema sredini. U sljedećoj fazi, izradak je okrenut na drugu stranu.

  • Dijelovi proizvoda na strane su presavijeni do sredine. Ugao je na vrhu, savijati knjizi. Donji dio buduće figurica „Čovjek” savijati se.
  Čitaj više  Mi bi origami u obliku omotnice

  • Kutovi dizajn treba pažljivo namjestiti u smjeru. Papir okrenite na drugu stranu.

  • Kutak, koji se nalazi u centru, vrlo uredno pretvara unutrašnjost. U završnoj fazi ćete morati napraviti glavu od zanata. Na gotovom slici, potrebno je točno uzeti lice: nacrtati oči, nos i usta.

  Slično papir obrt ide vrlo brzo i jednostavno. To će biti dostupan za male origamists 4, 5-6 godina.

  Ova vrsta jednostavnog lika „čovjek” može se koristiti od strane djeteta za proučavanje različite emocije. Mali majstor može napraviti ready-made čovjek tužno, smiješno ili zamišljen. Možete eksperimentirati s frizurom, bojom očiju i druge detalje.

  Lako možete napraviti malog čovjeka i na drugoj jednostavnoj shemi.

  • Traje papirnati kvadrat. Nalazi se na naborima nabora preko i dijagonalno u oba smjera. Donja polovina navija se dvaput. Na dnu obrasce formira harmoničan. Trebalo bi postojati 4 nabori “planina”.

  • Iste akcije trebat će učiniti u vrhu. List se rasporedi na 90 stupnjeva. Oblikuju još jedan harmonik. Širenje lima. Na dnu i 2 bočna nabora su u isto vrijeme.

  • Gornji fold je također sastavljen u obliku “planine”. Trebate nastaviti staviti proizvod u središte. Kao rezultat toga, treba formirati slovo “X”. Vrh širenja.

  • Sljedeći oblik ruke i torzo, naslonjene na nabore nabora. Proizvod se okreće. Ruke su smještene na pola i zajedno, poput nogu. U isto vrijeme nastaviti dalje na tijelu.

   • Su četke za boje, napravite zavoje u laktovima. Širi noge, napravite zavoje u koljenima. Delica je spremna!

   Složenije sheme

   Od papira možete napraviti mnoge druge figure u obliku ljudi. To može biti ne samo jednostavna, već i složena varijacije, za proizvodnju od kojih vam je potrebna određena razina znanja i vještina.

    Razmislite o opisu korak po korak, kako napraviti složenije plovilo iz papirnatog lista A4 formata.

    • Prvo morate uzeti list papira navedenog formata. Treba napraviti kvadratni temelj. Da biste to učinili, kratka strana obratka je zaglavica prema dugoj strani. Sve nepotrebno se mora odrezati. Kao rezultat toga, kvadrat se mora formirati dimenzijama 21×21 cm. Rezano je na 2 polovice, to jest, na 2 pravokutnika
    • Od takvih praznih ispada da bi se napravilo dva muškarca. Bit će potrebno staviti pravokutni list ispred radne površine. Njegova duga strana treba poslati u knjigu. Radni komad se savija dvaput, a zatim otkrijte. Nakon toga, svaka duga strana trebala bi biti savijena do oblikovane linije u središnjem dijelu.
    • Zatim je potrebno staviti pravokutnika u smjeru prema gore, ali skraćena strana. Trebalo bi točno savijati 2 gornji kut od centra do ruba. Kao rezultat toga, dobit će se 2 trokuta s ravnim uglovima. Svi festan koji trebate pokušati dobro pokušati.
    • Proizvod se okreće na drugu stranu, nakon čega se postavi s tom strani na kojoj se kutak podesi. Kratki dio pao je na dug – kao i za formiranje trga na samom početku rada.
    • Dalje, papirnati radni komad odvijaju se i ponovite radnje na poleđini. Nakon toga se proizvod ponovno savija. Na kraju, objavit će se pravokutni element s trokutom na jednom od kraja. Trokutni vrh morat će se saviti prema bazi. Zatim se radni komad ponovno otvara.
    • Kao rezultat toga, 3 zakazani trokuti trebaju ispasti: jedan na vrhu i još jedan nasuprot drugome. Bočni trokuti moraju biti snimljeni unutra, a zatim pokrivaju trokutima odozgo. Sličan osnovni oblik naziva se “dvostruki trokut”. Dakle, rukotvorina će biti podijeljena na 2 dijela: noge i torzo. Zatim morate uživati ​​u formiranju stopala figurica.
    • Trebate raditi s donjim pravokutnikom. Potrebno je prilagoditi 2 mala trokuta u vrhu. Tada su ti detalji opsežni.
    • U sljedećoj fazi, gornji trokut se uzdiže. Uglovi odozdo su spojeni u navedenom području. Zatim, radni komad je savijen, ali ne bi trebao biti jasno na pola, i tako da je donja polovica bila 1,5-2 cm više.
    • Proizvod se okreće s druge strane. Zatim se donji dio ponovno zagrije oko 0,5-0,7 cm.
    • Sada duže strane proizvoda se savijaju na liniju u središtu. Formirana u gornjem dijelu “kuća” pritisnuta na radni komad, a nakon tog oblika trokutasti elementi.
    • Pravokutnici moraju biti otkriveni, a zatim se savijaju: kratka strana prema drugoj kratkoj strani.
     Čitaj više  Kako preklopiti origami u obliku bubamare?

     osam

     Fotografije

     Također možete nacrtati lik “strma osobe”. Saznajte kako je modeliran.

     1. Trebate list čvrstog oblika papirnatog kvadrata. Prikladan materijal s dimenzijama 20×20 cm.
     2. Letci se dvaput savijaju u dijagonali i u dva smjera. Linije za savijanje pritisnute prstima kako bi dobili stalne granice. Nakon sklapanja, list će izgledati kao kvadrat s dijagonalnim savijanjem u sredini.
     3. Tada se plahta dvaput savija. Dolje se dobro udara.
     4. Billet je otkriven, a zatim se ponovno savija, ali već je okomito na posljednju fragmentnu liniju. Ali zavoj se mora obaviti u istom smjeru, ali okreće radni komad s druge strane.
     5. Sada se list papira mora ponovno presaviti dvaput. U skladu s postojećim linijama sklopive strane baza papira. Kao rezultat toga, mora se formirati trokutasti element.
     6. Vrijeme formiranog trokuta morat će se saviti do dna proizvoda tako da utječe na bazu. Kao iu prethodnim fazama, preklopna linija će biti u mogućnosti dobro izgladiti.
     7. Nakon toga, vrt od papirnatih praznina bit će potreban da se pažljivo prilagodi, ali već u smjeru do generiranog puta.
     8. U sljedećoj fazi Čarobnjak će morati saviti vrh vrha na isti način. Nakon toga, sve preklopne linije presavijene su vrstom harmonika.
     9. Nakon toga se radni komad ponovno otvara i preklopi. Potrebno je dodati u skladu s linijama sa savijati sa svih strana prema središnjem dijelu.
     10. Sada ćete morati formirati dodatne preklopne linije na maloj udaljenosti od glavne linije. U budućnosti će to biti lice čovjeka. Sada je potrebno ponovno preklopiti papir prema središtu, kao posljednji put.
     11. U završetku, potrebno je uključiti se u formiranje lica strma papira čovjeka. Također je potrebno napraviti ruke.

     devet

     Fotografije

     Detaljan glavni razred na proizvodnji takvih figurica naći ćete u sljedećem videozapisu.

     Čitaj više  Origami Mogućnosti iz papira za djecu 7-8 godina
     Ocijenite članak
     ( Još nema procjena )
     Dodaj komentare

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: