Kako napraviti origami u obliku golubice?

Kako napraviti origami u obliku golubice?

Origami tehnologija nije samo uzbudljiva, već i korisna okupacija koja omogućuje treniranje finog motora. To vam omogućuje da stvorite vlastite vrlo različite zanimljive i lijepe obrt. Danas ćemo govoriti o tome kako napraviti Dove origami.

Stvaranje golubova

Prvo razmatramo korak po korak detaljne upute za stvaranje golubova svijeta. Prije nego što nastavite proizvoditi, treba pamtiti za neka važna pravila za rad u takvoj tehnici:

  • Svi radovi moraju se izvoditi na stolu ili na drugoj stabilnoj glatkoj površini+

  • Morate pripremiti nekoliko listova papira u slučaju da je prvi pokvaren+

  • Da biste formirali nabore na materijalu, možete koristiti ručku ili olovku.

Kvadratni papir se uzima sa strane u 20 centimetara.

Može se lako izrezati iz lista A4.

Na jednoj od dijagonalnih linija preklopite brojku tako da je rezultat trokut. Rezultirajuća Flex linija je najbolja fiksna. Nakon toga, lik je još jednom presavijen na pola, dok je pravokutni trokut.

Nadalje, svi kutovi se međusobno kombiniraju, jasno naglašavaju sve linije infleksije. Tada se proizvod uredno odvija. Osnova velike trokutaste figure primjenjuje se na gornju točku na takav način da baza prolazi kroz liniju savijanja pravokutnog trokuta. Sve iste akcije provode se s suprotnom strani obratka. Na kraju, romb bi trebao ispasti.

Kasnije će gornji uglovi moraju biti malo dolje i provedite liniju. Detalj se vraća na početno mjesto. Sve se to ponavlja i s suprotnom strani, osiguravanje preklopa. Desni kut mora biti premješten u središnji dio, a zatim se vrati na prethodno mjesto. Isto je učinjeno kasnije i lijevim kutom. Svaki kut koji se trebate saviti unutra.

Rezultirajući prazan papir je presavijen na pola. Njezin rep savijajući gore. Nakon toga se proizvod ponovno okreće i ponovite sve te operacije. Dakle, moraju biti formirane golubove krila.

Puzač se ponovno okreće tako da su krila na dnu, a zatim savijte rep. Zatim, sve se odbacuje krilima. Nakon toga, možete početi stvarati glavu ptice. Za to, vrh obratka treba rotirati udesno i lijevo, glava se otkriva i lagano polaska prstima, što ga čini više volumetrijskim. Ako želite, možete oblikovati i male nabore na repu.

Čitaj više  Sve o papiru za origami

Dobivena bijela ptica smatra se simbolom ljubavi, radosti i mira. Često se slični obrti koriste u vjenčanjima, rums i mnogim drugim praznicima u ulozi dekorativnog uređenja.

Jednostavna metoda za djecu

Analizirat ćemo najjednostavniju majstorsku klasu stvaranja takve origami ptice s kojom će dijete podnijeti. Prvo morate kuhati kvadratni list papira. Bolje je uzeti jednostranu osnovu, koji će jedan dio biti bijeli, a druga – boja.

Dopušteno je uzeti različite boje, ali najčešće uzimaju materijal svijetloplavog i svijetlog lica cvijeće. Tako gotova ptica će izgledati mnogo zanimljivije.

Sljedeći papirni materijal je presavijen na pola, na strani da vidi preklop u sredini, a bijela boja treba biti unutra. Baza papira je opisana, gornji kutovi su uredno savijeni, viseći ih duž preljevene linije u sredini.

Nakon toga, papir je ponovno presavijen na pola, ali već s presavijenim kutovima unutra. Radi udobnosti, radni komad je obojen u horizontalnom obliku. Zatim je rez na dijagonali napravljen od donjeg desnog kuta. U isto vrijeme, potrebno je istovremeno smanjiti oba dijela presavijenog materijala.

Vanjski dio materijala je lagano podignut i zavoji. Kasnije savijati i straga. Kut se okreće natrag i formirati preklop. Bend je potreban tako da je malo kljuna jasno vidljivo. U završnoj fazi, uz pomoć osjetljivih očiju.

Postoji još jedan jednostavan način za stvaranje goluba u origami tehnici za dijete. Da biste to učinili, morate primiti papirnati list kvadratnog oblika bilo koje veličine. U tom slučaju, također je bolje koristiti jednostrani materijal.

List se savija na pola, tako da su i suprotni uglovi istodobno. Napravite preklopnu liniju, a zatim ponovno preklopite papir, spajajući zajedno za još dva ugla. Kao rezultat toga, crosst savijanja treba oblikovati na materijalu.

Prostran komad ostaje u presavijenom stanju, mora imati neku vrstu trokuta. Dva kuta se savijaju u stranu, formirajući malu preklop. Nakon toga morate sigurno istegnuti jedan kutak u pravu i natrag.

Radnik ponovno savija, povezujući donji i gornji dijelovi. Pola od gornjeg savijanja gore. Isto onda vraća leđa. Prednji mali kutak zagrizu do rezultira čistim kljunom. Delica je spremna. Također možete nacrtati crnu boju ili osjetljivu tipku.

Čitaj više  Kako dodati origami u obliku brojeva?

Ako želite, dobivena ptica može se ponovno pojaviti. Ponekad stvaraju cijele velike kompozicije koje se sastoje od nekoliko domaćih ptica. Često čine prekrasnu zidnu ploču s okružnim origamima.

Kako preklopiti masu lik?

Zatim ćemo pogledati kako se može postupno napraviti svoju ruku vojsci origami u obliku glasnoće letećeg goluba. Prvo, morat ćete crtati na karton uzorak peradi od oko 20 centimetara. Izrezan je.

Tada se uzorak izrezana nanosi na isti kartonski list, pogon i izrezati. Tako napraviti toliko praznine jer će se uklopiti na materijal.

Kasnije uzeti papir, to je harmonika, čija duljina treba biti najmanje 12 cm.

Nakon toga, na tijelu torzo, uz pomoć škara, bilo kabelski nož formira rez, i to bi trebao biti jednak širini harmonike. Sve iste akcije provode na svakom kartonu. U budućnosti će krila goluba biti umetnuta u obliku harmonika. Onda morate povući za svoje ciljeve da biste dobili ispravljene i voluminozna i lijepa krila.

Rezultirajuća vježba će biti u stanju postati prikladan ukras za dječju sobu, a često se takvi proizvodi koriste kao igračke za novogodišnje stablo. Ako želite, možete ukrasiti gotov proizvod. Ponekad uz pomoć osjetljivog ili boja zasebno crtati oči i kljunove.

Shema montaže za tiskani predložak

Sada ćemo analizirati jednostavan dijagram skupa golubova na gotovim predlošcima. U ovom slučaju, možete samostalno napraviti šablone ptica od bijelog papira. No, u pravilu, prikladne skice jednostavno se ispisuju s interneta.

U posljednjoj opciji trebate prilično gusti i robustan papir koji se može poduzeti za ispis. Bolje je napraviti pojedinačne šablone slikama tijela i repa, krila.

U isto vrijeme, takve sheme treba također odabrati tako da su sve potrebne čvrste i isprekidane linije zabilježene na kojima će se formirati proizvod.

Svi ličilice se nježno režu škarama na kontura linija. Za čvrste linije na rezovima repa. Torzo savijanje na točkastim oznakama. Rep je zavoj na isprekidan i uključite ga na linije. Zatim se savija. Nakon toga, svi gotovi detalji zalijepite jedni druge u jednom plovilu.

Čitaj više  Kako napraviti gramofon u tehnici origamija?

Na krilima će morati napraviti male glatke rezove, kao i na repu na čvrstim tragovima. Oni su presavijeni prema dotiji, tako da mali trokut ostaje u sredini. Na njega se primjenjuje mala količina PVA ljepila, a zatim umetnite golub u leđa i popravite. Ptica također može dodatno žeti.

Ovaj jednostavan način izrade obrta bit će savršena opcija za djecu, za početnike.

Kako se okupiti iz modula?

Ova metoda se smatra složenijom, tako da će biti u mogućnosti pristupiti onima koji već imaju određene vještine za stvaranje obrta u ovoj tehnici. Proizvodnja takvog goluba zahtijevat će veliku količinu snage i vremena. Morat ćete napraviti 576 zasebnih modula više i 75 manji. Kao rezultat toga, treba dobiti proizvod sa srednjim veličinama s ispravljenim prekrasnim krilima.

1-3 tiers će se razviti od 10 velikih praznina. Dakle, okrugli osnova za proizvod će. Sljedeće za stvaranje 4-5 bendova uzimaju se 15 modula. Nakon toga, papir je malo zavoj za pripremu ovalnog. Još jedan red je izrađen od 15 dijelova.

Tri sljedeće razine čine od 22 komada. 11 i 12 bendova stvaraju pomoću 20 papira praznine. Potrebne su reference za glatko prijelaz na perad. Torakalni dio mora biti izrađen od tri reda, svaki od 13 elemenata, a od jednog stupa od 12 dijelova. Posljednja razina prikuplja se do pola. Počevši od druge polovice, stvaranje cerviksa. Za to je 7 modula fiksni kratki dio.

U sljedeća tri reda, broj korištenih dijelova se smanjuje za 1. U sedam od sljedećih razina bit će potrebno popraviti 4-5 modula naizmjenično. U obliku malog platforme treba saviti malo.

Prilikom sklapanja modularnog odjela za glavu bit će potrebno izmjenjivati ​​u sljedećem redoslijedu: 3, 4, 3, 4 i 4. Zatim nastavite u drugom redu: 3, 4, 5, 4, 5. Dobivena stavka je pričvršćena na dno izbočenog elementa.

Rep goluba treba prikupljati na takav način da u njemu ima najmanje 8 pera. Krila su vezana odvojeno na tijelo ljepila pluga. Od ostalih malih ružičastih modula, golubovi se bere, također su zalijepljeni za bazu.

Više informacija o proizvodnji modularnog goluba možete naučiti iz sljedećeg videozapisa.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: