Sklopiv origami iz bijelog papira

Sklopiv origami iz bijelog papira

Ako ima nekoliko listova bijelog papira, onda možete napraviti obrt u origami stilu. Članak govori o tome koje su brojke dobivene iz uobičajenog albuma. Postoje opcije koje će se i djeca nositi. I postoje neke složenije osobe za školsku djecu.

Ideje za najmanji

U mlađoj i srednjoj skupini vrtića možete ponuditi momcima da naprave jednostavne figure životinja od bijelog papira A4. Dvoardi će se lako nositi s takvim obrtima. Stvarna će biti tema domaćih ili divljih životinja.

 • Pas. Trebate bijeli trg. Ona je presavijena na pola. Onda morate ponovno preklopiti na pola i implementirati. Nakon toga, morate napraviti uši psa. Trokut se spušta. Bočni kutovi se savijaju u obliku visećih ušiju. Donji kut je lagano podignut i nagnuti se. Flomasteri trebaju crtati oči, psa nosa. Možete crtati i mrlje.

 • Golub. Savijte trg bijelog papira na pola. Stavite ga na stol s vrhom. Svaki od oštrih kutova na dnu, ustanite prema van. Oni bi trebali biti nešto viši od linije trokuta. Nakon toga, potrebno je preklopiti budući golub na pola i okrenuti ga pod pravim kutom u smjeru kazaljke na satu. Viseća krila također se savijaju gore. Ptica treba crtati oči.

Još uvijek možete učiniti Slatki dom origami. Bijeli kvadrat na pola puta i preko. Proširiti. Dva gornja kut presavijeni prema središtu. Ovo je krov kuće. Olove ili markeri nacrtaju prozor, vrata, bojanje krova.

Obrt za početnike

Za djecu od 8-9 godina, figurice su prikladne. Školci mogu napraviti puzati prema shemi i ukrasiti razglednicu za mamu.

 • Zeka. Napravite zec je vrlo jednostavan. Bijeli trg se mora saviti na pola. Savijte još jedan put i implementirajte. Baza trokuta savija malo. Pretvorite drugu stranu na sebe i napravite uši pobijedivanjem trokuta na stranama. Uši završavaju. Rubovi odozgo i dno da biste dobili malo da biste dobili njušku. Nacrtajte oči, nos, usta.
Čitaj više  Mogućnosti za stvaranje sunca u origami tehnici

 • Cvijet. Potrebno je smanjiti praznine za latice – 5-6 identične veličine bijelih kvadrata. Kvadrati na pola. Oštar. Bočni kutovi se savijaju do centra. Nakon toga svaki od njih izmetuje na stranu na pola. Zatim, savijeni wobbies moraju biti raspoređeni tako da je linija bočne savire u središtu. Oštrim kutovima koji se drže oko rubova. Dobiveni trokuti moraju biti presavijeni na pola duž linije fragmenta. Rezultirajuća figura se srušila kao konus. Rubovi fiksiraju traku ili ljepilo.

  Tinejdžeri od 12-13 godina mogu se ponuditi kako bi papirnate cvijeće. Ispod je shema faze ruže.

  1. Izrežite kvadrat iz A4. Savijte se na pola i preko. Zatim učinite boje dijagonalno. Rum.
  2. Lijevo donje bočne šire. Nakon toga Rhombus flip. Drugu polovicu izraštavanja ratka. Ispada figuricu u obliku slova “g”.
  3. Vrh do spuštanja, okrenite rubove. Latice treba pažljivo umotati jedni druge.
  4. Kada će cvijet biti spreman, Njezini rubovi s čačkalicom mogu se malo iskriviti. To će dati ružu sličnosti s prirodnim cvijetom.

  Kako napraviti složene figure?

  Oni koji su već svladali svjetiljku proizvodnje papirnatih figura, možete nastaviti s proizvodnjom složenih lijepih obrta. Jedan od njih će postati labud, napravljen u modularnoj tehnici origami. Razmislite o proizvođaču korak po korak.

  • Da biste napravili rasutiću pticu vlastitim rukama, morate smanjiti 16 pravokutnih praznina. Veličina svake od njih treba biti duga 7,4 cm i 5,3 cm u širini. Zatim radimo sa svakim modulom. Radni komad mora biti savijen na pola. Ponovno sklopljena na pola i prekida. Ispalo je liniju ovratnika. Nakon toga, strane moraju biti presavijene do sredine. Rubovi izbočene trake odozdo treba savijati gore. Nakon toga morate spojiti rubove dobivenog trokuta međusobno. Ispada modul. Za proizvodnju velikog labuda potrebno 459 listova.
  Čitaj više  Sklopiv origami u obliku sati

  • Ugao od prva dva modula umetnuti u središtu trećinu. Umetnite sljedeći par modula u centar prethodnog. Zatim još jedan 2 modula. Potreba za napraviti 3 reda. Dalje, praznine su povezani istom principu. Ispada krug od 30 modula.

  • Nakon toga, potrebno je pažljivo okrenuti dizajn. Sada se polako savijati se. Ispada proizvod u obliku krune.

  • Dodajte 6 red modula. Nakon toga trebate napraviti krila. Dana 7. zaredom 12 modularni trokuta vezani. Dana 8. retku Potreba preskočiti 2 modula. Ovo je mjesto za vrat. U izgradnji 9 redova Krila potrebe Swan bi se smanjiti za 1 trokut. Krila učiniti, smanjujući svaki redak na 1 modul. Na kraju krila ne bi trebalo biti jedan modul. Započnite rep. Na svakom retku, broj modula također smanjuje.

  • Sljedeće što trebate napraviti glavu od 20 komada. Jedan od modula na glavi morate slikati smeđe ili crvene osjetljive. Ovo je budući kljun. Kutovi trebaju biti zalijepljeni. Za proizvodnju modula vrata ptica trebaju biti postavljeni okomito, umetanje uglova jednog u drugo. Sljedeći čin na isti način. Nakon toga samo trebate pričvrstiti vrat.

  Više o stvaranju origamija iz bijelog papira vidi u video ispod.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: